Connery

De fedeste arbejdspladser: Google

Synes du at EA's kontor i Canada var fedt? Så hold fast! Denne gang kigger vi ind i Google’s fantastiske hovedkvarter i Mountain View, Californien.

(www.bureau24.net) - De fedeste arbejdspladser: Google (www.bureau24.net)
Google er helt klart en af de fedeste arbejdspladser, og alle deres kontorer rundt om i verden, er fuldstændig enestående. Dog er Googleplex den, der for mig var mest iøjnefaldende. Så den skriver jeg om. På forhånd undskyld.
Er du nysgerrig efter at se Google’s andre kontorer, har siden her samlet billeder ind fra forskellige Google afdelinger, lokaliseret over hele verden.

Først et par tal

Hovedkvarteret, der også kaldes Googleplex, er mildest sagt stort. Når jeg siger stort, mener jeg nærmere sagt 1,8 mio. kvadratmeter ifølge Curiosity.com (en del af Discovery). 1,8 mio. kvadratmeter, word. Det er altså uden at nævne den tilhørende grund.
Det er dog svært at sige præcis hvor stort komplekset er nu, da tallet er fra 2008. Noget siger mig, at Googleplex i hvert fald ikke er skrumpet siden da. Rygterne går på, at Google planlægger at udvide komplekset med 74.322432 kvadratmeter og at udbygningen f.eks. vil omfatte et mammut museum. Googleplex er altså med sin størrelse et helt lille land af heldige nørder.
ANNONCE
Welcome to Utopia! (seoposicionamientoweb.wordpress.com) - De fedeste arbejdspladser: Google Welcome to Utopia! (seoposicionamientoweb.wordpress.com)
Google er i år på førstepladsen på Fortunes liste over de 100 bedste firmaer at arbejde for. Det skyldes bl.a. de mange frynsegoder, som Google er kendt for.

Så til alt det sjove

Google tager sine ansattes helbred meget alvorligt, og derfor er der der adskillige muligheder for at få motion. Der er et imponerende fitnesscenter, der er pool, volleyballbane, cykler og meget mere. Der er også ansat en professionel massør.
ANNONCE
Fitness (officesnapshots.com) - De fedeste arbejdspladser: Google Fitness (officesnapshots.com)
Apropos helbred, har Google også deres egen lægepraksis. Her kan medarbejderne og deres familier blive undersøgt. Så der er virkelig ingen grund til at blive hjemme fra arbejdet! (Det var der nu heller ikke i forvejen).

Ikke nok med at Google giver dig en sund krop, de giver dig også sundt hår. Der er nemlig en lille frisørsalon i en af bygningerne. Yep, du hørte rigtigt. Googlerne får endda klippet deres hår på arbejdet.

Når man har lækkert hår, er det vigtigt også at være repræsentabel på andre punkter. Derfor gør Google det nemt for medarbejderne at få vasket tøj. Der er et vaskerum til rådighed, med folk udelukkende ansat til at vaske de andre medarbejderes sure underbukser. Google bliver altså din nye mor, lang tid efter at din egen mor smed din dovne 20-30-something røv ud, fordi hun ikke gad at vaske de netop førnævnte ildelugtende underhøvlere.
ANNONCE
Godt alternativ til det at have en kæreste? (www.techcentral.co.za/) - De fedeste arbejdspladser: Google Godt alternativ til det at have en kæreste? (www.techcentral.co.za/)
Det din mor kalder ”doven”, kalder mor Google ”behov”, så derfor findes der også sleeping pods på kontoret. Powernaps er derfor nærmest en obligatorisk del af arbejdsdagen. Ikke ligefrem noget man kan klage over, hvis man har et godt sovehjerte.

Mor Google arbejder også meget i køkkenet. Mad er en af de største bonusser ved at arbejde hos Google. Al mad er gratis, og der bliver serveret morgen, middag og aften. Bliver man sulten ind imellem, er der opstillet snackbarer, så man kan få stillet den lille sult. Dér finder man selvfølgelig også drikkevarer, hvis ikke man allerede har stillet tørsten ved en af kaffebarerne.
ANNONCE
En af restauranterne (officesnapshots.com) - De fedeste arbejdspladser: Google En af restauranterne (officesnapshots.com)
Snacks, anyone? (officesnapshots.com) - De fedeste arbejdspladser: Google Snacks, anyone? (officesnapshots.com)
Hovedmåltiderne bliver serveret fra de 11 forskellige restauranter, der er integrerede i Googleplex. (I videoen nævnes 18 restauranter, men har kun kunne finde de 11. Var 11 ikke nok!?!)
Maden varierer meget, fra traditionelle retter til de mere eksotiske.
(officesnapshots.com) - De fedeste arbejdspladser: Google (officesnapshots.com)
Ens for alle måltider er dog, at de er sunde og for det meste også økologiske. De økologiske råvarer er indkøbt i lokalområdet, og udover det har Google også sin egen køkkenhave. Om sommeren bliver der også lavet barbecues udendørs.

Fortune har lavet en lille tour rundt på alle restauranterne og fået vist hvad de serverer på en given dag. Du kan savlende se det her.

Hos mor Google er børn og hunde velkomne (er det ikke det samme?), så forældre kan tage deres kære med på arbejde, og med ud for at spise (Gælder kun dem der ikke er behårede, for hygiejnens skyld).

Ud af alle frynsegoderne kan kun nævnes et par få, da der er så mange, at det slet ikke er til at holde styr på. Et par andre nævneværdige er poolborde, massagestole, klaver, klatrevæg, bordtennis, videospil, yoga og danselektioner.
ANNONCE
Fik jeg nævnt rutsjebane? (officesnapshots.com) - De fedeste arbejdspladser: Google Fik jeg nævnt rutsjebane? (officesnapshots.com)
Virker det for godt til at være sandt? Så har du muligheden for at se det med dine egne øjne herunder:
Del

Seneste nyt

Annonce