Connery

Den ultimative filmdyst

Hvor længe ville du kunne holde dig vågen?

Under Skandinavisk mesterskab i filmkigning 2012 dystede 18 hold fra Norge, Sverige og Danmark om, hvem der kunne se film uafbrudt i længst tid uden at falde i søvn. Udover æren var præmien blandt andet en eksklusiv tur til Hollywood  for at møde den kendte skuespiller William Baldwin. Sidste år gik sejren til Team Växjö fra Sverige, der formåede at holde sig vågne i imponerende 80 timer og 55 minutter. Blev rekorden slået i år? Og i så fald af hvem?

I dokumentaren Den ultimative filmdyst har Discovery Channel i samarbejde med HI FI Klubben fulgt et hold fra hver af de tre lande i deres forsøg på at vinde den eftertragtede mesterskabstitel. Samtidig har vi haft et kamera installeret i William Baldwins private hjem for også at kunne følge den berømte skuespiller i hans rekordforsøg. Uden at deltagerne ved det, dyster Baldwin nemlig med i konkurrencen, og han er sikker på, at det er ”peace of cake”at holde sig vågen i flere døgn i træk.
ANNONCE
Den ultimative filmdyst
Både Baldwin og deltagerne finder dog hurtigt ud af, hvor meget viljestyrke, udholdenhed og superkræfter, det kræver at klare sig igennem udfordingen. Selvom de alle har forberedt sig godt og blandt andet har nærstuderet, hvad der gik galt og godt for deltagerholdene sidste år, bliver de alle sat på en hård prøve under de mange filmvisninger. Hvilken mad og drikke bør man indtage, hvis man skal kunne holde sig vågen så længe? Hvad sker der med kroppen, når den ikke får nok søvn? Og hvad sker der med hjernen?

Foruden de sjove optagelse fra de små biografer, som deltagerne befinder sig i under eventet, taler vi også med en hjerneforsker, der afslører, hvordan mennesket reagerer i sådanne situationer. Samtidig kan vi hele tiden følge Baldwins kamp mod uret og søvnmanglen i hans Hollywood-hjem, og i modsætning til de skandinaviske deltagere, der er en del af et hold, er Baldwin alene i dysten. Det viser sig hurtigt, at det IKKE er en fordel! Hvem løber med titlen i den ultimative filmdyst?
 
Se med på Discovery Channel den 5. april kl. 23.00.
ANNONCE
Den ultimative filmdyst
Her er en lille forsmag på programmet!
Del

Seneste nyt

Annonce