Connery

Disney+ hæver prisen og introducerer samtidig et reklamebaseret abonnement

Streaming-tjenesten er endnu en i rækken der strammer grebet om brugerne.

Disney+ har netop annonceret lanceringen af et nyt reklamebaseret abonnement i Danmark og flere europæiske lande, samtidig med en ændring i deres abonnementsstruktur og prisændringer. 

Udmeldingen er blot den seneste i det konstant ændrende streaminglandskab, hvor konkurrence og forbrugernes ønsker formgiver virksomhedernes tilgange. Netflix hævede priserne sidste år, mens HBO Max rykkede prisen op fra 79 til 89 kroner i juni måned, og Disney følger trop.

Højere Priser, mere indhold?

Mens priserne for Disney+ abonnementer har set en stigning, lover virksomheden, at ændringen vil blive ledsaget af øget værdi for pengene. Men kritikere stiller spørgsmål ved, om den ekstra omkostning for forbrugerne virkelig er berettiget. 
Med introduktionen af den nye Standard med reklamer-plan til DKK 49 månedligt tilbyder Disney+ et lavere prispunktt, men med den indbyggede "ulempe" af reklameindslag. Det kan ses som et forsøg på at tiltrække en bredere kundebase - dog på bekostning af, ville nogle mene; brugeroplevelsen.

Egentlig fastholder tjenesten deres nuværende prispakke på 79 kroner om måneden for et standardabonnement, udfordringen er bare, at et nyt Premium-abonnement opstår, og som er nødvendigt, hvis man ønsker at streame i en kvalitet på højere end 1080p - altså 4K/UHD opløsning. 

Strammer grebet om brugere

Mens streaming-tjenesten tidligere tilbød adgang til et bredt udvalg af indhold uden reklamer, signalerer denne ændring en opdeling i måden, hvorpå forbrugerne kan tilgå indholdet. Reklamebaserede abonnementer er ikke noget nyt i streamingverdenen, men at en stor spiller som Disney+ går ud og tilbyder det, kan danne præcedens for ævrige tjenester.

Disney+ hæver prisen og introducerer samtidig et reklamebaseret abonnement i et forsøg på at navigere i et komplekst og mættet marked. 

Mens tiltaget muligvis kan forbedre virksomhedens bundlinje, bringer det også legitime bekymringer frem omkring forbrugerens oplevelse og værdi for pengene. Det understreger behovet for en konstant afvejning mellem kommercielle interesser og kundebehov. Kun tiden vil vise, om Disney+ har fundet den rigtige balance.

ANNONCE
Del

Seneste nyt