Connery

Den kontroversielle gaming-CEO Bobby Kotick stopper hos Activision Blizzard

Kotick forlader Call of Duty-skibet med en gylden faldskærm

Spiludgiverne Activision Blizzard har haft et par spændende år, med både op- og nedture.

Efter endelig at have færddiggjort den massive opkøbsaftale, er virksomheden nu under Microsofts store vinger, og det historiske opkøb kommer uden tvivl til at farve spilbranchen fremover. 

Activision Blizzards direktør Bobby Kotick har været en af nøglepersonerne i den store handel, men sideløbende har han også haft sit at se til, med både seriøse chikanesager hos Blizzard Entertainment, og en del anklager mod Koticks person. 

Den 20. december meldte Kotick officielt ud, at hans sidste dag i Activision Blizzard er den 29. december 2023 - og dermed er 32 års lederskab forbi. 

Kotick udsendte et afskedsbrev til de ansatte i virksomheden, hvor han blandt andet mindes sin kærlighed for Apple II spillet Mystery House der udkom i 1980, og mindes hans vigtige opgave i at skabe et miljø der "opmuntrer inspiration, kreativitet og en urokkelig forpligtigelse til ekspertise". 

Ifølge de officielle finansdokumenter for Microsofts opkøb af Activision Blizzard, står Bobby Kotick til at modtage et gyldent håndtryk på mindst 100 millioner kroner - og det er foruden hvad han i øvrigt har af aktier i selskabet. 

ANNONCE
activisionblizzard.com/p/bobby-kotick-december-note/comments - Den kontroversielle gaming-CEO Bobby Kotick stopper hos Activision Blizzard activisionblizzard.com/p/bobby-kotick-december-note/comments

Det er en interessant situation. Alene det faktum, at der på kommentartråden til Koticks farvel, på den officielle ActivisionBlizzard.com hjemmeside, figurerer flere meget lidt flatterende "farvel"-kommentarer, som af en eller anden grund ikke er blevet slettet eller modereret af spilvirksomheden. 

ANNONCE

Koticks farvel til Activision Blizzard markerer et skifte for selskabet, der står bag elskede spilfranchises som World of Warcraft, Call of Duty og Candy Crush Saga.

Phil Spencer og Xbox står nu tilbage med en organisation, der i følge et internt notat (bragt af The Verge), allerede har placeret de enkelte franchise-ansvar på nye nøglepersoner. 

Her tyder det på at udfordringen, og Microsofts mål, er at skabe klarhed og ansvarlighed i forhold til at opnå virksomhedens ambitiøse mål - og at fremme en kultur der er imødekommende, styrkende og engagerede i at gøre gaming til noget, der er for alle

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce