Connery

Dining Week er klar for 14. år i træk: Bjørn Beyer vendte uge 7 fra krise til kulinarisk kavalkade

Dining Week har hjulpet restaurationsbranchen og samtidig sendt danskernes smagsløg i himlen.

Dining Week er for danskerne en ny slags ‘højtid’, hvor man lige sætter lidt tid af til at prøve nye restauranter af.

Det ligger netop i vinterferien, og mens mange tænker det som en smart gimmick, er Dining Week affødt af en kriseperiode i restaurationsbranchen.

I løbet af de seneste 14 år har Dining Week udviklet sig til Nordens største restaurantfestival, og den fortsætter med at vokse i omfang og indflydelse.

Den festlige uge, der oprindeligt blev skabt for at overvinde udfordringerne i finanskrisens skygge, har nu formet sig til en kærkommen tradition, der fejrer gastronomi på tværs af landet.

Grundlagt af Bjørn Beyer, en passioneret skikkelse inden for hotel- og restaurationsbranchen, har Dining Week ikke kun ændret, hvordan vi spiser ude, men også revitaliseret en branche i krise. Beyer, der har en dyb kærlighed til gastronomi, blev inspireret til at skabe festivalen under en rejse til Brasilien, hvor mad og måltider blev delt som en hjertevarm del af fællesskabet.

"Dining Week skal vise, hvor dejligt det er at gå ud og spise sammen og gøre en tradition ud af det. Det sociale aspekt er helt essentielt. Vi har hentet inspiration fra udlandet, hvor fællesspisning er meget mere almindeligt. Dining Week har uden tvivl været med til at skubbe til og ændre vores forhold til måltider ved at tilbyde nye smagskombinationer fra forskellige dele af verden og opfordre folk til at tage deres venner, familie, bekendte og kolleger med ud på restaurant," fortæller Beyer.

Dining Week ligger i uge 7, som de fleste kender som vinterferieugen, har tidligere været en meget sløj uge for indtjening - men nu er det forvandlet til en kulinarisk legeplads for både kokke og gæster.

I 2024 har Dining Week også fået en smagfuld makeover - Indtil nu har det kun været muligt at vælge mellem en 3-retters menu samt enten 5 eller 10 serveringer hos nogle restauranter, men i år præsenteres et nyt unikt tastingkoncept på udvalgte restauranter. Tasting konceptet henvender sig til gæster, der er sultne efter mere gastronomi end tre retter og fem serveringer. Hvor de andre menuer er mere traditionelle og faste, giver dette koncept restauranterne mere frihed til at være kreative med sammensætning og servering af menuen-

Dining Week har ikke kun ændret, hvordan vi som foodies udforsker madscenen, men har også påvirket restauranternes tilgang til råvarer og menusammensætninger.

Festivalen har tilpasset sig den stigende efterspørgsel fra gæsterne ved at introducere valgmuligheder som klassiske, veganske eller pescetariske menuer, og det fortsætter med at være et kraftcenter for mangfoldighed og nytænkning.

Dining Week er inden længe klar til at slå dørene op for dining week for 14. gang - en uge med hyldest til smag og de gode råvarer, men ikke mindst også til iværksætterånd og Bjørn Beyers knivskarpe opfindsomhed i at vende en krise til en succes.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce