Connery

De Danske Tatovører: Andreas Krappe

Næste kapitel i vores artikelserie om tattoo-branchen i Danmark.

I næste kapitel i vores interviewserie har vi taget en snak med den midtjyske artist Andreas Krappe, som på kort tid har gjort sig bemærket med nogle ret unikke neo-traditionelle designs og et stærkt håndelag for at lave rene linjer, stringente steger og fede, opfindsomme designs.

Lige nu er han ikke allokeret til et bestemt tattoo-studie, da han holder lav profil med få tatoveringer efter at være gået ned med stress.

Vi har fået lov til at komme helt ind under huden på tatovøren for at høre, hvordan tingene ser ud i hans hverdag lige nu. Oveni hatten har han fået diagnosticeret PTSD efter en turbulent barndom, som skyllede ind over ham i et af de helt store øjeblikke i livet - nemlig da han blev far for første gang for seks måneder siden.

I en blanding af et barn med kolik og skeletter i skabet fra sin egen barndom, som væltede frem i søgelyset på samme tid, mistede han overskuddet i hverdagen.

Han stod med sin egen søn i hænderne, og den store kærlighed fik hele fortiden til at vende tilbage - hvordan skulle han være i stand til at tage hånd om sin egen søn, når han aldrig selv har oplevet den nødvendige kærlighed og støtte? Det hele ramlede, og de store følelser tog fat. Han valgte at trække stikket og fokusere på at finde sig selv i den nye rolle og blot nyde livet som far og langsomt finde tilbage til hverdagen igen.

“Jeg blev nødt til at tage en pause for at kunne trække vejret.”

Andreas vil gerne slå et slag for, at man ikke skal gå og gemme sig med angst, depression eller andre dårlige tanker, som kan forpeste hverdagen og overskuddet - det skal frem i lyset og håndteres.

“Det er lidt et tabu med det der stress - men man skal huske, at det er okay, uanset hvad der forårsager det.”

Lige nu går han og ser tiden an og mærker efter, hvornår han er klar til at gå fast på arbejde igen - og når han er på benene igen? Så er det med at slå til. Jeg stod for interviewet og vi mødtes over en fælles fascination af Dragon Ball, som endte i et enormt fedt piece på låret, som er dedikeret til en historie-ark vi begge mener er undervurderet - nemlig Buu-sagaen. Læs mere om hele hans historie herunder.

ANNONCE
Nørdet Dragon-ball tattoo på den helt rigtige måde - tjek lige den fede fortolkning af tidlig Buu Saga! - De Danske Tatovører: Andreas Krappe Nørdet Dragon-ball tattoo på den helt rigtige måde - tjek lige den fede fortolkning af tidlig Buu Saga!
Et eksempel fra Andreas' portfølje. - De Danske Tatovører: Andreas Krappe Et eksempel fra Andreas' portfølje.

Dragon Ball-eskapisme og den barske barndom

I sin barndom nød han at sidde og tegne i timevis, og det resulterede også i at han selv har lavet en masse tegneserier.

Her sad han som barn og lavede egne, originale idéer og karakterer indenfor Dragon Ball-universet.

“Lidt nørd har man vel lov til at være.”

Mens fantasierne og passionen fik frit udløb i passionen for at skabe magi på papir, måtte han ligesom alle os andre lige snuse lidt til voksenlivet og realiteterne, når man bliver ældre.

Passionen blev lagt i hobbykassen for en stund og han skulle ud og se, hvad der ellers var på markedet.

Han fik først et arbejde i Føtex efterfulgt af et job på et callcenter, som hurtigt blev noget, han måtte løbende skrigende væk fra.

“Det callcenter var jeg simpelthen nødt til at forlade ret hurtigt - det fik simpelthen min sjæl til at visne.”

Hans første dag blev mødt af et opkald af en teenager, der mente, at alle ville være gladere, hvis han bare hoppede ud foran et tog.

Han var ikke den store fan af at ringe folk op midt i frikadellerne til aftensmaden for at sælge avisabonnementer - så efter et års tid med det, var tiden kommet til at søge nye mål.

ANNONCE
Et eksempel fra Andreas' portfølje. - De Danske Tatovører: Andreas Krappe Et eksempel fra Andreas' portfølje.

Han fik et indpas i tattoo-branchen ved hjælp af en gammel ven og kollega Sarah Krone fra Krone Ink, da de boede i samme område i Odense i sin tid.

Han viste sit portfølje og fik ret hurtigt en plads - men det er faktisk heller ikke det sværeste at komme ind i branchen, fortæller Andreas.

Det er sværere at blive.

“Det svære er faktisk at blive i branchen. Du bliver uhyggeligt hurtigt irrelevant.”

Der kommer hele tiden nye folk ind og skal markere sig på markedet med noget unikt for at blive husket. I sin fritid fortsætter det kreative arbejde, hvor han sidder og designer plakater, som han også sælger.

Men med sig i bagagen har han mén fra en barsk opvækst og de sidste ti år har ikke været i hans favør.

Han ville dog ikke være det foruden, for det har også givet ham karakter og måske fået ham til at ændre sin attitude.

Han har på et tidspunkt været hjemløs i to måneder, taget for mange stoffer og ikke haft høje tanker om sig selv - men det gav ham karakter og vise, hvor hård verden kunne være.

Det har reddet ham at komme ind i tattoobranchen, hvor han fik et mål og en passion, som fik ham til at tage livet lidt mere seriøst. Han har besluttet ikke at lade sin barndom gøre ham til en idiot og bruge sin opvækst som en undskyldning for hans attitude - han vælger i stedet at bruge det som en taktstok til at minde sig selv om, hvordan han IKKE skal være.

ANNONCE
Når magien sker! - De Danske Tatovører: Andreas Krappe Når magien sker!

At finde sin rette plads i livet

Trods modvind og dårlige tider er fremtidsudsigten lys for Andreas. Tatoveringsbranchen er hans rette kald.

“Det farlige ved at blive tatovør er, at du efterfølgende aldrig kan se dig selv lave noget andet.”

Som kreativt menneske fandt han også hurtigt ud af, at de klassiske faste rammer ikke passede til hans mentalitet. Han har været vidt omkring i forskellige studier, men har aldrig rigtig fundet fodfæste eller følt sig rigtigt til rette.

“Jeg synes, at ens frihed meget står for skud, hvis man er en del af en større kæde.”

Han vil gerne fortsætte i branchen - men der skal gerne være lidt mere fokus på, at unge kunstnere ikke bliver udnyttet af de rutinerede.

“Der er lidt en falsk illusion omkring det at blive tatovør, som får det til at virke mere glamourøst end det er. Det er lidt ærgerligt, at flere unge og spirende kunstnere kan blive forført ind i en verden, hvor de ikke helt får lov til at stå på egne ben.”

For ham er et af problemerne det økonomiske spil, hvor processen ofte kan blive samlebåndsmentalitet - flere og flere render rundt med næsten de samme tatoveringer, fordi efterspørgslen er så høj efter noget, man har set på Pinterest eller Instagram. Det bliver for meget copypaste.

“Der er en grund til, at det er en mesterlære at blive tatovør. Du skal have evnerne, passionen og interessen, før du kan skabe noget originalt.”

Han vil gerne have sit eget sted på et tidspunkt og ønsker at udnytte sit specielle efternavn til at lave en lille sjov hyldest til Svampebob Firkant - Hr. Krabbes tattooforretning.

“I min optik er det specielle ved tattoo-branchen ved at dø ud - det personlige præg er i livsfare. Det er sgu synd.”

I takt med at tatoveringer stadig stiger i popularitet, så skal det gå hurtigt og det bliver samlebånd.

“Vi forsøger altid at understrege - vælg nu en kunstner ud fra kvalitet og ikke prisen. Det er meget rart, at man kan spare penge - men det er ikke så sjovt for os, når vi så skal lave dit coverup på nogle år.”

Vi glæder os til at se, hvad Krappes Tattooforretning byder på i fremtiden og klapper i hænderne over modet til at stå frem og stå ved sine følelser og handlinger.

Hold øje med Krappe i fremtiden - vi spår store ting på den kreative front!

ANNONCE
Andreas Krappe

Instagram

Del

Seneste nyt

Annonce