Connery

DOG

The Bounty Hunter

Hvis du gik og troede, at rigtige mænd døde med krokodillejægeren, så er det fordi du aldrig har stiftet bekendtskab med "hunden" aka Duane Dog Chapman.

USA har altid haft en forkærlighed for dusørjægere, og der er lavet et utal af film om de gode gamle og ikke mindst seje bountyhunters. Oprindeligt var de tænkt som en forlængelse af lovens lange arm, da datidens sheriffer ikke havde mandskab, endsige midler til at forfølge og fange alle de lovløse, som hærgede i pionertidens Amerika.

Man kunne derfor sagtens narres til at tro, at dusørjægerne havde udspillet deres rolle i det moderne USA, men det er nu ikke tilfældet. De lever i bedste velgående og på de samme præmisser som altid: No Body - No Bounty. Når vi som danskere tænker på dusørjægere, er det nok mest som Clint Eastwoods fortolkning af dem, som rå og hensynsløse mænd, der skyder først og spørger bagefter. I dag er Wanted posteren dog også skiftet ud med et billede fra printeren og seksløberen med tåregas.
ANNONCE
DOG
En af de mest kendte dusørjægere er "hunden" aka. Dog Chapman fra det eksotiske Honolulu på Hawaii, hvor han sammen med sin kone Beth, sin bror Tim "Youngblood", sin søn Leland og sin nevø Dustin Behag driver deres familie firma Da Kine Bail Bonds. The Dog blev født som den ældste af fire i Denver, Colorado og har ikke altid været guds bedste barn. Faktisk havde han betydelige problemer med selv at overholde loven og havde i en alder af 26 år en straffeattest som lød på bl.a. 18 gange væbnet røveri.

I 1977 blev han i staten Texas dømt for drab og fik en straf, der lød på 5 års hårdt tvangsarbejde. I 1979, altså kun 2 år efter, blev han prøveløsladt og giftede sig for anden gang. Nu tog hans liv imidlertid en kæmpe drejning, da han istedet for at fortsætte sit forbryder liv skiftede side og begyndte at tjene penge på at fange dem i stedet for.

En af grundene til hans succes som dusørjæger skal ifølge ham selv findes ved, at han med sin fortid kender alle tricks og derfor altid er et skridt foran. Som han siger: "Det kræver en tyv til at fange en tyv", så med hans fortid in mente, er det vel ikke forbavsende, at han i sine 27 år som bountyhunter har sendt  ikke færre end 6000 bag tremmer. Alt lige fra småpushere og lommetyve til voldtægtsmænd og mordere.
ANNONCE
DOG
En af de mest kendte var nok Andrew Luster, arvingen til kosmetik firmaet Max Factor, som han i 2003  jagtede og til sidst fandt i Puerto Vallarta i Mexico. Luster var flygtet midt under sin retssag i U.S.A., hvor han stod anklaget for at have givet 3 forskellige kvinder GHB, og derefter voldtaget dem, (GHB er kendt som knock-out dråber). Luster blev dømt, in absentia, til 124 års fængsel. Da The Dog fandt Luster i Mexico, levede han livet og brugte dagen til at surfe og feste og i det hele taget fortsætte sin hidtidige livsstil. The Dog samt familie anholdt ham, med henblik på at tage ham med tilbage til U.S.A. og indkræve den udsatte dusør. De mexicanske myndigheder forlangte dog Luster overdraget, og sigtede derpå The Dog og famile for kidnapning, hvorefter The Dog blev så fortørnet og tog tilbage til U.S.A. Luster blev senere overdraget til de amerikanske myndigheder og fængslet.

Den 14. september 2006 blev The Dog, hans søn Leland og hans bror Tim "Youngblood" anholdt og fængslet, på grund af netop Andrew Luster sagen. Bountyhunting er nemlig forbudt i Mexico. De bliver ydermere sigtet for kidnapning og for at have flygtet ud af landet og tilbage til U.S.A. uden tilladelse. Da de den 15. september kom for retten, blev de dog alle løsladt mod kaution og sagen mod dem kører stadig.

Ironien er ikke til at overse, og det har da også fået bølgerne til at gå højt i U.S.A. hvor The Dog har opnået noget nær stjernestatus.
Det fik han efter, at han deltog i en serie, som  tv-selskabet A & E Networks lavede over folk med usædvanlige jobs. Serien var en succes, og kort efter blev The Dog derfor tilbudt sit eget ugentlige show, som nu har kørt i over 3 år og været så populært, at det også kan ses uden for U.S.A. For tiden kan man bl.a. se det på den tyske satelit kanal RTL ll. Musikken til showet er forøvrigt skrevet af ingen ringere end Ozzy Ozborne, og i 2004 blev flere af afsnittene udgivet på DVD, selvfølgelig med titlen "Dog The Bountyhunter".
ANNONCE
DOG
Selvom programmerne normalt viser hvordan han fanger banditterne, var et af dem dog tilegnet hans bryllup, da den 53 årige far til 12 og bedstefar til 1, blev gift med sin kæreste gennem 12 år Beth Smith, den 6. maj i år.  
Hvorvidt cirklen sluttes og den gamle hundefar ender, hvor han startede, vil tiden vise, men ét er sikkert - manden har bestemt ikke haft et kedeligt liv.

Vil du læse og se mere om The Dog, kan følgende hjemmesider anbefales: 

  www.dogthebountyhunter.com 
 
  www.aetv.com/dog_the_bounty_hunter/ 

På den her side vil du kunne se klip fra showet:

  www.myspace.com/dogfansite
ANNONCE
Del

Seneste nyt