Connery

Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow!

Et Abbey Road remix af Marvels soundtracks, 500 droner, lasere og fyrværkeri udgør et show der går lige i hjertet på Marvel-fans

"Vi skal til Disneyland!"
Et udråb der oftest følges af boblende smil og en barnlig glæde - uanset om man er et barn på 7, en teenagepiger på 17 - eller som mit i mit tilfælde, en gran-voksen mand på 35. 

Glæden er der stadig - og mens det ikke længere er en førstegangsfølelse, er der masser at glæde sig til - Disneyland er et magisk sted - så magisk som det nu tillades af en kommerciel forlystelsespark - i verdensklasse. Jeg er fan af Disney, Marvel og barndommens magi, så derfor takkede jeg ja, da Disneyland Paris inviterede os til parken, for at opleve deres seneste tiltag fra første hånd. 

En af de helt store fornøjelser i denne omgang, er af fornyelsens natur - Disneyland Paris fejrer på 2. år parkens 30 års jubilæum, med en ekstra indsats på liveshows, som i en et slags oprør mod de nedslående år som forlystelsesparker og alle andre oplevede under covid-pandemien. 

Og så er der Marvel underholdning til den store guldmedalje - en stor og vigtig afdeling af Disney, der nu har indtaget en vigtig plads i både forlystelsesparken Studios og omkringliggende faciliteter, som det 4-stjernede New York - The Art of Marvel Hotel, der forrige år blev redesignet og genåbnet med et gennemgående Manhattan-inspireret superheltetema - jeg skulle hilse fra Spider-Man og sige hej! 

ANNONCE
Optakten til Power the Night får menneskemængden foran Hollywood Tower of Terror til at vokse - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Optakten til Power the Night får menneskemængden foran Hollywood Tower of Terror til at vokse

Disneyland Paris har kickstartet deres 30 års jubilæums-finale med en verdenspremiere, der i særlig grad taler til superheltefans, og mere præcist Marvel-fans

Over de seneste år har forlystelsesparken opdateret i stor stil mod en af Disneys helt store indkøb - nemlig Marvel-universet. 

I 2021 åbnede man temaparkens New York-hotel, der efter tre års renovering slog dørene op som en Marvel-fans våde drøm: Hotel New York - The Art of Marvel og senere, slog Avengers Campus dørene op, som et fornyet og udvidet område af Walt Disney Studios Park med nye forlystelser og restauranter.

De to store tilføjelser til Disneyland er med til at gøre parken attraktiv for flere målgrupper - og som kronen på værket, er Disneyland nu klar med et spektakulært aftenshow - Studios-temaparkens pendant til de klassiske lys- og fyrværkerishow ved Tornerose-slottet, der lukker Disneyland Paris ned - hver aften.

Avengers: Power the Night er navnet på showet - og det er en helt special produktion, der har sin premiere i Walt Disney Studio Parks, Disneyland Paris. 

Power The Night showet benytter projektorer, lasere, fyrværkeri, musik - og 500 droner, til at formidle en gåsehudsfremkalende præsentation af The Avengers.

Disneyland inviterede os ned for at opleve showet, og gøre et formidle det videre. Showet er en helt spektakulær øvelse i lyd, lys og teknologi - og umuligt at retfærdiggøre på video - men herunder kan du se showet i sin helhed. 

ANNONCE
Droner er klar til aktion på Power the Night - Foto: Disneyland Paris - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Droner er klar til aktion på Power the Night - Foto: Disneyland Paris

Da jeg spørger ind til, hvad jeg kan forvente fra showet, lyder det nærmest enstemmigt "Vi håber du bliver blæst omkuld." 

"Vi har arbejdet på showet i tre måneder, og vi er så spændte på at se kulminationen af premieren i aften - det har været en vild rejse", lyder det fra Arnaud. 

Ben Spalding fortælle entusiastisk, om produktionstiden, der lyder til at have været hektisk "Et show af denne kaliber plejer at tage et år at lave - og vi har klaret det på tre måneder. Vi har arbejdet videre på erfaringer fra Disney Delight aftenshowet, hvor vi også arbejdede med droner. Men på det nye show opper vi det fra 150 til 500 droner - og det er ret spektakulært. Dronerne har ikke været den største udfordring."

Det har til gengæld produktionen af det samlede show - der ikke alene indebærer koordinering af 500 droner, men også lasershow, lys, lyd og fyrværkeri - der alt sammen skal koordineres til at finde sted i en komplet sammenhæng. Og alt det forudgående arbejde, som showets kreative hovede Arnaud har været primus motor på. 

Produktionsrammen på tre måneder har betydet, at holdet bag showet skulle arbejde simultant på de mange koordinerede elementer - så mens musikken til showet først blev mixet og sidenhen optaget på Abbey Road Studios af et ensemble-orkester på 74 musikere, måtte pyro-teknikerene udregne alle de skæve og umulige vinkler, mens holdet bag lysshowet også arbejdede ud fra samme storyboard, for at udfolde en en storladen og emotionel fortælling om Marvels superhelte. 

Dronisys, virksomheden der opererer dronerne, havde i forvejen erfaring med opsætningen af droneshow - blandt andet med Disneyland-showet, der også afvikles hver aften med 150 droner. "For os har det ikke været sværere at opsætte et show med 500 droner, der er stor skalerbarhed i teknologien," lyder det fra Dronisys repræsentant, "men til gengæld er der et større arbejde i - hver dag - at klargøre og oplade de 500 specialudstyrede Parrot-droner."

Resultatet af det store forarbejde er nu muligt at se for Disneylands gæster - hver aften, frem til 8. januar 2023, afvikles Power the Night - hvis vejret tillader det - setuppet kræver et hold på 15 personer, som har hænderne på knapper og udstyr, for at kaste et heroisk lys over Hollywood Tower of Terror. Det eneste der kan stå i vejen for at sende de mange droner i luften er vinden: Vindstød på over 25 km/vindstyrke 5, betyder at der i stedet afvikles et backupshow - Show 106, som uden droner gennemfører en droneløs version af showet - så ingen gæster kommer til at gå helt "forgæves" - heller ikke hvis der stormer. 

Produktionsholdet bag Power the Night kan dog ikke bare læne sig tilfredse tilbage - netop nu arbejder de netop på en remaster-version af det populære 'Disney Dreams' show, der opgraderes med mange flere (energieffektive) lasere, der skærer næsten halvdelen af showets strømforbrug, mens det også forbedres med en opgradering fra stereo-lyd til 5.1 surround, for at give gæsterne en ny omgang, med det mest efterspurgte show fra forylstelsesparken i nyere tider. 

Avengers: Power the Night droneshowet er en del af aktiviteterne i Disneyland Paris 30-års jubilæum - Power the Night kan opleves frem til 8. maj 2023, mens flere aktiviteter løbende introduceres, frem til jubilæum-afslutning den 30. september 2023.

ANNONCE
Indgangen til Avengers Campus i Walt Disney Studios Park - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Indgangen til Avengers Campus i Walt Disney Studios Park

Den ultimative Marvel-destination i Europa

Disneyland Paris fejrer for tiden deres 30-års fødselsdag - og Grand Finale er altså nu skudt i gang med Avengers: Power the Night. Og der er sket en helt del på 30 år - eller bare de sidste fem år. Siden jeg sidst besøgte det magiske univers i 2018, har forlystelsesparken - der jo egentlig består af to forlystelsesparker Disneyland Paris og Walt Disney Studios Park - er der blevet udvidet kraftigt på et punkt, som vi her på redaktionen er helt vilde med: Nemlig Marvel-delen. 

ANNONCE
En lifesize Quinjet hænger over den stor plads i midten af Avengers Campus - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! En lifesize Quinjet hænger over den stor plads i midten af Avengers Campus

Marvel Avengers Campus i Walt Disney Studios Park Paris, stod færdig i 2022:

En af parkens helt store rutsjebaner, Rock'n'Roller Coaster Starring Aerosmith, som før føltes lidt hengemt i Studios-parken, er nu blevet totalt omdekoreret til 'Avengers Assemble: Flight Force' med køunderholdning fra Marvel Studios versionerne af Iron Man og Captain Marvel - og den interaktive karrusel Spider-Man W.E.B Adventure, hvor Peter Parker (Tom Holland) guider forlystelsens gæster gennem et mislykket eksperiment gennem en ret underholdende 3D-video sekvens. Det er de to forlystelser som mange af gæsterne i Avengers Campus flokkes om. 

Desuden byder Avengers Campus også på to Marvel-tema restauranter, og en dedikeret Marvel souvenirbutik, med masser af eksklusivt-til parken merchandise. 

For at fuldende stemingen i Avengers Campus, kan gæster med jævne mellemrum opleve diverse levende versioner af Marvel-heltene (Disneyland Cast Members), der optræder i forskellige situationer på og omkring bygningerne, vi nåede at hilse på både Spider-Man, Black Widow, Ant-Man og Iron Man, i de tre timer vi brugte i området. 

ANNONCE
Stark Factory er en selv-service fast-food restaurant der serverer pizza og pasta - med Iron Mans Hulkbuster-dragt som det store centerpiece - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Stark Factory er en selv-service fast-food restaurant der serverer pizza og pasta - med Iron Mans Hulkbuster-dragt som det store centerpiece
Pym Kitchen er en Ant-Man temarestaurant, der serverer både buffet og ala carte - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Pym Kitchen er en Ant-Man temarestaurant, der serverer både buffet og ala carte
Pym Kitchen har en række sjove gimmicks, der spænder over laboratorie-tema drinks over Ant-Mans forstørrelse/formindskelse-styrke, som ex miniburgere og giga-burgere - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Pym Kitchen har en række sjove gimmicks, der spænder over laboratorie-tema drinks over Ant-Mans forstørrelse/formindskelse-styrke, som ex miniburgere og giga-burgere
Spider-Man W.E.B. adventure er en nyere interaktiv forlystelse i Avengers Campus - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Spider-Man W.E.B. adventure er en nyere interaktiv forlystelse i Avengers Campus
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel

Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel

Disney Hotel New York åbnede oprindeligt i 1992 som et temahotel, der skulle få gæster til at føle, at de befandt sig i midten af New York - men i 2022 slog det dørene op efter tre års renovering, med et klokkeklart Marvel-tema - oplagt, eftersom The Avengers har base i New York. 

Det restaurerede hotel har en omfattende og imponerende samling af Marvel-kunst på væggene, der i sig selv er nok til at dedikerede Marvel-fans kan få flere timer til at gå og kigge på alle værkerne i hotellets mange korridorer og fællesrum. 

Hotel New York - The Art of Marvel har to restauranter der er udsmykket i Art Deco-stil og peppet op med Marvel-elementer - I Manhattan restauranten kan man finde en Agardian lysekrone og i Downtown restauranten er væggene blevet udsmykket med Marvel-tegneserier. 

Børn på hotellet kan få lov til at fordybe sig i et Marvel-tematiseret tegnerum og hotellets Super Hero Station er et fotoinspirerende legeområde, som skaber begejstring for både børn og barnlige sjæle. 

Åh, og så må vi ikke glemme Bleecker Street Lounge, der i forlængelse af hotellets imponerende lounge giver gæster mulighed for at læne sig tilbage med en mikrobrygget øl, en drink eller et glas vin - i det Doctor Strange-inspirerede miljø - magisk!

ANNONCE
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Lobby - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Lobby
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Værelse - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Værelse
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel
Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disneyland Paris Hotel New York - The Art of Marvel
Disney Delight er et andet aftenshow, der også benytter droner i fremførelsen - Disneyland Paris er klar med et spektakulært Marvel Avengers droneshow! Disney Delight er et andet aftenshow, der også benytter droner i fremførelsen
Del

Seneste nyt