Connery

Dyr og eksklusiv mad

En gang imellem skal der være plads til lidt luxus, som måske nok sætter sig på sidebenene.

For noget tid tilbage, var der en artikelrække om sund og slankende mad på Connery.dk. Det affødte en reaktion fra en af vores brugere ved navn Allan, som promte sendte nedenstående opskrift til mig.

Opskriften til den perfekte middag er som følger:

1. Forret:

Kog ½ hummer per person, server med en god dressing (efter temperament), server friskbagt brød til.

2. Hoved ret:

Beregnet til 4 personer.

  • Dådyrfileten:

    600 g dådyrfilet

    Brunes på en pande og steges i ovnen på 180 grader i ca. 10 min. Lad den hvile i 10 minutter.

  • Kartoffel/trøffelmousse:

    4 bagekartofler (eller tilsvarende mængde gode nye kartofler)

    1 spk. Trøffelpasta (1 frisk trøffel eller trøffel olie kan også gøre det)

    1 spk. smør

    1 æg

    ca 1 dl fløde

    salt og peber

    Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt. Purer dem og rør dem sammen med de øvrige ingredienser. Massen fyldes i 4 smurte forme og bages i ovnen i 15-20 min.

  • Portvinsglace

    1 l kalvefond

    ½ fl portvin

    1 gulerod

    1/8 selleri

    1 løg

    25 g smør

    salt og peber

    Grøntsagerne istandgøres og skæres ud i små stykker. Brun dem af i en gryde og tilsæt kalvefond og portvin. Kog i 1 time og sigt den. Kog den ind til 1,5 dl og pisk smørret i. Smag til med salt og peber.

  • Limeskum:

    ½ porre

    1/8 selleri

    1 gulerod

    4 kviste timian

    1 løg

    ½ l hønsefond

    1 limefrugt

    1 dl fløde

    salt og peber

    Porre, selleri, løg og gulerod istandgøres, skæres ud i små stykker og lægges i en gryde. Tilsæt hønsefond, timian og saft og reven skal af lime. Kog i 1 time og sigt fonden. Kog fonden ind til ca. 1 dl og tilsæt fløden. Kog igennem og blend saucen i en blender til den er skummende. Dette skal gøres i sidste øjeblik.

  • Saute:

    200 gr. plukkede østershatte

    100 gr. pillede kastanier

    25 g fedtstof

    1 spk. hakket skalotteløg

    1 spk. hakket persille

    Hak kastanierne groft og steg dem gyldne sammen med østershattene. Tilsæt finthakket skalotteløg, salt og peber.

    Ved anretning skæres fileten i skiver og anrettes sammen med sauteén og mussen. Dryp glacen og limeskummen rundt på tallerkenen og læg lidt pyntegrønt på.

    3. Og så en lille dessert:

    Køb en pakke gode kagebunde (dem fra bageren)

    Tag et glas og lav et passende antal små "kager" af bundene

    Drys med kakao pulver,

    Væd dem med 1 spk. Malibu

    Læg herefter et fint lag bær (hindbær eller brombær) oven på

    Derefter lav en gang piskefløde og riv marcipan i indtil blandingen er halvstiv og dejligt sød i smagen.

    Læg en god klat på toppen så kagen bliver dobbelt så høj ca.

    Drys med kakao igen. Og læg i køleskab en times id inden servering.

    Lige et tip: Drys bordet med kakao under kage bundene så er det nemmere at få dem op på tallerkenen.

Tak til Allan for den vidunderlige opskrift..
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce