Connery

De Danske Tatovører: Niclas og Troels fra Alfa Omega Tattoo

Den dynamiske duo fra Esbjerg.

I vores næste kapitel af De Danske Tatovører har vi lavet en lille anderledes collab med det nyligt opstartede tattoostudie i Esbjerg - Alfa Omega Tattoo.

Vi har nemlig lavet dobbelt op på artistfokus, da disse to dygtige gutter driver Alfa Omega Tattoo sammen - Troels Fjord Nielsen og Niclas Grøndal Hahn.

Og ikke nok med det - de laver også tattoo-collabs på kunder, som ønsker sig både at opleve Troels’ uhyre detaljerede Black & Grey-arbejde kombineret med Niclas’ knivskarpe sans for fantasifulde kreationer og vanvittigt fede farvedetaljer.

En ret nytænkende og innovativ i tattoo-branchen, man ikke ser meget til. Troels fortæller om konceptet:

“Vi laver ikke et piece i samme stil - men forskellige stilarter. Så får vi noget personligt fra begge parter.”

Tattooshoppen ligger lige i Esbjergs gågade, hvor man direkte fra gaden kan gå ind i studiet og snakke om sit næste design - en af flere indikationer hos Troels og Niclas om et længe ventet skift i tattoobranchen: man bevæger sig væk fra de lyssky placeringer, mørke lokaler og sidegader.

Alfa Omega Tattoo ligger lige til kantstenen af gågaden, rummer store, lyse lokaler og er vel mødt af et par smilende gutter klar til at forvandle din idé til et visuelt mesterværk på huden.

Til formålet fik vi lavet en lille genistreg med noget optisk illusion, farverig galakse og en knivskarp T-Rex, der lige titter frem fra fortiden - en vanvittig fed og kreativ måde at vise, hvad deres collab-fusion kan udfolde sig til, når de to fyre får kreativ frihed.

Foruden et par ‘hyggelige’ nålestik i ryggen fik jeg en snak med de to talentfulde gutter for at høre nærmere ind til, hvad der sker i gågaden af Esbjerg.

ANNONCE
Vanvittig fed spacy T-Rex! - De Danske Tatovører: Niclas og Troels fra Alfa Omega Tattoo Vanvittig fed spacy T-Rex!

Fra folkeskolens tegnenørder til kropskunst

Både Niclas og Troels har begge været fascineret af at tegne, siden de var helt små - det at fordybe sig både i fantasien men også den kreative proces af at skabe noget med tankerne og hænderne.

For Troels’ vedkommende har han altid haft interessen for at tegne og udvikle sig kreativt - han gik ikke særlig meget op i selve skolen, men elskede at fordybe sig i sine egne universer.

Dengang han var en lille dreng, fik han et legetøjs-tattoosæt i julegave, hvor man med skabeloner og tuscher kunne lege, at han ‘tatoverede’ på sig selv og sine venner.

Troels: “Det fangede mig med det samme. Jeg har også altid været ham, der sad og tegnede på mine kammerater i folkeskolen.”

Han er som så mange andre unge vokset op med pegefingeren om, at det altid er en god idé at få sig en uddannelse at falde tilbage på - så han har prøvet lidt forskelligt, men der var ikke rigtig noget, der bed sig fast. Inderst inde havde han faktisk i en tidlig alder allerede en drøm om at blive tatovør, men følte lidt, at han måske skulle prøve nogle andre ting af for at være sikker.

Han startede stille og roligt ud med et hjemmekit, hvor et par kammerater var villige til at lægge hud til den spæde begyndelse - det ledte til det punkt, hvor han fik en læreplads på en større tattooshop i Esbjerg og derfra har han ikke set sig tilbage.

ANNONCE
 Troels Fjord Nielsen - De Danske Tatovører: Niclas og Troels fra Alfa Omega Tattoo Troels Fjord Nielsen

Kigger vi på Niclas, følger han meget det samme ‘narrativ’ i sine unge år som Troels - Meget af folkeskolen blev også brugt på at fordybe sig i sine tegninger, hvor han tit lavede tegninger og delte ud til vennerne - eller også forsøgte han at snige en illustration med i lektierne.

Niclas: “Jeg kunne godt lide at lave en lille illustration som supplement til min historie, når jeg skulle aflevere en opgave.”

Han var efter egne ord lidt den der ‘tegnetosse’, der ikke var god til fodbold eller andre sportsaktiviteter, og som sad indenfor i frikvarteret og tegnede.

Han fyldte den ene notesbog op efter den anden, og inden længe begyndte det at bevæge sig væk fra sporadiske tegninger til venner og bekendte til at blive dedikeret til tattoo-designs.

Niclas: “Jeg vidste ikke så meget om tattoobranchen på det tidspunkt, så jeg kastede mig over de klassiske tribals fra starten af, hvorefter jeg begyndte at spore mig ind på en stil med mere farve.”

Da han var færdig med gymnasiet, søgte han ind på designskolen, men han brød sig ikke om tanken om at ‘låse’ sig fast i én bestemt retning - han ville have frie tøjler.

Drømmen var i bund og grund bare, at han gerne ville tegne noget i hånden - og med udelukkelsesmetoden blev jobbet som tatovør det oplagte valg, da han så ville kunne få lov til at tegne uden for boksen.

Af frygt for at miste kammerater, hvis man nu var for dårlig i starten til at tatovere, blev det i stedet familien, der stod for skud, når han skulle prøve at sætte nålen i huden for første gang.

Han startede derefter også op i en tattooshop i Esbjerg, hvor de begge mødtes som artister i samme hus.

ANNONCE
 Niclas Grøndal Hahn. - De Danske Tatovører: Niclas og Troels fra Alfa Omega Tattoo Niclas Grøndal Hahn.

Alfa Omega Tattoo: En fælles vision om en bedre hverdag

Alfa Omega Tattoo har været åbent i lidt over et halvt år, men da begge artister allerede har været anerkendte navne i industrien i flere år, har de rygende travlt.

Troels: “Det er en af de bedste beslutninger, vi nogensinde har taget - både for Niclas og mig, men også for vores kunder.”

Niclas har været Troels’ læremester det samme sted, hvor han startede sin tattookarriere op.

Troels og Niclas sad altid på samme etage i deres foregående shop.

Troels: “Mig og Niclas har altid haft en fed dynamik - ikke lige da vi startede, men det var fordi, jeg aldrig gad at høre efter, hvad han sagde, haha.”

De havde begge en fed dynamik sammen med nogle andre i en lille tattoo-gruppe, men da nogle af de andre kollegaer begyndte at falde fra og søge nye steder hen - så begyndte tanken hos Niclas og Troels også om, at tiden måske inde til, at de skulle finde på noget nyt i deres hverdag.

De har altid siddet sammen på tattooshoppen, og da den daværende shops tankegang udviklede sig til noget, de ikke rigtig kunne stå inde for og befandt sig godt i - så faldt tanken på at fortsætte partnerskabet på egne præmisser.

Nogle regler og politikker harmonerede ikke med dem som personer og hvordan de gerne ville være omkring deres kunder.

Tanken faldt ret hurtigt på at åbne deres egen shop.

Niclas: “Vi begyndte at få vores egen vision for, hvad der ville gøre os og vores kunder glade.”

De satte sig sammen med deres partnere og fandt ret hurtigt ud af, at de stort set var helt på bølgelængde sammen omkring, hvordan shoppen og omgivelserne skulle se ud for deres nye projekt.

Niclas: ‘Vi fik desuden det vigtigste på plads allerede til første møde - inden lokaler, ideer og alt andet, så blev vi enige om, vi skulle have en arkademaskine!”

Og det er også en hyggelig, afslappet vibe, der møder én, når man tropper op i shoppen - et afslappende loungeområde, hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe inden sessionen eller måske hvile korpusset efter et hårdt stræk under nålen.

Et hyggeligt miljø i overskuelige rammer, hvor man sidder i samme lokale, så man både kan konversere med artisterne fra sofaområdet, men stadigvæk har privatliv, mens man er under nålen.

ANNONCE

"Tatoveringerne betyder ufatteligt meget, men det sociale med kunderne er lige så vigtigt - vi havde behov for et sted, hvor vi kunne have et hyggeligt samvær og tryghed med vores kunder.”

For dem er samværet med kunden mindst lige så vigtig som selve designet.

Troels og Niclas i kor: “Vi sidder aldrig med hovedtelefoner - vi elsker at snakke!”

Og for lidt under et halvt år siden åbnede de så dørene til Alfa Omega Tattoo, hvor de har kunnet udleve deres vision om en tattooshop, der både tilgodeser deres ønsker, men også danner et trygt fundament for nye og gamle kunder.

Og så har de som nævnt puslet med deres egen lille ‘gimmick’, hvor de mikser hinandens stilarter til ét unikt piece - de leger med tanken om at mikse stilarter sammen på collabs, som en ret ukendt ting på den danske tattooscene.

Men absolut genial.

Niclas: "Vi kombinerer to forskellige stilarter, da vi eksempelvis laver Black and Grey helt forskelligt. Vi ville for eksempel aldrig kunne hoppe på det samme kvindeansigt og lave en side hver.”

Fremtidsplanerne for Alfa Omega Tattoo er her et halvt år inde i projektet at være to gutter i butikken, der byder velkommen til alle kreative idéer og designforepørgsler. Men de er ikke en ‘lukket’ butik - selvom de ikke på nuværende tidspunkt har mulighed for at tage en lærling ind, så har de folk i shoppen, som kan møde ind og lære om branchen på en god måde.

Niclas: “Vi vil gerne hjælpe de unge i industrien - der er generelt rigtig meget gatekeeping i industrien, hvor folk holder lidt for meget på deres tricks. Det handler for os om at lære den næste generation at lave den bedst mulige tatovering til kunderne.”

For dem handler det ikke om at sidde med alle kortene og være den eneste og den bedste i branchen - de vil aktivt gerne være med til at gøre den næste tatovør endnu bedre, så man hele tiden kan udvikle sig og udvikle på tattoobranchen.

I en fremtid lidt længere ude i horisonten kunne de godt se sig selv i et større studie, men for nu handler det om at dyrke deres egne designs og glæde sig over den kreative frihed, de har fundet sig i det nye studie.

Skulle du være klar på at få din næste tattoo hos Alfa Omega Tattoo, så går du ikke galt i byen med enten Troels eller Niclas - de er begge bragende dygtige all-around, men Troels brænder for det græske univers med statuer, mytologi og alt derimellem, mens Niclas er bidt af det orientalske og oldschool japanske med masser af farve.

Se meget mere til deres designs lige her:

Alfa Omega Tattoo

ANNONCE
Del

Seneste nyt