Connery

Den mest uventede dummebøde du kan få på ferien i Thailand, kan betyde flere 100.000 kroner i underskud på kontoen

Undgå rookie-mistakes på næste rejse

Scenariet: Du er på ferie i Thailand. (Jo du er!), du har haft en overordentlig hård nat, og nu ligger du på hotelværelset, og prøver at overleve de uventede tømmermænd. 

Det mest nærliggende er at hive iPad'en frem, og fordrive tiden med et afsnit eller to af Rick & Morty... En farlig manøvre, i hvert fald hvis du ikke har tænkt nærmere over det. 

Hangover in Thailand - Skype er også en synder! - Den mest uventede dummebøde du kan få på ferien i Thailand, kan betyde flere 100.000 kroner i underskud på kontoen Hangover in Thailand - Skype er også en synder!

En ting der altid har taget mig på sengen, er de afsindige roamingpriser, man bliver pålagt, når man besøger udlandet. Heldigvis er de nye EU-regler for roaming trådt i kraft, men det betyder bare at endnu færre tænker over den mulige store ekstraregning, når de rejser videre ud i verden. 

1 times streaming på Netflix vil trække cirka 1 GB af mobildataen fra dit mobil device - ved nogle udbydere har sådan en sag kostet 100 kroner per MB. I en udlægning af binære megabyte, kommer det regnestykke til at lyde på 102.400 kroner, for en times streaming i Thailand - og det er blot i SD-kvalitet. Stop lige op og smag på det. Ud over de dårlige beslutninger fra byturen forinden, kan det koste boksen at lave sådan en fodfejl. 

 Dette scenarie udspillede sig i mit hovede, da jeg fik nyheden fra mit teleselskab 3, om at de nu også har fri roaming i Thailand. (Jeg har 3likehome, fordi jeg netop har brugt aaalt for mange kroner på overbetalte roaming-MB). Der er i øvrigt stadig en del lande, hvor det koster dig boksen at roame uden videre overvejelse. 

Protip: Få styr på roaming inden efterårsferien!

Mikkel out. 

Del