Connery

Drive

Årets vel nok cooleste film

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:
Drengerøvs faktor: 75%
 
Teknisk information:
Original titel: Drive
USA, 2011
Instruktører: Nicolas Winding Refn
Medv.: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac, Christina Hendricks og Ron Perlman
Genre: Action/Krimi/Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 100 min
Bio premiere: 15. september 2011
Distributør: SF-Film
ANNONCE
SF-Film - Drive SF-Film
Livet er ikke nemt, det må Ryan Goslings karakter "Driver" sande, da han en dag møder sin smukke nabo Irene (Carey Mulligan). Han har nemlig forelsket sig i hende og er nærmest blevet, som en reserve far for hendes søn. Men da hendes mand Standard (Oscar Issac) kommer ud af fængslet ændres idyllen til et mareridt.
ANNONCE
SF-Film - Drive SF-Film
Til daglig arbejder Driver som professionel stuntmand og om natten tjener han penge på at køre flugtbiler, for div. kriminelle typer. I fængslet har Standard optjent en lille gæld til nogle gangstere, en gæld der har vokset sig større og nu truer hans families sikkerhed. Derfor spørger han Driver om hjælp til at begå et sidste kup, for at slippe af med gælden og kunne lægge sin kriminelle levevej bag sig. Det går Driver med til, men noget går gruelig galt.
ANNONCE
SF-Film - Drive SF-Film
Det er ikke svært at se, hvorfor Ryan Gosling håndplukkede Nicolas Winding Refn til at være instruktør på denne film. Der er rigtig meget Pusher univers over Drive. Forskellen på Pusher trilogien og Drive er bare, at Drive har lidt mere stil og klasse over sig. Men Refn har helt sikkert følt sig hjemme blandt de kriminelle gangster typer, som filmens hovedperson må kæmpe i mod.
ANNONCE
SF-Film - Drive SF-Film
Ligesom Taxi Drivers Travis Bickle kender vi heller ikke Drivers forhistorie, men ud fra hans koldblodige handlekræft at dømme, kan vi kun gætte på at han, ligesom Bickle, er mere eller mindre psykotisk og til tider eksploderer han i nogle ultra voldelige udbrud.
SF-Film - Drive SF-Film
I det hele taget virker Drive på mange områder som en hyldest til Scorseses mesterværk Taxi Driver fra 1976 og det er da heller ikke første gang at Refn låner af mesteren. Dem der har set Refns flop, men faktisk ganske udmærket film Fear X, vil også kunne genkende et par af Scorseses ikoniske kameravinkler og det dvælende kamera, som også Drive benytter sig meget af.
ANNONCE
SF-Film - Drive SF-Film
Alligevel formår Refn, at gøre Drive til sin egen film. Med stilsikker hånd har han instrueret en af dette års cooleste og mest vellykkede film. Det hjælper selvfølgelig også på sagen, at Drive har en stærk historie med et interessant persongalleri og at Gosling er så fandens charmerende og karismatisk som han er.
ANNONCE
SF-Film - Drive SF-Film
Gosling minder om Steve McQueen i hans unge dage, hvilket da heller ikke er helt tilfældigt. Inspirationen til Drive kom nemlig fra Steve McQueens film og idéen var at Driver har set alle McQeens film og prøver at efterligne ham, så meget som muligt. Om det er lykkes kan du jo selv bedømme.

Hvis du synes godt om Drive, så er det godt nyt. Gosling og Refn har nemlig allerede deres næste fælles projekt i støbeskeen. Et remake af 70’er sci’fi’en Logan’s Run. Personligt glæder jeg mig til at se hvad de to herre kan få ud af den film.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce