Connery

De Danske Bryggerier: U and I Brewing

Nyåbnet jysk bryggeri udenfor Silkeborg!

Lounge-område. - De Danske Bryggerier: U and I Brewing Lounge-område.

I en ny artikelserie vil vi dykke ned i den danske ølbranche og kigge på diverse bryggerier - store som små - og flyde på et gyldent hav af humle, forskellige smage og oplevelser til ganen.

En løbende artikel-guide, der vil opdage, genopdage og undersøge ølmarkedet for små, sjove, lækre og ikke mindst tørstslukkende kreationer på nær og fjern.

Og første spadestik i dette nye eventyr? Det kom på den varmeste dag i juli 2022.

Jeg fik som en anden ørken-åbenbaring øje på et skilt udenfor min hjemby med et nyt bryggeri, jeg aldrig havde set før - med frygt for, at det var et ørken-fatamorgana og en oase, der forsvandt i horisonten, så snart jeg kom nærmere, kiggede jeg alligevel forbi i håb om at slukke tørsten på min rejse.

- og her blev jeg mødt af et sted, der fremadrettet vil blive min lokale yndlings-ølpusher, U and I Brewing!

ANNONCE
Prøvebryg! - De Danske Bryggerier: U and I Brewing Prøvebryg!

U and I Brewing åbnede dørene til det nye bryggeri tidligere på året, men udspringer af Hjemmebryggeren, som har eksisteret siden 2006.

Fra 00’erne og frem har de eksperimenteret og udviklet med ølopskrifter til hjemmebrygning med Ken Thøgersen i front.

Tidligere landmand og pædagog gik all-in på passionen for at brygge god øl efter at have medvirket i et lille hyggeprojekt sammen med en gruppe mænd til fødselsforberedelse - en gruppe mænd, der mødtes over kærligheden til øllet.

Og mens man måske lige tænker, at man skal have lidt ølbrygning ind under huden, før man ‘tør’ kaste sig hovedkulds ud i markedet? Så havde Ken fået blod på tanden.

“Jeg havde brygget 5-10 gange, før jeg gik i gang med projektet.”

Et slaraffenland for ølbryggere

Hjemmebryggeren startede med aftenskoler og kurser, hvor han tog skipperlabskovs og bajer med til folket.

I starten var det meget intens med en dag, der starter kl 6 og først er hjemme igen kl 12 - 3-4 gange om ugen.

De første seks til syv år havde de 6-7000 kursister igennem - men de begyndte at sælge for omkring 50-75.000 kroner pr. aften med grej og øl, og så begyndte webshoppen lige så stille at overtage omsætningen.

ANNONCE
B&B for ølglade mennesker.  - De Danske Bryggerier: U and I Brewing B&B for ølglade mennesker.

I takt med webshoppen gik Ken også ind i et samarbejde på en grossist-virksomhed, Brewolution, da han var utilfreds med sine leverandører.

Så han tog sagen i egen hånd og fik tingene til at fungerer - og leverer nu råvarer til 100-150 forskellige virksomheder i Danmark, udvikler gadgets, bryggemetoder og lignende.

I butikken kan man købe alt, hvad hjertet begærer, hvis du ønsker at eksperimentere med hjemmebrygning - både for nybegyndere og øvede. Masser af grej, opskrifter, lir, etiketter og selvfølgelig smagsprøver. Foruden deres eget sortiment har de også en eventyrlig kollektion i køleskabet med diverse sjove kreationer.

Foruden øl-butikken og bryggeriet har de også i forlængelse en autocamper-station med dertilhørende bed-and-breakfast, hvor man i underskønne omgivelser kan overnatte, drikke rigelige mængder øl og opleve den jyske natur i hjertet af Jylland.

Folk kan komme til ølsmagning og senere bevæge sig over i værelserne, når man har fået nok øl. Folk kommer fra nær og fjern for at smage øllen - både det øl, der skal med hjem i bilen og det øl, som bliver konsumeret på matriklen.

Hjemmebryggeren har resulteret i 150 forskellige øl-opskrifter, som du kan prøve kræfter med derhjemme med forskellige kits i alle prislejer - du kan simpelthen komme i gang med brygningen med blot en starter-pakke til 500 kroner, som giver dig alt, hvad du skal bruge til at brygge dine første 4 liter øl nogensinde.

Det smarte er, at du kan få opskriften på øllene i deres faste sortiment og forsøge selv at genskabe smagen.

ANNONCE
Ken Thøgersen med produktet og inspirationen.  - De Danske Bryggerier: U and I Brewing Ken Thøgersen med produktet og inspirationen.

Ølkunst på flere tangenter

Indtil videre har de 10 forskellige øl i deres faste sortiment, mens der løbende bliver eksperimenteret med nye smage - og skal du have en finger med i spillet, skal du møde op på matriklen, hvor deres 3-4 forskellige haner står klar med ugens eksperiment til smagsprøve! 

De har åbent hver eneste dag i løbet af ugen - så man svinger bare forbi.

Og så forsøger Ken at starte en ny trend, som går ud på, at man afholder J-dag d. 1. august - for det er der, de begynder at brygge årets julebryg!

Foruden de gyldne dråber er selve designet af dåserne helt fantastiske - de bruger designet fra bragende dygtige kunstner Jørgen Hermanns malerier - som man i øvrigt kan få med hjem i stuen, når man svinger forbi og køber sig fattig i ølbutikken.

Ken og co. bruger det næste stykke tid på lige at se, hvad tingene kan, da han har smidt store summer på at bygge bryggeriet, autocamper-pladsen og B&B-området - så nu handler det om at få udbredt kendskabet til øllet og få folk til det jyske for en oplevelse udover det sædvanlige.

Planen er at opskalere ‘ølmenuen’ yderligere, så vi glæder os til at se, hvilke gyldne bryg der kommer ud af det midtjyske øl-slaraffenland. 

Vi siger tak for jeres tid og glæder os til at følge projektet fremadrettet - indtil videre kan du læse om, hvilke øl de har i sortimentet, herunder:

ANNONCE
Øl hos U and I Brewing

Flying Eagle

En skønherlig Dobbeltbock med masser af mørke noter, karamel - men dog en en saftig og overraskende læskende eftersmag.

Stuck in the Mud

En rigtig hyggeøl af en Imperial Porter med dybe, dybe noter af lakrids, som har masser af saft og kraft, en cremet skum og fin balance i sødme og bitterhed.

Juicy Jane

En vanedannendes NEIPA med sortimentets flotteste design. Masser af skøn bitterhed, humle-friskhed og saftighed uden at kamme over i frugt.

Devil in Disguise

Sortimentets kraftkarl af en Quadrupel, der ikke sparer på dybde, skarphed og en voldsom dybde med sødmefuld malt, overkommelig bitterhed og potente smagseksplosioner!

Red Hot Line

En all-around elskværdig Irish Ale, som med sin lethed og subtile smagsdybde passer til mange formål - en fyraftensøl på terrassen, krydret mad eller bælletid!

Blindfold

Læskende Pale Ale med spark på humlesmagen og frugtige undertoner, der grænser op til de eksotiske, uden at blive overdøvende. Let bitterhed og en ægte sommerklassiker!

Seaside Painting

En saftig, let og elegant Kölsch, som er meget alsidig og minimal på humle og bitterhed - den er mere blomsteragtig og frugtig i munden med fokus på en solid tørstslukker til varme sommerdage og alsidighed på parringen til menukortet hele døgnet.

Berliner Beetle

En Berliner Weisse som snuser lidt til de mousserende vine i sin struktur med syrnede undertoner, liflige bobler og en subtil smag - masser af citrusfrugter og læskende noter!

Mistletoe & Wine

2022-udgaven af bryggeriets juleøl! En ‘mild’ barleywine på kun 8 procent med en fin balance mellem de julede, sødlige smage og en humlet bitterhed.

Let It Burn

En chiliporter, som heldigvis ikke bare er en polterabend-gimmick for at drille gutterne - men en lækker, cremet porter med en subtil chili-smag og minimal styrke. Saftig, krydret og interessant!

ANNONCE
Juicy Jane. - De Danske Bryggerier: U and I Brewing Juicy Jane.
Del

Seneste nyt