Connery

Detox - Red din krop fra forurening

Er du en af de utroligt mange almindelige danskere som føler sig mere eller mindre i ubalance? Mange danskere føler sig dovne, trætte, deprimerede. Måske at de mangler både psykisk og fysisk overskud, eller måske har man problemer med fordøjelsen og er træt af sin vægt.
Hvis du kender denne følelse, er der gode chancer for at din kost er skyld i det.
Kosten har stor indflydelse på om din krop føles i balance, og den har naturligt en stor indflydelse på menneskets sundhed. Dog fylder vi os selv med forskellige toksiner og kemikalier, som følge af 2 primære grunde. Udviklingen i fødevareindustrien er den ene, og de dårlige kostvalg vi foretager os er den anden. Dette kan en udrensningskur eller detox kur modvirke.   

Nødvendigheden for detox stiger

Kroppen har en naturlig udrensningsprocess, hvor den udrenser sig selv via tarmene, leveren, nyrerne lungerne og huden. Den naturlige process er dog ofte ikke nok, idet vi udsætte kroppen for så store mængder af giftstoffer, at den ikke kan udrense sig selv uden hjælp.
Grunden til at vi i større grad bliver udsat for giftstoffer, er det øgede brug af konserveringsmidler, farvestoffer, sprøjtemidler og smagsforstærkere i fødevareindustrien. Udover det øgede forbrug af stoffer i fødevareindustrien, udsætter vi også selv kroppen for ekstra belastning ved at indtage forskellige produkter såsom kaffe, alkohol, medicin, sødestoffer osv, som jo er produkter den almene dansker indtager på dagsbasis.  

Udrensningskurer

Med et øget behov for at fjerne affaldsstoffer fra kroppen, er det naturligt at udbuddet, samt populariteten, af udrensning og detox kurer stiger. En udrensningskur er en kur, som lover at rense din krop fra skadelige toksiner, ved at følge en bestemt kostplan over en bestemt periode. Et eksempel kunne være en juice kur, hvor man ved kun at indtage juice, undgår at indtage unødvendige toksiner.
Et af problemerne ved følge nogle af disse kostplaner, er at man kommer til at mangle nogle bestemte former for fødevarer, som er nødvendige for at opretholde en sund kost. Nogle af bivirkningerne ved en detoxkur er hovedpine, ubehag, bumser, humørsvingninger og luft i maven som følge af fejlærneringen. Det kan derfor godt give den modsatte effekt, hvis der ikke tages hensyn til kroppens behov for næringsstoffer. Dog holder man sig oftest kun til kuren over en uges tid, så det er ikke en længerevarende periode.

Alternativer til kurene

Alternativer til at gå på en udrensningskur, kan være at købe supplementer, som booster dit fordøjelsessystem. Fordelene ved at vælge supplementer som detox kur, er at du kan vedvarer en varieret kost samtidig med at du forbedrer koppens udrensnings-processen. Her støder man ikke på nogle af bivirkningerne ved den drastiske ændring i ens kost, hvilket de fleste selvfølgelig gerne vil undgå.
Mange føler det er mere overskueligt blot at tage et supplement, i forhold til at ændre sin kost drastisk. Det er dog selvfølgelig nødvendigt at ændre sine madvaner, hvis man normalt har en usund livsstil, og fylder sin krop med diverse skadelige toksiner. Men med supplementer kan man hjælpe kroppens detox process på vej, uden at skulle leve i en periode på en juice, vand eller råkostkur.

 
Del

Seneste nyt