Connery

De Danske Tatovører: Adisak Simchomphu

Et smut forbi Q-Tattoo i Herning!

I vores næste kapitel af interviews med danske tatovører har vi taget en roadtrip til Herning, hvor tattoo-studiet Q-Tattoo ligger.

Her sidder både Quang Ramsing og Adisak Simchomphu, som til dagligt laver unik kunst på heldige kunder fra nær og fjern.

Vi har taget en snak med Adisak, som har været hos Q-Tattoo i 2,5 år og har været i branchen i godt og vel 10 år.

Adisak er en bragende dygtig tattoo-kunstner, som primært beskæftiger sig med black/grey og realisme, men altid er frisk på en udfordring eller et spændende projekt fra sine kunder. Han værner om den gode kunderelation, fokus på håndværket og elsker at fordybe sig i spændende projekter.

Til sessionen fik vi ham til at lege lidt med noget geometri og realisme, som blev et vanvittigt flot piece, der både illustrerer hans evne til at lave sirlige streger såvel som mikro-realisme.

Og løbende igennem artiklen vil vi fremhæve nogle af hans værker, som du kan kigge nærmere på! Læs hele historien herunder:

ANNONCE
Knivskarp design på dagen med mikro-realisme og geometri! - De Danske Tatovører: Adisak Simchomphu Knivskarp design på dagen med mikro-realisme og geometri!

Outsideren, der fandt sin vej

Vi kender alle en god underdog-historie, hvor en outsider kommer på banen og får styr på tingene - du ved, en rigtig god Hollywood-fortælling!

Og kigger vi på Adisaks historie, rammer den ret rent igennem på den front. Han var for alvor en ægte outsider, da han i en alder af 14 år flyttede fra Thailand til Danmark sammen med sin mor og sin søster.

“Vores hus lå midt i ingenting. Jeg kan huske, at vi landede i Københavns Lufthavn, og jeg tænkte, at det var en ret fed by, vi var kommet til. Så kørte bilen bare videre og videre og så landede vi midt ude på landet.”

Med et så Adisaks hverdag helt anderledes ud og nu skulle han pludselig forholde sig til en hverdag i Nørre Nissum og en skolegang på en dansk skole i Lemvig - uden sine venner og vante omgivelser. Selv beskriver han sin fødeby som ‘Thailands midtjylland’, men det var alligevel en overvældende oplevelse at få en ny hverdag stablet på benene i det vestjyske.

ANNONCE
En kunstner i sit rette element.  - De Danske Tatovører: Adisak Simchomphu En kunstner i sit rette element.

Han har altid elsket at tegne, lige siden han var barn. Billedkunstfag var den helt store passion og det har været noget, han så frem til. Det var især biler, som blev forvandlet fra tanke til tegning i barndommen, og drømmen var egentlig også at blive bildesigner som voksen.

Tegningerne blev også både en motivations og hverdagsflugt for ham, når han sad bagerst i klassen på en dansk skole og kun forstod en brøkdel af, hvad læreren sagde. Samtidig skulle han også back-to-basics med egne klassetimer i dansk for at forsøge at blive en del af det danske sprog.

“Det var lidt som at være en baby igen, når jeg skulle se et billede af et ‘æble’ og så sige æble. Det er noget af det værste, jeg har prøvet.”

Han havde det svært, da han kom til Danmark - efter et halvt år ville han gerne tilbage. Men alligevel har han fra en tidlig alder været udrustet med et mindset, som gør, at han vil kæmpe for tingene. Trods hjemveen trak ham tilbage til det thailandske, kunne han mærke, at der var potentiale for ham, hvis han bed tænderne sammen.

“Alle mine venner boede i Thailand, og så fik jeg ret hurtigt hjemve. Men da jeg kom på efterskole, fik jeg gode bekendtskaber, lærte den danske kultur og fandt fodfæste.”

ANNONCE
Joker-magi. - De Danske Tatovører: Adisak Simchomphu Joker-magi.

Fra biltegninger til tatoveringer

Som teenager stod han midt i den hårdeste periode i sit liv, hvor han både skulle stable en ny hverdag på benene i et fremmed land, lære et nyt sprog og gå i en dansk skole.

Selvom han i dag ikke har noget problem med at tale og forstå dansk, så begyndte hans tattoo-rejse i de tider, hvor sprogbarrieren spændte ben for ham - han begyndte at spekulere på, hvad han kunne gøre i livet, som ikke skulle være bundet op på sprog.

Her begyndte han som 16-årig at eksperimentere med at tegne alt fra tatoveringsprojekter til portrætter, hvor han kunne fordybe sig i det billedlige sprog i stedet.

Han lærte sig selv at tegne ved at prøve på at tegne det i frihånd - han gav sig selv udfordringer i hverdagen uden at have en model eller et billede at kigge efter.

Han fik for alvor smag for tattoo-erhvervet, da han mødte Quang Ramsing, som han sidder i samme studie med i dag - Q-Tattoo i Herning. Hans mor kendte Quangs kusine, og da han mødte Quang, fik han øjnene op for, hvor spændende det kunne være at lave kropskunst.

ANNONCE
Adisak Simchomphu. - De Danske Tatovører: Adisak Simchomphu Adisak Simchomphu.

Skole blev sat til side, og da han blev 18 år, flyttede han til Skive for at gå i lære som tatovør.

Her fik han lov til at sidde i en tattoo-shop med en række små, sporadiske arbejdsopgaver - han havde ikke som sådan faste kunder på det tidspunkt, men fik mulighed for at prøve kræfter med nogle forskellige projekter.

Han søgte efterfølgende til en lidt større kæde i Holstebro for at lære lidt mere af de andre tatovører og med flere arbejdsopgaver - her fik han lov til at være lærling og knoklede mandag til lørdag hver eneste dag i en årrække.

Her fik han en del anerkendelse med en række priser for sine værker, og det gav ham blod på tanden.

“Jeg har altid været en meget fornuftig dreng. Jeg har altid gerne villet noget i mit liv - så når jeg sætter mig noget for, så kan jeg ikke distraheres.”

Han har altid set sig selv som værende givet en god chance for et godt liv efter at være kommet fra fattige vilkår i Thailand til det danske - hans ankomst til Danmark tager han ikke for givet og udnytter muligheden for at etablere sig og få noget ud af sit liv.

“Den indstilling havde jeg dengang, og det har jeg stadig den dag i dag.”

I dag kan han ikke se sig selv lave noget andet - han har aldrig haft en dag, hvor han er vågnet op og tænkt, at han ikke orkede at stemple ind på arbejde.

Han besluttede sig nemlig for at bevæge sig væk fra de større kæder og til et sted, hvor han kunne være selvstændig.

Da han gik selvstændig ville han bare gerne undgå, at nogen bestemmer over hans dagsorden og desuden kunne opnå en bedre løn.

“Jeg leverer et stykke unikt håndværk hver gang. Derfor vil jeg gerne lave det på mine egne præmisser.”

ANNONCE
Backpiece-skills! - De Danske Tatovører: Adisak Simchomphu Backpiece-skills!

Han har sin første tatoveringsmaskine indrammet i en træramme for at minde ham om, hvor langt han er nået og at du kommer langt med skills frem for at sætte din lid til det dyreste udstyr.

“Mit liv er meget simpelt. Jeg kan godt lide, at tingene er stille og roligt.”

Fremtidsudsigterne går på at drømme lidt om at få sit eget sted på et tidspunkt. Et sted, hvor han kan være helt sin egen og sætte sit unikke, personlige præg på butikken, oplevelsen og hele sessionen.

“Jeg ønsker, at mine kunder skal komme ind til min butik og anse mig som den lokale tatovør. De skal inviteres ind i mit univers, hvor mit dna skinner igennem på alt.”

Vi glæder os til at følge med på rejsen og håber på en dag at kunne svinge forbi “Adisak Tattoo”!

Du kan se mere til hans værker her - Adisak Tattoo.

ANNONCE
Del

Seneste nyt