Connery

Den nye Audi SQ8 bliver udstyret med den kraftigste dieselmotor i Europa

Her er den nye SQ8

Audi har nu løftet sløret for deres bæst af en SUV: Audi SQ8 TDI. 

Den nye vogn, der rammer det danske marked i løbet af efteråret 2019, byder på et par spændende nyheder, den vigtigste, er motoren. 

SQ8 bliver nemlig udstyret med en 8-cylindret biturbo dieselmotor, den stærkeste af sin slags på det europæiske marked, den er udstyret med en elektrisk kompressor, der byder ekstra ind til fremdriften, i samspil med de to turboladere. 

Den har 435 hestekræfter, og et tosset drejningsmoment på 900 Nm, mellem 1250 og 3250 omdrejninger. Det gør den store SUV i stand til at skyde fra 0 til 100, på 4.8 sekunder. Tophastigheden har man begrænset det 250 kilometer i timen. 

Vognen har også permanent firehjulstræk, og et mildhybridssystem, der driver førnævnte kompressor, og som løbende genoplades ved deceleration. 

Audi SQ8 TDI er den sportslige topmodel i Audis Q-familie. Den ottecylindrede dieselmotor med biturbolader med elektrisk kompressor giver den store SUV-coupé overlegne præstationer og samtidig høj effektivitet. Audi SQ8 TDI introduceres i Danmark i løbet af efteråret 2019.

Mængden af udstyr på modellen er, åbenlyst, ret imponerende, men nyhederne er følgende:

  • En dynamisk undervogn med luftaffjedring og reguleret støddæmpning, der kan variere kørehøjden med op til 90 mm. 
  • Mulighed for firehjulsstyring for øget mobilitet.
  • Aktive elektromekaniske krængningstabilisatorer.
  • To touchskærme og indbygget Alexa-voiceassistent. 
  • Nyt LTE Advanced Wi-Fi-hotspot.


SQ8 TDI quattro introduceres i Danmark i løbet af efteråret. Der er endnu ikke dansk pris, ligesom udbuddet af udstyr heller ikke er fastlagt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt