Connery

Dead Man Down [Anmeldelse]

Danske Niels Arden Oplev har instrueret denne velspillede krimi med Colin Farrell og Noomi Rapace i hoverollerne.

4 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Dead Man Down [Anmeldelse] Nordisk Film
Ungarske Victor (Colin Farrell) bor i New York og arbejder som håndlanger for gangsterbossen Alphonse (Terrence Howard), men Victor har en hemmelighed. Hans kone og barn er nemlig blevet dræbt af Alphonses mænd og Victor vil derfor hævne sig på dem. Men først må han væbne sig med tålmodighed, indfiltrere sig i det hårdkogte miljø og vinde deres fortrolighed. Overfor Victor bor Beatrice. Hun er blevet skamferet i ansigtet efter en alvorlig bilulykke, hvor en spritbilist smadrede ind i hendes bil. Han slap uskadt fra ulykken og fik en meget mild dom. En sen nattetime overværer Beatrice Victor slå en mand ihjel i sin lejlighed og det giver hende en idé. Hun vil have at Victor skal hævne sig på spritbilisten, så retfærdigheden bliver fyldestgjort og hun kan få ro i sindet. Victor er ikke tændt på idéen, men i takt med at han begynder at udvikle følelser for Beatrice, vokser hans dilemma.
ANNONCE
Nordisk Film - Dead Man Down [Anmeldelse] Nordisk Film
Dead Man Down er en historie med mange lag. Det er en hævn historie, et kærligheds drama, en gangster krimi og en menneskelig tragedie. Det er mange bolde at hold i luften på én gang, men der lykkes langt hen ad vejen takket være virkelig gode præstationer fra især Farrell og Rapace, der har en super kemi på lærredet. Kun Terrence Howard, som den kyniske gangsterboss Alphonse falder lidt udenfor, men kan er heldigvis ikke nok med i filmen til at det betyder det helt store.
ANNONCE
Nordisk Film - Dead Man Down [Anmeldelse] Nordisk Film
Danske Niels Arden Oplev, det tidligere har instrueret bl.a. Mænd der hader kvinder og Drømmen har et super godt øjne for den menneskelige historie og det viser sig også tydeligt i Dead Man Down, da filmens styrke ligger i forholdet mellem Victor og Beatrice. Det er to mennesker, der begge er i dyb sorg og smerte, hvilket gør deres forhold utrolig interessant at følge. Faktisk ville filmen have været mere interessant, havde den blot været et twistet kærligheds drama.
ANNONCE
Nordisk Film - Dead Man Down [Anmeldelse] Nordisk Film
Jeg følte mig overraskende godt underholdt lige indtil filmens sidste 10 minutter, hvor den desværre ændrer fuldkommen genre og bliver en overdrevet Hollywood actionfilm. Jeg skal selvfølgelig ikke afsløre noget, men det virker næsten som om manuskriptforfatteren eller Arden Oplev selv har mistet troen på historien og i stedet tyer til klichéerne, hvilket er rigtig synd, for havde den bare holdt stilen de sidste 10 min, ville det have været en lille perle indenfor krimi genren.
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 80%
 
Teknisk information:
Original titel: Dead Man Down
USA, 2013
Instruktør: Niels Arden Oplev
Medv.: Colin Farrell, Noomi Rapace, Terrence Howard, Dominic Cooper og Isabelle Huppert
Genre: Action/Krimi/Drama/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital
Længde: 118 min
Dansk bio premiere: 6. juni 2013
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce