Connery

Den søde juletid

Julen bringer det bedste frem i os alle - eller gør den?

Så er det atter søndag i butikkerne og nu skal der julehandles. Det er ikke bare en almindelig søndag, det er endnu en søndag i december og alle ekspedienterne har høje forventninger om stor omsætning, men hvad forskel gør det? Ingen!
Billy Bob Thornton fra filmen "Bad Santa" - Den søde juletid Billy Bob Thornton fra filmen "Bad Santa"
Folk sidder jo alligevel hjemme og varmer deres løg, plejer tømmermænd (hvorfor var jeg ikke stiv lørdag?), ser hygge-tv, laver konfekt eller planlægger den næste familieudflugt i parken, hvor lille Søren skal iføres flyverdragt og med vold og magt kastes ned af den nærmeste bakke med snottet flyvende i kaskader ud af næsen alt imens onkel Arne i sin kæmpe brandert fra firmajulefrokosten står og brækker sig i den nærmeste busk, og tænker over nattens udskejelser og undrer sig over ømheden i lysken og forgæves forsøger, at få placeret et ansigt på de gyngende bryster.

Lad os lige vende tilbage til butikken, hvor Wham's misforståede julesang "Last Christmas" for 12. gang denne dag brager ud igennem butikkens facade, med et decibelniveau, der ville få en garvet klejnsmed til at foretrække høreværn.

Ekspedienterne render rundt og afdækker hidtil uanede behov for hjorteformede grydelapper og lysestager med et antal arme, der ville gøre en blæksprutte misundelig.

Ekspedienterne er flinke - ja gu er de det, for det er i denne tid, at provisionen er størst og det er nu, at butikken skal sælge ud af de dårlige varer, før end udsalget tager fart tre dage efter jul, med deraf decimerede provisionslønninger.

 

Oh joy - vi elsker den søde juletid..

Er der intet godt ved denne ukristelige højtid til minde om Guds søn? Jo masser. J-Dag, julefrokoster, julemad, nissepiger og ikke mindst julemaden (ja - den skal nævnes to gange), men fri os da fra den påtagede høflighed, de falske smil og overgearede ekspedienter, der atter spørger, om vi ikke mangler sokker.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce