Connery

Derfor skal du se Skam

Den norske serie er brilliant. Læs hvorfor her.

Derfor skal du se Skam

Den norske serie Skam har taget alle med storm. Piger snakker om den, drenge snakker om den, og medierne snakker om den. Alle de nordiske kanaler kigger misundeligt på, mens NRK TV nyder succesen. Men hvad er det, Skam kan?

1. Historien er troværdig

Mange TV-serier har det med at være overdrevne i deres historie. Personligt fik jeg selv nok af “Dicte”, da hun efter fire afsnit formåede at støde ind i tre lig i Aarhus. Med Skam er situationen anderledes. Problemerne, der opstår for personernes karakterer, er realistiske. Hvad enten det drejer sig om kærester, venner eller skole, kan de fleste nikke genkendende til dem. Intet er for urealistisk.

ANNONCE

2. Skuespillet er i topklasse

De unge norske skuespillere er med til at gøre historien troværdig. De spiller eminent. Allesammen. Hvis jeg mødte en af personerne i virkeligheden, ville jeg være sikker på, at de var som i serien. De går i ét med rollerne. Citaterne bliver fremført spot-on, og man føler virkelig med karaktererne.

ANNONCE

3. Produktionen er flot

Hvad angår billede- og lydsiden, er den også perfekt. Personerne befinder sig ikke på flotte lokationer men oftest på værelse og deres norske skole. Alligevel formår serien at skabe nogle flotte rammer. Farverne er pæne og der bliver brugt mange forskellige filmiske virkemidler - der alle fungerer. Musikken sætter stemningen, og her har de også ramt plet. Den består af blandede genrer, men primært hiphop og mere syret techno/festmusik.

ANNONCE

4. Den kommer snart med danske undertekster

DR har netop købt rettighederne til at bringe serien. Derfor er det ikke længere en undskyldning, at du ikke kan forstå norsk. Det er det dog ikke alligevel, for du lærer hurtigt at komme ind i sproget. Ord som “dritt”, “kjødder” og “hooka” vil alle blive en del af dit nyt norske ordforråd. 

Hvis du endnu ikke har givet dig i kast med serien, kan den ses gratis her:
http://skam.p3.no/episoder/

ANNONCE
Del

Seneste nyt