Connery

Dørmand for en nat...

Hvordan er det med de dørmænd, er det rigtigt at de allesammen bare er nogle magt-liderlige mænd, som ikke kom ind på politiskolen?

Vi er taget på arbejde med Jan på en af Københavns hotteste og største natklubber. Han er 24 år gammel, og læser til dagligt på DTU - når han ikke er der, supplerer han sin SU ved at arbejde som dørmand.
Dørmand for en nat...
Aftalen er, at jeg skal møde sammen med de andre kl. 21.00 lørdag aften. Jeg ankommer som aftalt, og finder personale stuen, hvor jeg møder Jan og de andre 6 dørmænd, som også er på arbejde denne aften.

De holder et kort møde over en kop kaffe, og snakker om en fyr, som var der sidste weekend. Han blev smidt ud, og da det skete truede han personalet. 
Jan forklarer at det er hverdag, og en helt normal ting, at blive truet, men fyren som de taler om, har åbenbart gjort et ekstra indtryk på dem.


Klokken nærmer sig 22.00. Vi går ud for at hente radioer og
Efter et par hurtige kopper kaffe, smutter vi videre - klokken er ved at blive 23.00, og der skal åbnes. Jan skal stå i døren i aften, og jeg skal stå der sammen med ham....



23.00 - Dørene åbnes. Der er allerede samlet en lille folk ude foran. 
Jeg fylder næsten mere i landskabet end Jan gør, men alligevel formår han at udstråle en autoritet og personlighed, som gør at folk pænt stiller sig op i en kø og venter.

23.30 - Der er ved at blive stille.
ANNONCE
Dørmand for en nat...
24.21 - Et par piger kommer forbi, og smiler sødt. De viser deres kørekort til mig - 22 somre, jeg lukker dem ind. Jan stopper mig dog, og minder mig om at man skal være 24 for at komme ind om lørdagen. Den ene pige hiver lidt ned i blusen, og spørger om hendes telefon nummer ikke kan hjælpe de to 2 år ældre. Jeg er klar til at sige op på stedet, bare for hendes telefon nummer - men Jan holder fast! Regler er regler...   

01.04 - I øresneglen kan jeg høre noget skratte, og kigger over på Jan. 
Han ser op, og en rød lampe er blevet tændt. Jan bliver stående, men hans 2 kollegaer, som står i baggrunden løber op på 'første sal'.

01.06 - De 2 kommer slæbende ud med en fyr, som bestemt ikke er tilfreds med at blive smidt ud.

01.09 - Fyren var egentlig gået sin vej, men kommer nu tilbage. Han vil have en forklaring på, hvorfor han blev smidt ud. Jeg står og overvejer, hvor nærmeste flugtvej er, og hvordan man tilkalder politiet - i mens står Jan og snakker roligt med fyren, og fortæller ham, at han da kan regne ud at man ikke må slås - og da slet ikke med bartenderen.
Til sidst kan man se på ham, at han godt kan se, at han har gjort noget forkert. Han spørger pænt Jan, om han vil ringe efter en taxa - her ville jeg have sagt at det måtte han selv gøre - men Jan tager mobilen frem og ringer efter en taxa til ham, som den naturligste ting i verden.



01.49 - Der kommer stille og roligt folk 'dumpende'.

02.37 - Er ved at falde i søvn.

02.45 - Indtager 2 kæmpe kopper kaffe.

03.13 - Jan ser på skærmen, at der bliver handlet en lille pose, formentligt stoffer, uden foran toiletterne. 'Sådan noget vil vi altså ikke have her' - Jan og 2 andre stormer afsted. Ind på dame toilettet - her får de fat i en pige.



03.15 - De har taget pigen med udenfor, og hun har stadig posen i lommen. Jan forklarer at fyren, som solgte hende stoffet, desværre forsvandt i mængden.
De ringer efter politiet, som ankommer få minutter efter. Hun bliver overladt til de 2 betjente, som samtidig får at vide, de bare kan komme og hente overvågningsvideoen i morgen, hvis de har brug for mere bevis.  



04.03 - Der begynder at være stille og roligt. Jeg får lejlighed til at spøge Jan, hvad det er der gør at han har valgt denne branche? Kom han ikke ind på politiskolen, eller hvad? 
Jan griner lidt

'Nej, der har jeg ikke prøvet at søge ind, og har heller ikke lyst til det. Fra ca.  4 år siden gik jeg arbejdsløs, og fik tilbud om at tage et vagt kursus for herefter at komme ud og køre for Falck (Nu G4S).
Efterfølgende begynde jeg så at læse til pædagog, men det sagde mig ikke rigtigt det store, så derfor valgte jeg at droppe ud.
Nu har jeg så mulighed for at supplere min SU ved at bruge mit kursus, og det pædagogik som jeg har lært...'


Og jeg som troede det bare handlede om at være store, og kunne slå på tæven for at blive dørmand!?

04.33 - MEGET mere kaffe.

04.44 - Vi begynder at gå rundt og sige til at folk, at de skal drikke ud. Jan ringer samtidig til 2 taxa selskaber, og siger til dem, at vi lukker nu. (På den måde får han folk hurtigt væk fra gaden...)



05.03 - Sidste mand går ud, og vi lukker døren.

05.10 - Fyraftens øl.

06.03 - Godnat

Jan er et opdigtede navn, og er skribenten bekendt med hans rigtige identitet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce