Connery

Det år jeg kun ejede 100 ting

Hvordan ville dit liv se ud hvis du kun ejede 100 ting? De fleste af os ejer +5000 ting, og kunne ikke drømme om at downsize til 100 ting, men det giver sine friheder og muligheder at udfordre sig selv på denne måde.

For 18 måneder siden gav jeg mig selv en udfordring. Jeg bestemte mig for i et helt år kun at eje 100 ting, for at se hvordan det ville påvirke mig. Jeg har stort set altid købt hvad jeg har lyst til, og på mange måder bliver man jo glad af at købe nye ting, så jeg var ret spændt på hvordan det ville gå.

Jeg rejser en del sammen med min kone (hun har en Youtube rejsekanal), og når man er på farten har man jo ofte færre end 100 ting med, og på trods af det elsker jeg at rejse, og har bestemt ikke savnet de tusindvis af ting, der oftest lå derhjemme imens.

Jeg har også mødt mennesker i andre lande, som ejer langt færre ting end vi gør her i Danmark, og mange af dem virker ikke til at kede af at de ikke ejer så mange ting - tværtimod - så jeg synes det ville være et spændende eksperiment.
 

Hvad tæller med på listen?

Jeg lavede nogle regler for hvad der skulle tælle med, og bestemte mig fx. for at alt tøj skulle tælle med, men sokker og boksershorts skulle hver især kun tælle for én ting (dvs. i alt to ting). Faktisk var det et krav fra min kone, da det ellers kunne blive lidt ulækkert, da vi bestemt ikke er fan af at vaske tøj.

Her kan du se (næsten) alt det tøj jeg valgte at beholde

ANNONCE
Det år jeg kun ejede 100 ting

Mad, vin, tandpasta og andre "ting", der mere er dagligvarer, som løbende forbruges og fornyes, talte jeg heller ikke med. Det sidste jeg ikke talte med var køkkensager, da jeg jo bor med min kone + en lejer, som vi deler køkkenting med, så det gav ikke meget mening at fjerne alt i køkkenet. Til gengæld landede jeg lidt under de 100 ting, da jeg talte alle tingene sammen.
 

Hvordan var det at skille sig af med alle tingene?

Faktisk var det hårdeste ikke at leve uden alle de ting jeg plejede at have. Det vanskelige viste sig at være processen med at skille sig af med det. Selvom langt det meste blot stod opmagasineret i kasser under sengen, på loftet og i skabe, så var det ret svært at tage skridtet til at få det ud af mit liv.

De fleste af os bruger kun en brøkdel af de ting vi ejer, men vi stacker ting op omkring os. De fleste bruger fx. kun 10- 20% af deres tøj, resten ligger blot i skabet.

Jeg gav en stor del af tøjet væk til venner og bekendte, og resten af det afleverede jeg i genbrug. Jeg solgte desuden ting for over 20.000 kr på den blå avis, og jeg smed også noget ud - Det som absolut ikke havde nogen værdi for andre end mig. Ting som fx. gamle breve, tegninger, legesager og andet.

En stor del af mine gamle minder blev digitaliseret - fx. CD'er, DVD'er, tegninger, breve, fotos osv. og det betyder også, at jeg stadig har dem i clouden, og kan finde dem meget lettere via computeren og iphonen.

ANNONCE
Breve og minder blev digitaliseret - Det år jeg kun ejede 100 ting Breve og minder blev digitaliseret

Hvordan er det at leve med kun 100 ting?

Jeg synes det på mange måder var en befriende oplevelse, og jeg har da heller ikke løbet ned i byen og power shoppet, den dag der var gået 12 måneder. Jeg elsker den frihed der er ved ikke at eje ret meget, og det giver fx. mulighed for at bruge flere penge på rejser og oplevelser, som jeg synes giver meget mere mening, glæde og livskvalitet.

Det er nu 18 måneder siden jeg startede, og jeg har siden købt noget mere tøj, men totalt set har jeg stadig kun ca. 150 ting.

Denne udfordring er bestemt ikke for alle, men jeg tror de fleste kan have gavn af at gennemgå deres ting, og skille sig af med det de ikke bruger. For mig handler der ikke om antallet af ting jeg ejer, men mere omkring prioriteringer, og det at være bevidst omkring hvad jeg bruger mine penge og ressourcer på.

Hvis du har lyst at læse mere omkring eksperimentet, så kan du tjekke min blog GoDownsize.com.

ANNONCE
Del

Seneste nyt