Connery

Den virkelige Polarekspres.

Anthon Berg klædte et tog ud som marcipanbrød, og fragtede studerende hjem til jul

I går, på en af årets største rejsedage, blev 600 studerende kørt hjem på juleferie på helt særlig manér, da Anthon Bergs juletog satte generøsitet på skinner igennem 19 danske byer på Sjælland, Fyn og i Jylland. Og der blev ikke sparet på generøsiteten – hverken i toget eller på perronerne.

Et pink tog pyntet til randen med julepynt og fyldt med chokolade var det, de studerende mødte, da de lørdag formiddag stod på Anthon Bergs juletog. Billetterne til toget havde de booket gratis mod at udføre generøse gerninger på turen. Der var rift om de 600 billetter, som blev revet væk af ivrige studerende; mere end 3.000 anmodede om plads på juletoget. Og generøsitet var der masser af – med gakket underholdning fra Annette Heick, bingo, fællesdans på Middefart station, fletning af julestjerner og besøg af selveste julemanden.

ANNONCE
Den virkelige Polarekspres.

Dobbelt op på generøsiteten

Anthon Berg og Arriva lancerede Den Generøse Julerejse sidste år, og interessen og begejstringen fra de studerende var så stor, at juletoget selvfølgelig skulle køre igen i år og nu er blevet en integreret del af den danske juletrafik.
Hvor toget i fjor udelukkende kørte fra København til Fyn og Jylland, kørte det i år begge veje. Studerende fra Sjælland kom vestover, studerende fra Fyn og Jylland østover, og Esbjerg lanceredes i år som endnu en destination ud over Aalborg og København. Der blev altså doblet op på generøsiteten med dobbelt så mange ruter og pladser.

Det 82 meter lange tog bestod af to julepyntede togsæt, der kørte fra hhv.  Aalborg og Esbjerg i går morges. De to togsæt mødtes i Middelfart, hvor de blev koblet sammen og fortsatte mod øst. Undervejs stoppede Den Generøse Julerejse i 19 byer, inden toget om eftermiddagen rullede ind på Københavns Hovedbanegård for en time efter af tage hele turen retur igen. 

ANNONCE

Fakta om toget

Det Generøse Juletog fra Arriva måler 82 meter i længden og består af to togsæt, som havde plads til mere end 600 studerende på rejsen til og fra København. Toget var i dagens anledning folieret i pink og yderligere dekoreret med iskrystaller og stjerneskud. De studerende kunne ikke tage fejl af transportmidlet, for toget var prydet med teksten ”Den Generøse Julerejse”. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt