Connery

Disse 3 film kæmper om at blive Danmarks Oscar-kandidat til 2025

Fra fængelsdrama til krigsfortællinger.

Filmbranchen i forskellige lande er i disse dage godt i gang med at finde deres kandidat til årets Oscar-show i 2025.

Filmindustrien går sine nylige film igennem og sørger for, at landet bliver repræsenteret bedst muligt og får den bedste chance for at vinde den eftertragtede gyldne statuette for Bedste Internationale  film.

Og den danske Oscar-komité har i disse dage haft travlt, men kan nu op til weekenden afslører de tre finalister i kampen om at blive den ene film, vi sender videre til Hollywood. 

I en pressemeddelelse fra Det Danske Filminstitut har de barberet finalisterne ned til disse tre film:

Vogter - instrueret af Gustav Möller

Pigen med nålen - instrueret af Magnus Von Horn

Ekko af kærlighed - instrueret af Zara Zerny.

Næste skridt i udvælgelsen sker d. 19. september, hvor komitéen skal finde den endelige film i puljen, som har bedste chancer for at vinde.

Derfra får vi de officielle Oscar-nomineringer at kende d. 17. januar 2025, hvorefter showet vil løbe af stablen d. 2. marts i LA og på live-streaming. 

ANNONCE
Danmarks 3 finalister

Vogter

Filmen følger den idealistiske fængselsbetjent Eva (Sidse Babett Knudsen), som i sin forvejen hårdt prøvede hverdag står over for et umuligt dilemma - en nyligt indsat i fængslet er gerningsmanden, som har slået hendes søn ihjel. Uden at fortælle det til nogen, bliver hun overflyttet til hans afdeling - men kan hun holde sine principper fast, eller vil hævnen skylle over hende?

Vogter får dansk biografpremiere d. 12. september

Pigen med nålen

Filmen følger en ung fabriksarbejder ved navn Karoline under eftertiden af 1. Verdenskrig. Hun kommer pludselig i den situation, at hun bliver arbejdsløs, forladt og med barn - men møder en karismatisk kvinde ved navn Dagmar. Hun hjælper problemramte unge, gravide kvinder med sit eget adoptionsbureau, men under overfladen kommer børnene slet ikke til deres adoptivfamilier. Dagmar gemmer på en bestialsk hemmelighed.

Pigen med nålen får dansk biografpremiere d. 23. januar 2025

Ekko af kærlighed

Sidste film på listen er en dokumentar, som går ind til benet på dybe følelser. Dokumentaren følger en række intime samtaler med mænd og kvinder over 80 år, som alle har mistet deres livslange partner - dokumentaren dykker ned i, hvordan man i den alder bearbejder hjertesorg.

Filmen kan lige nu ses på DRTV

ANNONCE
Del

Seneste nyt