Connery

Det er bare fodbold...

Det vigtigste er, at Christian Eriksen er okay

"Hvad skete der?" 

Kameraet panerer over til Christian Eriksen, der ligger - meget stille - på banen.

Ingen ved det helt. Min lillebror, der en time tidligere dukkede op hos os til en spontan fodboldfest, har været ved at forklare min kæreste nogle fodboldtermer. Pludselig er Christian Eriksen nede, og ingen er helt klar over hvad der skete. 

Det bliver dog klart i løbet af få minutter, der føles som timer, at det er ret alvorligt - da man på skærmen pludselig ser, at Eriksen får genoplivningsmanøvrer, mens man ser et tomt blik fra den folkekære fodboldspiller, går der et spøgelse gennem stuen. Fuck. 

Landsholdets slutrunder er noget helt specielt, for de fleste - for min familie. For mig er det i de perioder, at jeg kan kaste min kærlighed over at være en rendyrket fodboldfan, og sådan er det for store dele af den danske befolkning - så mange har siddet i deres stuer og oplevet landsholdets forfærdelige scenarie. 

På et øjeblik blev sporten fuldstændig ligegyldig. Fanget i øjeblikket var der tusinde tanker der gik gennem en, kunne det usigelige ske? 

Den efterfølgende time var lang. Hvad var det bedste scenarie, hvordan tackler man situationen som menneske, som professionel fodboldspiller, som kammerat, som tilskuer - som dansker?

Da kampen blev genoptaget, forsøgte man at ræsonnere sig frem til en mening? Måske var det i virkeligheden godt at komme ud og få afløb, at få afsluttet kampen?

I bagklogskabens tegn, var det en kamp der skulle være lukket ned på tidspunktet, det er i hvert fald en overbevisning de fleste deler - men det kan ikke gøres om. 

Chokket sidder nu stadig i mange. En række repræsentanter fra landsholdet; Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg, Martin Braithwaite, har netop afholdt pressemøde: 

"Jeg har nogle grimme billeder på nethinden, som jeg gerne ville være foruden" fortæller Martin Braithwaite, Barcelona-spilleren er tydelig påvirket af situationen. En følelse han deler med langt de fleste. Billederne der blev transmitteret ud i hele verden, var voldsomme. Vi skal alle huske at tale om det.

Landsholdet er i gode hænder, Christian er heldigvis også i gode hænder - og vi danskere skal sørge for at holde hinanden i gode hænder - det skylder vi hinanden. 

"Det vigtigste er, at Christian Eriksen er okay og efter omstændighederne har det godt." - Pierre-Emile Højbjerg er tydeligt påvirket, oveni det surrealistiske scenarie, var han og resten af holdet kastet ud i en umulig opgave, med at gennemføre en umulig kamp. Manden har ret, det vigtigste er, at Christian Eriksen stadig er. 

Kasper Schmeichel er en mand med stort format, gennem tiden har vi set ham påtage sig en omsorgsfuld lederrolle, og det så vi igen i Parken den 12. juni 2021. 

"Vi må prøve og se, om vi kan vinde det her - om vi kan vinde det her for Christian og for alle de fans som sad med os - og var lige så magtesløse som vi var i situationen. Vi må stå sammen om det." 

Så nu står vi sammen.

Hvis Danmarks landshold vinder kampe, giver det god mening.

Hvis spillet går i en anden retning, er der en ting der er helt utroligt let at huske lige nu: Det er bare fodbold. 

Christian Eriksen lever.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce