Connery

De største er de små

Sange til Anker

2 ud af 6 stjerner
release: maj 07
medie: cd
label: Art-people
De største er de små
Sange til Anker er et album, hvor en stribe af vores hjemlige kunstnere fra Lars Lilholdt til Kim Larsen, giver en hommage til vores store danske socialdemokrat Anker Jørgensen, som den 13 juli i år bliver 85 år gammel.
Anker er måske lille af statur, men som menneske og politiker, er han en af de største Danmark har haft i det 20 århundrede. I ni år fra 72-73 og igen fra 75-82, var han vores statsminister. Og selv nu længe efter at han er gået på pension, løfter han ofte og gerne stemmen når han mener at noget mangler at blive sagt, underordnet hvilket parti det drejer sig om.
På albummet de største er de små, bliver stemmerne bestemt også løftet, men her er det ikke kritik der ytres men derimod sange fra arbejdersangen. For hvad andet kunne bedre ære Anker Jørgensen, end den musik som har fulgt ham igennem en mennskealder, og som i bund og grund også er en del af vores danske arv, ligegyldigt hvilket politisk budskab vi vælger ar følge.
Hver eneste sang på albummet bliver fulgt af en anekdote fra hans liv, hvilket gør at albummet samtidig bliver en til en lille smule danmarks historie samtidig.

Ideen til dette album blev oprindeligt undfanget på Skanderborg festivalen, og det varede ikke længe inden jungletrommerne buldrede. Idemanden bag projektet Henrik Hansen mødte en utrolig goodwill og opbakning overalt og inden længe havde masser af danske kunstnere meldt sig til projektet. Hver især fik de lov til selv at vælge med hvilken sang de ville bidrage og hvordan.

Resultatet er dette album, en hyldest til Anker Jørgensen, men også en hyldest til den danske sjæl og historie. Det er blevet et smukt album og mit tip er at tage de medfølgende historier, finde sig en dejlig og blød lænestol og lade historierne og musikkken synke ind.

TrackListe:

01. Jens Vejmans v/ Allan Olsen
02. Shagri La v/ Gitte Naur & Ivan Pedersen
03. Internationale v/ Kim Larsen & Kjukken
04. En sømand har sin enegang v/ Laura Illeborg
05. Frihiden flyver v/ Klondyke
06. Karl og Ann-Catrin v/ Erik Clausen
07. Kringsat af fjender v/ Tania Viit
08. Desertøren v/ Stig Møller
09. Anna var i Anders kær v/ Nis P. Jørgensen & Gry Trampedach
10. Spurven sidder stum bag kvist v/ Niels Skousen
11. En vise om tre små musikanter v/ Peter Ingeman
12. Man binder os på mund og hånd v/ Anne Dorte Michelsen & lars Lilholt
13. Lystsejlads V/ Frede "Fup" Norbrink
14. Det haver så nyligen regnet v/ Michael Falch & Anna Falch
15. Kæden v/ Gry Trampedach
16. Skærsliberens forårssang v/ Allan Olsen & Niels Hausgaard
17. Bonustrack: De største er de små v/ Breum & Juncker
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce