Dyr og eksklusiv mad
En gang imellem skal der være plads til lidt luxus, som måske nok sætter sig på sidebenene.
Opskriften til den perfekte middag er som følger:
1. Forret:
Kog ½ hummer per person, server med en god dressing (efter temperament), server friskbagt brød til.
2. Hoved ret:
Beregnet til 4 personer.
- Dådyrfileten:
600 g dådyrfilet
Brunes på en pande og steges i ovnen på 180 grader i ca. 10 min. Lad den hvile i 10 minutter. - Kartoffel/trøffelmousse:
4 bagekartofler (eller tilsvarende mængde gode nye kartofler)
1 spk. Trøffelpasta (1 frisk trøffel eller trøffel olie kan også gøre det)
1 spk. smør
1 æg
ca 1 dl fløde
salt og peber
Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt. Purer dem og rør dem sammen med de øvrige ingredienser. Massen fyldes i 4 smurte forme og bages i ovnen i 15-20 min. - Portvinsglace
1 l kalvefond
½ fl portvin
1 gulerod
1/8 selleri
1 løg
25 g smør
salt og peber
Grøntsagerne istandgøres og skæres ud i små stykker. Brun dem af i en gryde og tilsæt kalvefond og portvin. Kog i 1 time og sigt den. Kog den ind til 1,5 dl og pisk smørret i. Smag til med salt og peber. - Limeskum:
½ porre
1/8 selleri
1 gulerod
4 kviste timian
1 løg
½ l hønsefond
1 limefrugt
1 dl fløde
salt og peber
Porre, selleri, løg og gulerod istandgøres, skæres ud i små stykker og lægges i en gryde. Tilsæt hønsefond, timian og saft og reven skal af lime. Kog i 1 time og sigt fonden. Kog fonden ind til ca. 1 dl og tilsæt fløden. Kog igennem og blend saucen i en blender til den er skummende. Dette skal gøres i sidste øjeblik. - Saute:
200 gr. plukkede østershatte
100 gr. pillede kastanier
25 g fedtstof
1 spk. hakket skalotteløg
1 spk. hakket persille
Hak kastanierne groft og steg dem gyldne sammen med østershattene. Tilsæt finthakket skalotteløg, salt og peber.
Ved anretning skæres fileten i skiver og anrettes sammen med sauteén og mussen. Dryp glacen og limeskummen rundt på tallerkenen og læg lidt pyntegrønt på.
3. Og så en lille dessert:
Køb en pakke gode kagebunde (dem fra bageren)
Tag et glas og lav et passende antal små "kager" af bundene
Drys med kakao pulver,
Væd dem med 1 spk. Malibu
Læg herefter et fint lag bær (hindbær eller brombær) oven på
Derefter lav en gang piskefløde og riv marcipan i indtil blandingen er halvstiv og dejligt sød i smagen.
Læg en god klat på toppen så kagen bliver dobbelt så høj ca.
Drys med kakao igen. Og læg i køleskab en times id inden servering.
Lige et tip: Drys bordet med kakao under kage bundene så er det nemmere at få dem op på tallerkenen.