Connery

Det drak man i 1989

Intet er festligere end en 1980'er-fest. Her er fem gode bud på drinks til festen.

BALL-trøjer, snow-washed jeans, sejlersko og Rick Astley på anlægget. Pisang Ambon og Safari i barskabet. Det var den sikre opskrift på en fest i 1989.

Berlinmuren falder, og jeg begynder for alvor at interessere mig for alkohol og piger. Øllene var ikke så forskellige fra i dag. Carlsberg og Tuborg var også markedsledende i 1980erne. Dengang havde vi dog ikke energidrikke som Burn og Red Bull, cider var noget man fik i Sverige eller England, og Cult Shaker og Mokai var slet ikke opfundet.

Derimod fandtes Mikado, en serie af søde likører, perfekt til indlæring i sprut-skolen. Mikado Kiwi og Mikado Blue var et par af varianterne. For bare 19,95 var den meget lommepenge-venlig. Malibu var, og er, også ganske populær, inden man skulle over i den officielt alkoholfrie ungdomsklub.

Her er lidt fra memory lane, som sagtens kan genopfriskes på lørdag!
ANNONCE
Det drak man i 1989
Pisang Ambon var et stort hit i slutningen af 1980erne og begyndelsen af 1990erne. Den grønne likør gik fint med appelsinjuice, men mest kendt var den nok i

"Kung Fu":
2 cl Pisang Ambon
2 cl Jägermeister
Cola
isterninger
Det drak man i 1989
Safari både lød og smagte meget eksotisk. Som Pisang Ambon er den en sød frugtlikør med en alkoholprocent omkring de 20%.

"Orange Safari":
 5 cl Safari
Appelsinjuice
isterninger
ANNONCE
Det drak man i 1989
Southern Comfort er en bourbon whisky-likør, som kan nydes med cola, men mere populært var den i 1989 med 7-up, eller alternativt med Faxe Kondi:

4 cl Southern Comfort
7-Up
isterninger
Det drak man i 1989
"Små Grå" med tyrkisk peber blev først lanceret et par år senere, og shots var langt fra så udbredt som i dag. Men når det skulle være, så var tequila med salt og citron det mest udbredte. Tequila kunne også drikkes med appelsinjuice og grenadine i en Tequila Sunrise, men endnu mere populær var

"Tequila Slammer":
4 cl Tequila
7-Up

Glasset bankes med bunden gentagende gange hårdt i bordet, med hånden over glasset, hvorved kulsyren bruser kraftigt op. Herefter bundes drinken.
ANNONCE
Det drak man i 1989
Den måske festligste af alle drinks fra årene omkring 1989 var:

"Isbjørn":
 2 cl vodka
1 cl Blå Bols
7-Up isterninger
Del

Seneste nyt