Connery

Drengerøvstur til Island part 3

Endnu mere ludertur fra Island

Der er ingen tegn på krisestemning i nattelivet i Reykjavik! - Drengerøvstur til Island part 3 Der er ingen tegn på krisestemning i nattelivet i Reykjavik!
Overraskende nok var lampen tændt i loftet. Det var også blevet lyst udenfor. Slipset sad stadig nogenlunde stramt om halsen, og en kraftig kvalme var med til at skabe en udfordrende start på dagen.

 

Et bekymret blik på klokken viste desuden, at morgenbuffeten var pakket sammen, og at NU ville være et rigtig godt tidspunkt at begynde at pakke, hvis man ville med flyet hjem til København – og det ville man gerne!

Det lykkedes at klemme en burger og lidt pommes ned i lufthavnen, inden flyet lettede, men på trods af en forholdsvis rolig flyvning kom burgeren op igen, inden jeres udsendte atter kunne sætte benene på dansk jord.
ANNONCE
Drengerøvstur til Island part 3
Drengerøvsluderturens dag tre var ellers startet meget tilforladeligt. Cavlingerne havde været lidt matte i sokkerne oven på den begivenhedsrige dag to, da de om morgenen havde sat sig i superjeepen for at lade sig transportere halvanden times kørsel fra Hotel Hekla til den lille flække Grindavik.

Den utrættelige chauffør, Kristjan, fik derfor ubegrænset taletid undervejs. Da solen stod op over Vestmannaøerne, benyttede han lejligheden til at fortælle en røverhistorie om en fisker, der overlevede en femkilometers svømmetur til Vestmannaøerne i det iskolde havvand, efter hans skib forliste i en vinterstorm i starten af 1980’erne.
ANNONCE
Drengerøvstur til Island part 3
I Grindavik stod en række ATV-ere klar til at give Cavlingerne en times safari i lava-ørkenen. I ansvarsfraskrivelsen stod der vist nok noget med, at man selv hæfter for alle skader, at man skal følge pænt efter guiden, og at man ikke må drifte med de terrængående maskiner.
ANNONCE
Drengerøvstur til Island part 3
Det sidste var nu ellers nemt nok, og det var svært ikke at råbe af begejstring, når den lille gule firehjulstrækker blev kastet sidelæns over de frosne vandpytter, der skulle krydses på turen.

De mageliges varme kilde

Den blå lagune er en af de mest hypede turistattraktioner i Island. Det er egentligt meget godt klaret, for hovedattraktionen er i bund og grund et affaldsprodukt fra det vandkraftværk, der ligger lige ved siden af. Det var derfor ikke uden en vis skepsis, at undertegnede trådte ind i det pompøse byggeri.
ANNONCE
Drengerøvstur til Island part 3
Purister vil uden tvivl sværge til de mange naturskabte varme kilder, der er spredt med rund hånd over øen. Den blå lagune har dog de åbenlyse fordele, at der er bade- og omklædningsfaciliteter, poolbar og restaurant lige ved hånden. Desuden er bassinet bearbejdet, så man ikke skærer fødderne på lavabunden, der ellers kan være forræderisk skarp.

Inden de hårdtarbejdende journalister skulle i baljen, ventede der dog en toretters frokost med vino i restauranten. De kløgtige arrangører af drengerøvsturen havde om formiddagen sikret sig, at Cavlingerne ikke skulle have lam endnu en gang. I stedet blev der serveret paneret torsk, der smagte betydeligt mere frisk, end den torsk, der ofte bliver serveret i Danmark.
ANNONCE
Drengerøvstur til Island part 3
Efter badeturen blev Cavlingerne indlogeret på et hotel i centrum af Reykjavik, og de mest ambitiøse brugte tre timers pause i programmet til at kigge på byen – jeres udsendte tog en morfar i stedet, så der var ladet op til at opleve Reykjavik by night. Om aftenen ventede en femretters julemenu på en af byens bedste restauranter, og stemningen steg i takt med, at vinen flød.
ANNONCE
At være drengerøv har som bekendt intet med alder at gøre... - Drengerøvstur til Island part 3 At være drengerøv har som bekendt intet med alder at gøre...
Nattelivet i Reykjavik er forholdsvis koncentreret omkring byens hovedstrøg, uden at det dog kan sammenlignes med Jomfruanegade. Byturen startede på Kaffibar, der er et af de mest populære steder i byen. Vi kom tilpas tidligt til at score et bord (ca klokken 2230), og så væltede det ellers ind med feststemte mennesker.

Natten bød dog på adskillige andre beværtninger, og jeres udsendte glemte hurtigt alt om notesblokken. Resten af historien kender I...
ANNONCE
Ludertur
I dette tilfælde et begreb fra journalistikkens verden. En tur, hvor en journalist eller et medie bliver inviteret med til en begivenhed af nogen, der har interesse i mediedækning, og som derfor betaler mange af eller alle omkostninger. Til gengæld forventes det, at journalisten producerer noget redaktionelt stof om emnet, og på den måde prostituerer journalisten sig selv til at skrive en historie, han eller hun ellers ikke ville have skrevet.
ANNONCE
Cavling
Dansk journalistiks fineste pris. Uddeles en gang om året til en journalist eller en gruppe journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forløbne år. Som for eksempel denne artikelserie... Eller...
Del

Seneste nyt

Annonce