Connery

Dvd: The American

Stilsikker thriller med George Clooney i hovedrollen

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:

Drengerøvs faktor: 80 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor) 


Teknisk information:

Original titel: The American

USA, 2010

Instruktør: Anton Corbijn

Medv.: George Clooney, Violante Placido, Thekla Reuten og Paolo Bonacelli

Genre: Drama/Thriller/Krimi

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS

Længde: 105 min.

Bio premiere dato: 14. oktober 2010

Video premiere dato: 15. februar 2011

Distributør: SF-Film


ANNONCE
The American - Trailer

Da jeg så The American i biografen røg den med det samme ind på min top ti, over de bedste film jeg så i 2010 og da jeg for nyligt genså den på Blu-Ray, bekræftede det mig blot i, at det er et fremragende stykke film håndværk. Det en anderledes drengerøvs film, der selvfølgelig fortjener en anmeldelse her på Connery.dk.


ANNONCE
SF-Film - Dvd: The American SF-Film

En overdrevet cool George Clooney spiller snigskytten og våbeneksperten Jack. Under et ophold i Sverige bliver han fundet af en anden lejemorder, og er derfor nødsaget til at flygte til Italien (hvor ellers?) Jack gemmer sig i den lille idylliske landsby Castelvecchio, der ligger i Abruzzo bjergene i Norditalien. Mens han gemmer sig, bliver han ven med den lokale præst, der tror han er fotojournalist for et amerikansk magasin.


ANNONCE
SF-Film - Dvd: The American SF-Film

En mand skal selvfølgelig også have noget sex en gang i mellem, så han besøger det lokale bordel og indleder et slags forhold til den ufatteligt lækre luder Clara (Violante Placido.) Alt i alt lader det til, at Jack har fundet sit eget personlige paradis. Men en dag får han til opgave, at bygge et gevær for en mystisk kvindelig snigskytte ved navn Mathilde (Thekla Reuten).


ANNONCE
SF-Film - Dvd: The American SF-Film

Langsomt begynder paranoiaen at indtræffe, for selvom de to lejemordere har en gensidig professionel respekt og nærmest intuitiv tiltrækning til hinanden, kan Jack ikke lade være med at tænke på, om Mathilde mon er sendt til Italien, for at myrde ham? Jack må nu stå til regnskab for sine fortidens synder, før han endegyldigt kan lægge livet, som lejemorder bag sig.


ANNONCE
SF-Film - Dvd: The American SF-Film

The American er noget så sjældent, som en poetisk thriller. Forestil dig en retro James Bond film eller en Jason Bourne film, uden alt den overdrevne og til tider overflødige Hollywood ramasjang. Det lyder måske lidt gay, men det fungerer faktisk rigtig godt og er med til at filmen skiller sig ud fra mængden.


ANNONCE
SF-Film - Dvd: The American SF-Film

Filmens afdæmpede stil gør, at man kommer ind under huden på Jack og får et meget realistisk billede af, hvor ensomt og paranoid livet som lejemorder utvivlsomt må være. Han kan ikke tillade sig selv, at lade noget andet menneske komme tæt på sig, og han kan ikke stole på nogen. Han er fanget i et personligt helvede, og der er tilsyneladende kun én ud vej.


ANNONCE
SF-Film - Dvd: The American SF-Film

Hvis du synes som The American, skulle du også tage at se Jim Jarmuschs The Limits of Control, som jeg også har anmeldt her på Connery.dk. De to film har nemlig meget til fælles og kan nærmest ses som én historie i to parallelle universer.


Del

Seneste nyt

Annonce