Connery

Donald Trump indkaldes til historisk rigsretssag om magtmisbrug

Donald Trump indkaldes til rigsretssag.

De amerikanske demokrater har længe råbt "Impeachment!" efter den amerikanske præsident Trump, og i nat blev det en realitet

Repræsentanternes Hus endte nemlig med at presse stemmer nok igennem på to anklager, der nu tvinger Donald Trump ud i en rigsretssag. 

Det er en historisk hændelse, og Donald Trump træder dermed ind i rækken, som den tredje amerikanske præsident i historien, der skal stå ret overfor den amerikanske domstol.

Det er tidligere sket for Andrew Johnson i 1868 og Bill Clinton i 1998, mens Nixon i 1974, nåede at trække sig som præsident, inden anklagningsprocessen mod ham, kunne igangsættes. 

Præsident Donald Trump anklages for magtmisbrug med 230 stemmer over 197 og hindring af kongressen med 229 stemmer over 198.

Afstemningen er blevet gennemført, efter en anklage, der blev fremført af demokraten Nancy Pelosi i september.

Trump anklages for magtmisbrug, i forbindelse med at have tilbageholdt 400 millioner dollars i militærstøtte til Ukraine. Anklagerne går på, at støtten er blevet tilbageholdt, fordi Trump har forsøgt at presse den ukrainske præsident, til at igangsætte en undersøgelse om en skattesag i en ukrainsk energivirskomhed, der involverer den tidligere demokratiske videpræsident Joe Bidens søn, Hunter Biden. 

Sagen kan i yderste konsekvens, ende med at den amerikanske præsident, bliver smidt ud af sit kontor.

I mellemtiden, tager den twitterglade præsident ikke særligt godt i mod situationen. Forstås:

ANNONCE
Del

Seneste nyt