Connery

Den skaldede kok

Connery.dk har besøgt Carsten Olsens restaurant "Den skaldede kok", som holder til i Tivoli. Læs hvordan det gik for sig..

3 ud af 6 stjerner
Den skaldede kok
Vi har sikkert alle set ham, enten på DK4, hvor han tilbereder mad ved sin grill, eller på omslaget af hans kogebøger, der er store succeser hos familien Danmark. Kokken Carsten Olsen, også kaldet 'Den skaldede kok', har sin egen restauration inde i Tivolis midtpunkt ved plænen.
I anledningen af en forrygende koncert, gæstede jeg og tre andre restaurationen.

På nærmest en sommerdag med blå himmel, solskin og glade mennesker omkring sig, var det næsten umuligt at få ødelagt sit humør.
Vi bestiller bord og får en dejlig plads med en fin udsigt. Det ser meget lovende ud, og vi glæder os spændt til at smage maden. Efter en tur rundt i Tivolis have og masse forlystelser, er vi sultne og tager bord.

Første indtryk
Sikke dog en snobbet tjener. Selvom han muligvis har haft en travl dag, er det ren kutyme, at man stadig bør behandle gæsterne med velbehag. Det vil sige at have et pænt toneleje, være engageret og markedsføre restauranten, så man længes efter at besøge den igen.

Hovedret
Vi bestiller en entrecote med dadel/tomatkompot, salat og grove pommes frites. Dadel/tomatkompotten er en lidt pudseløjerlig sammensætning, men det viser sig, at det giver en æbleagtig smag, der passer fint til salaten, der består af; bladselleri, forårsløg, hvidkål, persille, pinjekerner og citron. Men men..!

Købe-pommes frites til ovn, der fås i netto til 14.95,- er bare ikke i orden på en finere restauration, som 'Den skaldede kok' gerne vil udmærke sig som.

Den næste skuffelse ligger i vores entrecotes, som både er seje og fyldt med sener. Ganske enkelt uspiseligt. Efter en kommentar til tjeneren, får vi svaret, at vi nærmest kunne have bestilt en anden slags bøf, idet entrecotes plejer at være fyldt med sener. Det er bare heller ikke i orden. En entrecotes er skåret af højreb og bør derfor være et smagfuldt stykke kød, uden nødvendige sener, ellers vil det være en Rib-Eye bøf.

Dessert
Til dessert vælger vi et stykke chokolade kage, med is og bær. Men for at være præcis var desserten pulverkageagtig chokoladekage, en kugle vaniljeis og et jordbær skåret ud i to stykker. Meget skuffende oplevelse.

Konklusion
'Den skaldede kok', er et af de finere steder i Tivoli, derfor bør både service og mad være på samme niveau, som forventningerne. Restaurationen er dog ingen 'Nimb' eller 'Grøften', men derimod en middelmådig halvfalleret restauration, som man kan spise på, hvis de andre favorable restaurationer ikke har flere pladser.

Stjernerne gives for den udmærket originale dadel/tomatkompot og de fine omgivelser.

Restaurant Perlen 'Den skaldede kok'
Vesterbrogade 3
1620 København V
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce