Gear

Den mellemstore headphone-test

Kig med når vi tester 4 af efterårets fedeste headsets

Den mellemstore headphone-test
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 4. oktober 2013
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede
231270

Der er mange headsets på markedet, det ene med mere fantastiske specifikationer end det andet, og derfor kan det være svært at finde ud af hvad man skal vælge, baseret på en enkelt test, derfor over den sidste måned lagt øre til lidt af hvert, i form af 4 forskellige headsets – Jeg behandler hvert headset efter samme forskrift og til slut kårer vi: Testvinder, Bedst til prisen – og, desværre, ingen vinder uden en taber.

231271

Bedst til prisen – AKG K619 DJ

Det første jeg vil sige er at AKG absolut ikke må forveksles med billig-mærket AGK!!

Godt:
AKG har en rigtig solid og tight konstruktion, de er hverken for løse, for skrøbelige eller besværlige at transportere. Lyden er der intet at udsætte på, de har lidt en dybere lyd end Harman/kardon men, spiller stadig rigtig stramt. Super value for money.

Skidt:
Headsettet har ikke aftageligt kabel, og det er ret surt hvis du er uheldig og får det slidt i stykker eller knækket. 

Specs:
AKG K619 DJ
Driverstørrelse: 40 mm
Magnet: Neodymium
Frekvens respons: 16-24000 Hz
Impedans: 32 Ohm

Pris: 1199,- kr

231272

Taber – JBL J88a

JBL er kendt for at lave lyd med masser af dybde.

Godt:
Ved første øjekast virker JBL hovedbøfferne som en solid partner, de er også udstyret med testens største drivere, men det er ikke nødvendigvis godt. Det bedste man kan sige om disse headphones er at de sidder rigtig godt på ørerne.

Skidt:
Headsettet er luftigt men samtidig tungt og bøvlet. Bassen brøler meget igennem uden at være særlig kontrolleret, og det fungerer altså ikke helt optimalt, især ikke når man oplever hvor stramt testens øvrige sets spiller. Det er kluntet og har knap så god lyd. Æv. Det er en ommer JBL.

Specs: 

Driver: 50 mm
Frekvensområde: 8 Hz – 24 kHz
Impedans: 32 Ohm

Pris: 1099,- kr

231273

HARMAN KARDON CL

Harman Kardon er kendt for smuk klang og lækkert design, og ved første øjekast har de nailet designet!

Godt:
Harman/kardon har altid været kendt for høj kvalitet i både design og lyd. Med den absolut anderledes firkantede form, står de ud fra de andre i testen, valget af materialer stråler også igennem, og kombinationen af stål, læder, alu og vinyl er virkelig lækker.
Lyden er ren og klar, og dette headset er ikke så bastungt som de øvrige. Det sidder utrolig godt på hovedet, og er ikke ubehageligt over længere tid som headphones kan have tendenser til. Det medfølgende jack-kabel er i kraftig kvalitet og er aftagelige. Thumbs up for det.

Skidt:
Settet skal have mere opmærksomhed under transport end de øvrige i testen, det kan ikke lade sig gøre at klappe det sammen som de andre, men klapperne kan dog afmonteres – så er spørgsmålet bare hvordan det bliver med tiden, hvis der slides godt på de ellers flotte stålhængsler der er monteret. Lidt pebret i forhold til hvad man får.

Specs:

High-performance driver: 1-5/8" (40mm)
Frequency response: 16Hz – 20kHz
Cable: 4' 7" (1.4m)
Remote: Apple three-button (MFI)

Pris: 1490,- kr

231274

Testvinder – CREATIVE Sound Blaster EVO Zx

Langt navn – avanceret maskine.

Godt:
Testens mest avancerede headset. Med EVO Zx får man tonsvis af features som ikke findes på de øvrige i artiklen – her er den allervigtigste selvfølgelig trådløs forbindelse via Bluetooth. Men også remote-funktionerne på højre klap er intet mindre end enormt praktiske. Der er både volume-control – forward-backward, bassboost og svarknap til opkald. Lige på siden af øret.

Headsettet holder batteri en god dags tid, og løber du tør, kan du altid plugge det medfølgende jack-stick i, istedet. 
Creative har valgt at benytte sig af NFC-teknologi til parring af headsettet, og det gør det EVIGT nemt at tilslutte til en telefon med NFC. 3 sekunder faktisk. Ydermere er der også en native iPhone og Android app, der kan hjælpe dig med at tweake headsettet alt efter brug.

Lyden fra dette headset er intet mindre end suveræn i forhold til det ævrige felt, og med tweakingmulighederne fra Creatives soundblaster teknologi, må jeg altså dømme denne klasses analoge lyd ude.

Skidt:
Designet er nok ikke særligt kærestevenligt og headsettet er også det dyreste i testen, MEN faktisk kun 100 kroner dyrere end Harman.

Specs:
Drivere: 40mm FullSpectrum
Frekvensområde: 20-20000 Hz
Batterilevetid: Op til 8 timer
Lydteknologier: SBX Pro Studio, CrystalVoice
Grænseflade: Bluetooth, 3,5 mm stereoinput, USB

Pris: 1499,- kr

Nighthawk M3: Netgear lancerer mobil 5G-router med imponerende ydeevne

Læs også: Nighthawk M3: Netgear lancerer mobil 5G-router med imponerende ydeevne

Nyhed: Håndholdt PlayStation Portal er klar med banebrydende opdatering

Læs også: Nyhed: Håndholdt PlayStation Portal er klar med banebrydende opdatering