Connery

Derfor bør du overveje tandretning med Invisalign

Dette indhold er sponsoreret

Der findes rigtig mange danskere derude, som er kede af, hvordan deres tænder er placeret i munden. For et smil er nemlig ofte en af de første ting, som man husker ved en person, når man møder dem for første gang. 

Det er helt naturligt, at de fleste mennesker ønsker at give et godt indtryk på nye personer, når de først bliver mødt, og derfor giver det også god mening, hvorfor tændernes placering, og dermed hvordan ens smil ser ud, har stor betydning for mange mennesker. Er du blandt de personer, som er træt af dine tænders placering og hvordan dit smil ser ud? Så bør du helt sikkert læse med videre, for at blive klogere på den type af tandretning, som hedder Invisalign

Invisalign er en usynlig tandbøjle 

Har du ikke hørt om tandretning metoden Invisalign før, så er du helt sikkert gået glip af noget. En ting, som de fleste mennesker husker fra deres tid i folkeskolen, er de børn og unge, som skulle gå rundt med de klassiske togskinner på deres tænder.

Skulle man have rettet sine tænder dengang eller kendte man en eller flere af sine klassekammerater, som skulle, så vil man nok også kunne huske, at de klassiske togskinner både var smertefulde at få sat på og strammet til, og at mange derudover også var kede af, hvor tydeligt det var, at man havde togskinnerne på. 

Det er blandt andet en af årsagerne til, at mange er så glade for at få rettet deres tænder ved brug af Invisalign. Invisalign er et verdenskendt og anerkendt højteknologisk tandreguleringsystem, og indtil nu er der hele fem millioner mennesker rundt i verden, der har fået et smil, som de er tilfredse med, ved brug af Invisalign. 

Invisalignbøjlen er nemlig en usynlig skinne, som både er effektiv og diskret. Det betyder for mange mennesker, at de kan få rettet deres tænder, uden at det er noget, som andre går og lægger mærke til - for bøjlen kan ikke ses. Netop derfor er der så mange som har glæde af denne form for tandretning. 

Invisalign får ofte rettet tænderne hurtigere end andre metoder

Udover at mange har glæde af, at deres Invisalignbøjle er usynlig, så er en anden ting, som har betydning for mange, at Invisalign også oftere er en hurtigere metode til at få rettet tænderne, end de almindelige togskinner for eksempel er. 

Invisalign er gennemsigtige plastskinner, og de fungerer som tandbøjler. Skinnerne bliver specialdesignet til de tænder, som skal rettes. Disse gennemsigtige og diskrete plastskinner bliver derefter skiftet ud cirka hver anden uge, og i takt med at man kommer igennem de forskellige skinnesæt, så bliver tænderne gradvist rettet, indtil man har opnået det resultat, som man ønsker. 

Det kan være meget individuelt, hvor lang tid et behandlingsforløb med Invisalign tager, men normalt varer et tandretningsforløb ved brug af denne metode mellem et halvt år til halvandet. Årsagen til at tiden kan variere er på grund af, at alles tænder er forskellige og derfor har både tandsættet og tandstillingen for den enkelte person indflydelse på behandlingstiden. 

Sammenligner man et behandlingsforløb med Invisalign med de klassiske togskinner, så er det altså den usynlige skinne, som kan give resultater hurtigst. Et tandretningsforløb med de klassiske togskinner tager nemlig normalt omkring to år, hvor det stadig er nødvendigt efterfølgende at have holdebøjler på. 

Hvilken form for tandretning er mindst smertefuld? 

Det kan vist ikke undgås, at man oplever smerter i forbindelse med tandretning. Det er nemlig helt naturligt, at det ikke kan foregå fuldstændig smertefrit, når man skal tvinge sine tænder ud i en anden position, end hvad de er vant til. 

Det er de fleste mennesker, som ønsker at have så få smerter i forbindelse med deres tandretning som muligt. Og selvom man kunne håbe på, at Invisalign også var en 100% smertefri metode, nu hvor denne type af tandretning også har så mange andre fordele, så er det desværre ikke tilfældet. 

Det er enormt individuelt, hvor mange smerter man oplever i forbindelse med tandretning, og også, hvor lang tid smerterne varer ved. I de fleste tilfælde oplever de personer, som bruger Invisalign, at deres smerter er værst i de første dage, men at smerterne så efterfølgende aftager, når de første dage er overstået. En anden ting er også, at et stort antal vænner sig til det, jo længere hen de når i deres tandretningsforløb. 

I disse tilfælde bør du overveje Invisalign 

Tandretning med Invisalign er en god mulighed for mange mennesker, og det er et behandlingsforløb, der i sidste ende kan give en det flotte tandpastasmil, som mange går og drømmer om. 

Er du interesseret, så kan du her se hvilke tandstillinger, der kan behandles med Invisalign: 

  • Skæve tænder
  • Underbid
  • Et dybt overbid 
  • Mellemrum mellem tænderne 
  • Åbent bid, hvor nogle af tænderne i over- og undermunden ikke er i kontakt med hinanden 
  • Krydsbid, hvor øvre og nedre kæber er skæve
  • Tætsiddende tænder, som gør at tænderne er skubbet ind over hinanden 
ANNONCE

Derudover er Invisalign også en mulighed, hvis man før har fået reguleret tænderne, og de efterfølgende gradvist har rykket sig igen. 

Del

Seneste nyt