Connery

Disney+ skyder sig selv i foden ved at forsinke lanceringen i Europa

Disneys ventede stramingtjeneste er sløv ud af starthullerne

Der er nyt fra Disneys længe ventede streamingtjeneste, Disney+, og det er ikke godt nyt. 

Da Disney tidligere på året gik ud og annoncerede deres nye store platform, var det med en lanceringsdato for USA og et par få andre udvalgte markeder, herunder Holland, den 12. november 2019. 

I dag har koncernen så annonceret, at de er klar med en senere lancering i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien - der får streamingtjenesten den 31. marts 2020, med "flere lande annonceres snart". 

ANNONCE
Disney+ lanceringsdatoer

Disney, vi har et problem 

Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå, hvorfor Disney vælger at trække lanceringen så længe i det meste af Europa. Jeg går ud fra, at det har noget at gøre med rettigheder i de individuelle lande, og under alle omstændigheder skaber det frustrationer blandt de mange fans. 

Disney+ er nemlig stedet, hvor fans af Marvel, Star Wars, Pixar og Disney selv kan se frem til at få serveret en masse nyt og originalt indhold. Der kommer ny serier indenfor alle grenene, og alle ting har dedikerede fanbaser, der ikke ser sig tilfredse med at lade vente på sig. 

Det kommer til at gøre Disney+-indholdet ekstra sårbart i forhold til folk, der vil omgå tjenesten for enhver pris. 

VPN-services, der ændrer og maskerer lokationen af IP-adresser, er et velkendt og lovligt "hack" til blandt andet at få serveret begrænset og nyt indhold på tjenester som Netflix. Man betaler stadig, men omgår reglerne en smule. 

I løbet af de seneste måneder er der kommet et væld af både Reddit-tråde og nu websites, der er dedikerede til at finde løsninger på at tilgå servicen via VPN-services, som får brugerens maskine til at se ud som om, den kommer fra et lanceringsland. 

Men noget tyder på, at Disney har gjort et ekstremt godt arbejde med at begrænse muligheden for VPN-baserede forsøg på at blive lukket ind i varmen. I hvert fald fejler alle de store VPN-services på stribe, og brugerne er frustrerede. De vil have tilgang til det nye indhold - og de vil ikke have det et halvt år senere end amerikanerne, spoiler-risikoen er simpelthen for stor. 

De mislykkede forsøg på at få VPN-omvejen til at virke, og Disney+ nyhed om at de næste lande kommer næsten et halvt år senere på servicen, efterlader nu brugerne i apati - og det er en vej, der går direkte til pirateri. 

Disney, hvis I læser med her, kom nu ud af starthullerne - folk vil gerne betale for indholdet, men hvis ikke de får lov, ender det med at piratkopieret indhold får en tilbagekomst på et helt nyt niveau. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce