Connery

DJ Pool - King of the 1990's

Forestil dig al musikken fra 90’erne i ét langt mix. Hvis der ikke ringer en klokke, når du hører navnet DJ Pool, så er det på tide, du kommer tættere på ikonet.

4 6 0 1
4 ud af 6 stjerner
DJ Pool - King of the 1990's
DJ Pool er fra december 1974. Født og opvokset i Holte, og med en kæmpe forkærlighed for musik. Lige nu siger postnummeret 4000, og det er det nærmeste vi fysisk kommer på DJ Pool. Hans hjemmeside er sparsomt opbygget, og informationerne står absolut ikke i kø for at afsløre det mindste. Fakta vi dog kan holde os til er, at manden står bag et mere end 8 timers langt 90'ermix, som inkluderer ikke mindre end 867 sange. 

Alle med det mindste kendskab til the nineteenninetees vil fornemme, hvordan Pool selv har oplevet halvfemserne på sit højeste, og brugt alt, hvad det årti har haft at byde på. Ikke blot på musiksiden, men også små lydklip fra For alle, der ikke har lyttet det endnu ligger smagsprøverne fremme på hjemmesiden hér 

Mixet er unikt sat sammen, og understøtter til fulde, at DJ Pool de to gange han har stillet op til battle i megamixes på megamixers.com, har vundet konkurrencen. Musikken har greb i alt fra Shabba Ranks 'Mr. Loverman', Skee-lo 'I wish', Vanilla Ice 'Ice Ice Baby', Thomas Helmig 'Stupid Man' til Moloko 'Sing It Back', Billy Ray Cirus 'Achy breaky heart' og Snap 'Rhythm Is A Dancer'. Magen til megamix har aldrig nærmet sig folket, og det er tydeligt, at der har ligget et kæmpe stykke arbejde i at få 867 sange sat sammen i den helt rigtige rækkefølge. Vi bevæger os fra 60 BPM op til 180, og tilbage igen. Al musikken er fundet i Pools store samling med over 9000 cd'er , og dermed er der betalt for al den musik, han har anvendt. Som Pool selv konstaterer:
 
'Jeg synes, at folk skal købe det musik, de kan lide, i stedet for at downloade det ulovligt. Bootlegs har altid været en del af musikscenen, og jeg håber bestemt, at dette mix (Poolmix 1990's, red.) vil inspirere mange af jer til at købe nogle af de numre, som er blevet præsenteret for jer i Pool Mix Of The 90's.'
DJ Pool - King of the 1990's
Tilbage til mystikken omkring manden: 184 høj, piercet men ikke tattoveret, går casual klædt - ham kunne vi alle vel være stødt ind i overalt i Danmark. Alligevel skiller DJ Pool sig ud, men det er nok kun de nærmeste som ved, at hans mors stegte lever slår alt inden for madens verden, formentlig grundet, at der hjemme hos konen er forbud mod netop den ret. 

Til spørgsmålet om, hvad der kan få DJ Pool til at råbe 'Hvorfor!?!' lyder svaret i en top3:
 
1. P3 og DR generelt for deres indskrænkede musikprofil og venstrorienterede
holdninger og særligt det faktum, at jeg er tvunget til at betale penge til
dem via licens. - DET går mig på!
2. Folk der støtter og sympatiserer med hætteklædte, stenkastende unge, for at
de kan få et ungdomshus.
3. Vi lever i en rimelig civiliseret del af verden og alligevel fungerer vores offentlige transportmidler, DSB, så elendigt - men til gengæld er deres priser rimelige.....nå nej..heller ikke!!
 
I samme grad er DJ Pool eftertænksom, når han i sit forord til megamixet udtaler sig om musikken fra 1990'erne kontra nutidens musik.
 
"Jeg kan huske, da folk smed tøjet på dansegulvet og dansede på baren, sang eurodanceklassikere som Dr. Bombay, E-rotic, Vengaboys og lignende, uden at tænke over om det her musik var acceptabelt eller ej. Det var ganske enkelt sjov og underholdning."
 
"I dag er musik mere om attitude og aggression og det gør det i hvert fald til en anderledes fest ude i klubberne, end da jeg startede som DJ i begyndelsen af 90'erne. Dengang blev selv hiphop og rapmusik lavet til at folk skulle danse og have det sjovt. Husker du klassikkere som 2Pacs 'California Love', Naughty By Natures 'Hip Hop Hooray' og Jazzy Jeffs 'Boom Shake The Room'? Man var ikke nødt til at være blevet skudt 9 ganbge eller have fængselsdomme på samvittigheden for at nå toppen af hitlisterne."
 
"Misforstå mig ikke, jeg ønsker ikke at lyde som en gammel mand, 'musikken var meget bedre, da jeg var ung, sonny', jeg siger blot, at når man sammenligner musikken EFTER 90'erne med musikken I 90'erne, kan det ikke diskuteres, at musikken ikke længere handler så meget om sjov og fest, som det plejede. Det har bestemt andre kvaliteter, som manglede i 90'erne, men jeg savner nu 'the fun-part'."
 
DJ Pools ønske med dette megamix er, at folk - på samme måde som han selv, da han kreerede mixet - vil opleve det som 'a trip down memory lane'. At det, der tager dig tilbage til en tid, hvor du for det første var meget yngre, men også hvor livet måske ikke på samme måde var så seriøst.
 
Sætter man DJ Pools ønske op mod, hvad han har formået at skabe, så må jeg ærligt konstatere, at det er lykkes mere end 100% for ham. Han har ramt ALT OG ALLE i dette mix. Om det var dancebølgen man red på sammen med Vengaboys, Ice MC og Whigfield, om man var betaget af Mr. Vaskebræt Peter André, om man levede højt på Fugees' version af No Woman No Cry, eller var det måske Britney, Tarkan, Shampoo eller Shaggy der prægede væggene via plakaterne fra Mix og Vi Unge, så bliver han i den grad hevet tilbage i en nærmest sagnomspunden tid, som man vel umiddelbart ikke kan tage del i, uden at have oplevet den.
 
Mit bedste råd til dig, som er nået hertil i artiklen er: Kontakt folkene bag poolmix.net, og se om det er muligt stadig at få fingre i dette unikum inden for 90'ermusik og remixes. Tag den med til en fest, og se hvem der hurtigst kommer på kunstner + titel. Tag den med i herreklubben, og se, hvem der har de bedste historier til netop dét, dét og dét nummer. Jeg taler af erfaring, denne DVD vil formentlig blive en af de vigtigste i dit liv. Lageret er ved at være tømt, men følg anvisningerne herunder, og bestil dit eget eksemplar af denne unikke samling af 90'er-musik, som vi alle husker den. Jeg garanterer, at den gør dit liv bedre.

Hatten af for dig DJ Pool, som forhåbentlig også læser dette. Større respekt er der ikke mange mennesker der har fået i mit liv.
DJ Pool - King of the 1990's
This is how it works:

You can pay with PayPal or if you live in Denmark by "Pay upon delivery" (If
you don't have a PayPal-account, it is free, very easy to use and it only
takes a few minutes to set up: www.paypal.com)

Via PayPal.

Pay to the account: orderpoolmix@hotmail.com, the price is:

273 DKK incl. shipping in Denmark

39 EUR incl. shipping within the European Union

42 EUR incl. shipping all over the world

Remember to write your address and contact-info in the message-field - This
is very important.

Pay upon delivery (only in Denmark)

350 DKK

Please send your order, along with your Danish address to
orderpoolmix@hotmail.com

DVD's will be shipped from Denmark shortly after payment. Please allow a
maximum of 7-14 days after payment before delivery, Depending on how far you
live from Denmark.

Best regards and thank you for supporting the POOL MIX series!!
Del