Connery

Derfor lukker vi øjnene, når vi kysser

Det er ikke kun, fordi vi har set det på film - videnskaben har en grund!

Du tænker garanteret slet ikke over det længere, vel? Det der med at lukke øjnene under et kys kommer så naturligt, at det egentlig ikke er et aktivt valg. Et par sekunders øjenkontakt inden et kys kan være helt fint, men bliver du taget i at holde øjnene åbne lidt for længe, kan du være sikker på at blive det næste store samtaleemne i hendes venindeflok. Det ér bare mærkeligt.

Men udover at vi allerede så det på film som børn, hvorfor er det så, at vi lukker øjnene?

Det har videnskaben da et svar på. Selvfølgelig. 

De to psykologer Polly Dalton og Sandra Murphy har lavet et forsøg, som viste, at vi lukker øjnene, fordi de åbne øjne distraherer os fra at føle kysset ordentligt.

Og hvordan fandt de så lige ud af det? 

De to psykologer gav en gruppe mennesker en lille vibrator på hånden. Herefter blev de satte til at udføre en visuel opgave, alt imens de mærkede vibrationen på deres hånd. Deltagerne fortalte, at de på ingen måde følte vibrationerne lige så stærkt, imens de løste opgaven, som når de blot sad med lukkede øjne, på trods af at vibrationen selvfølgelig var lige stærk i begge situationer. 

Sættes dette i forhold til hele kysse-spørgsmålet, er det rigtig svært for vores hjerner at fokusere på kysset, når vores øjne er åbne. Ved at lukke øjnene kan vi udelukke alle de visuelle distraktioner, så vi virkelig kan føle kysset. Så vi rigtigt kan gå all in!

Om vi virkelig havde behov for et forsøg for at fortælle os det her, ved jeg ikke, men nu ved du i det mindste, at det ikke er, fordi du er grim, at hun lukker øjnene. 

Eller.. det er det måske også, men du kan i hvert fald trøste dig med, at der er en helt videnskabelig grund til det! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce