Connery

Drømmer du om at lede og føre et projekt i hus?

Har du flair for ledelse og drømmer om at håndtere ledelse under et projekt? I denne artikel forklarer vi om projektledelse, hvilke uddannelser og kurser som er mulige at tage. Samt. en økonomisk løsning til husejere, som overvejer et karriereskifte eller ny uddannelse.

Hvilken kaliber er projektledelse

En projektleders opgaver i grove træk er at planlægge opgaver, uddelegere opgaver til den rette person, budgettere det økonomiske og håndtere en mængde ressourcer under hele projektets forløb.

Projektledelse er kendt som en disciplin, der indeholder 2 afgørende ting for et projekt, netop styring (management) og ledelse (leadership).  Under et større projekt, fokuserer projektlederen udelukkende kun på ledelsesopgaver.

Hvad er formålet med projektledelse

Som projektleder, er det vigtigt at planlægge projektet i forskellige sprints. Disse sprints har en tid, som skal overholdes, og derfor kategoriserer man de forskellige opgaver ud fra, hvor vigtige de er for projektet.  Det er derfor alfa omega at få planlagt projektet ordentligt, så kvaliteten under hele processen er solid.

De 7 vigtigste faser

Projekter er forskellige og ingen projekter er 100 procent ens. Et projekt er dynamisk og har en slutdato, ligesom en kampagne har, og en produktion er en gentagelse af samme procedure. Det er derfor vigtigt at afspejle forskellen på en produktion og et projekt.

Når det så er sagt, så har man nogle faste rammer, som et projekt som regel altid indeholder. Man kan se det som nogle hjælpelinjer der gør processen nemmere under hele forløbet.

  • Projektforberedelse

  • Fastsæt dine målsætninger

  • Planlægning – fra punkt til prikke

  • Projektstart – kickstart dine projektmedlemmer

  • Projektets realisering

  • Aflevering – the point of no return

  • Opfølgning & visualisering

Helt basalt handler det om at sammensætte en logisk proces, fra start til slut, som sikrer at projektet har kvalitet og validitet. Det er vigtigt at dokumentere hele processen undervejs, både for fremtidig brug, men også for klienten, som betaler for hele projektet.

Hvilke uddannelser kan du tage?

I forhold til en uddannelse som projektleder, findes der mange forskellige uddannelser man kan tage. De fleste uddannelser med projektledelse kræver en bachelor og opefter.

Vi har derfor samlet en oversigt over uddannelser som kan gøre dig til den perfekte projektleder

Akademi uddannelse i ledelse hos cphbusiness.dk

Uddannelsen giver dig de nødvendige ledelsesmæssige værktøjer, du umiddelbart kan bruge i dagligdagen som leder. Uddannelsen er mod ledere til den offentlige og private sektor.

Uddannelsen har en længde på 2-3 år. Uddannelsen er også opdelt i forskellige semestre, med forskellige fag i fokus.

Professions bachelor i Digital Konceptudvikling

Som et dybere spadestik, har du mulighed for at supplere til akademi uddannelse med professions bachelor. Denne uddannelse har projektledelse i alle 3 semestre. Du har blandt andet mulighed, for at tage projektledelse på A niveau. Under hele uddannelsens forløb, arbejder man i grupper med projektledelse og koncept udvikling, kombineret sammen.

Uddannelsen har desuden også en obligatorisk praktikperiode, hvor du har rig mulighed for at finde en virksomhed, som arbejder med projekter i hverdagene.

Tag kurser og bliv specialist på ingen tid.

Hvis du ønsker at blive specialist inden for projektledelse, via. kurser, har du rig mulighed for at spare tid og gå direkte efter benet.

Ofte har man uddannelse i forvejen, og vil derfor gøre sig stærkere på arbejdsmarkedet. Det kan derfor være en god ide at tage kurser i projektledelse i stedet for en ny uddannelse.

Trænger du til et karriere skifte, men har svært ved at få det økonomiske til at hænge sammen?

Er du op i årene og har etableret dig med eget hus, har du stadig mulighed for at tage en ny uddannelse inden for projektledelse. Det kan være svært at få det økonomiske til at hænge sammen, men heldigvis er det kun kortvarigt.

En god løsning kunne være at få sig et ejerpantebrev, så man er økonomisk sikret, imens man studerer.

 
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Connery.dk Connery.dk

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter

Har du et tip om en god historie, eller vil du have muligheden for at blive model for Connery? Send os en mail på redaktionen@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt