Connery

De Danske Hyrder er ude med en ny musikvideo - lær dem bedre at kende her

Vi har blandt andet taget en snak med de otte drenge om, hvor deres navn kommer fra

Kender du den danske hiphop gruppe 'De Danske Hyrder'? Ellers vil jeg gerne præsentere dem for dig her. Den 17. juni udgav de otte drenge singlen "Igen", som allerede har +100.000 streams på Spotify. Nu er de klar med den dertilhørende musikvideo, som du kan se herunder.

Vi har taget en snak med drengene, så du kan lære dem lidt bedre at kende.

Hvem er I?

Vi er et rap kollektiv bestående af otte rappere/sangere, hvoraf vi selv producerer al musikken. Kort sagt så er vores musik selvironisk anlagt med afsæt i, hvad vi har oplevet, og hvad vi oplever på vores drukture, gymnasietiden etc. Vi bestræber os på at fortælle historier om noget, der er OS, og hvad folk kan relatere til.

Hvor kommer navnet ’De Danske Hyrder’ fra?

Navnet De Danske Hyrder kommer fra en druk sang, som vist nok originalt hed De Græske Hyrder. Vi blev introduceret for sangen igennem Frederik, som lærte den til en familiefest. Han tog sangen med, og vi begyndte at synge den, når vi var ude og drikke. Frederik lavede efterfølgende en gruppe på facebook, hvor vi alle var og er med i, som hedder De Danske Hyrder. Da vi så i slutningen af 3.g skulle udgive vores første plade uden helt at have et navn, var De Danske Hyrder et oplagt valg, da den sang var og er en fast del af vores druktur. Drukvisen er desuden blevet til et fast ritual inden vi går på scenen.

Otte gruppemedlemmer virker ved første øjekast som ret mange – hvordan fandt I sammen?

Vi har faktisk fundet sammen i små bidder. Nogen af os i gymnasiet, nogen af os har bare altid været barndomsvenner, nogen af os fra selve byen (Alb.) etc. Tro det eller ej, så var det drukturene og festerne, der forenede os i starten. Ikke så forfærdelig lang tid efter blev musikken et fast inventar af vores weekender og derefter dagligdagen

Hvad er jeres planer og håb for fremtiden?

Planen og håbet er helt klart turneer, festivalsturneer (landet rundt) og pladeudgivelser. Det er ihvertfald en målsætning, vi har sat os.

Sidst men ikke mindst:

Bliver der kaldt en skål, er vi de første der vågner!

DDH - Igen
DDH - Billige Bajere
De Danske Hyrder

Følg med på Facebook

Del