Connery

De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu

Fra Fallouts store etablerede univers til League of Legends fragmenterede animationsmesterværk

Gaming har i de seneste år overhalet film- og musikindustrien betragteligt, målt på omsætning. Derfor er det ikke underligt at Hollywood er begyndt at behandle gaming anderledes, end i genrens første årtier - og den mere afmålte respekt for originalmaterialet, har resulteret i en række ekstremt vellavede adaptioner af populære spilfranchises i de seneste år - ikke alene på filmfronten, men også - og måske især især i serieland, hvor store og velbaserede spilfranchises for alvor kan udpensles på nye måder, der giver plads til de massive mængder af information, som udgør kildematerialet.

Mens animation i lang tid har været den genre, der bedst har forløst potentialet, er live-action serierne endelig ved at være med up to speed, og det er tydeligt at vi i dag er kommet meget længere end det 35 år gamle shitshow (som vi dog har nostalgiske følelser for) The Super Mario Bros. Show. 

Vi har slet ikke set det sidste til spil-baserede tv-serier, i øjeblikket er der et kæmpe læs af kendte franchises under udvikling, herunder God of War, Assassin's Creed, Dead Cells, Kingdom Hearts, Final Fantasy, Horizon Zero Dawn, Mass Effect, A Plague Tale og mange mange flere. 

Men for nu, dykker vi ned i de bedste nyere serier, som du kan kaste dig over, hvis du har brug for en god skud spil-funderet storytelling.

ANNONCE
De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu

Arcane

Den League of Legends baserede animationsserie står stadig som en af de absolut bedste animerede serier nogensinde, og det er endda godt hjulpet på vej af, at det er en animationsserie. Serien som er et kærlighedsbarn mellem Netflix og Riot, udpensler en række ekstremt velfortalte historier om en række af de mest kendte og elskede LoL-karakterer, og også et par mere obskure. Arcane vandt flere Emmy awards for dets animation og lyddesign, og en kommende sæson to er planlangt til slutningen af 2024.

ANNONCE
The Last of Us - HBO Max - De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu The Last of Us - HBO Max

The Last of Us

Der er ikke mange serier, der har været så ventede, som da HBO begyndte at dele små klip og bidder af deres fortolkning af PlayStations mega-hit The Last of Us. Seriens første sæson var et massivt hit, og lykkedes især med at sætte stemningen ved virkelig at zoome ind på de menneskelige relationer, i en postapokalyptisk zombie-verden, hvor monstrene nærmere er baggrundskarakterer.

Den er godt hjulpet på vej af Pedro Pascal og Bella Ramsey der til trods for ikke at dele udseende med deres spilmæssige modstykker, spillede røven ud af bokserne som deres særegne versioner af Joel og Ellie. Sæson 2 forventes i 2025.

ANNONCE
Fallout - Prime Video - De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu Fallout - Prime Video

Fallout

I skrivende stund er Fallout det nyeste skud på stammen. Den nye serie sætter Bethesdas postapokaluptiske univers på spidsen, og omfavner det vanvittige og til tider satiriske univers, hvor det bærer hele franchises så det ses på ydersiden, uden seeren behøver at have en forudgående kendskab med universet. Den spidsfindige serie passer perfekt i Prime Videos portfolie, hvor vi også har grafiske og voldsomme megahits som The Boys og animationsserien Invincible.

ANNONCE
Henry Cavill som Geralt i the Witcher - Foto: Kevin Baker/Netflix - De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu Henry Cavill som Geralt i the Witcher - Foto: Kevin Baker/Netflix

The Witcher

Netflix havde en lille tyvstart på gaming-guldalderen med The Witcher, som er skabt i samarbejde med CD Projekt Red som konsulenter, godt nok også delvist baseret på polske Sapkowskis originale bøger. The Witcher er særligt blevet en succes med meganørden Henry Cavill i den overbevisende rolle som witcheren Geralt, og hvor serien ender med et fremtidigt skift til Liam Hemsworth som Witcher er svært at spå om. Særligt de første to sæsoner af serien må ses som en bragende succes - Spin-off prequel-serien The Witcher: Blood Origin er en helt anden historie.

ANNONCE
The Cuphead Show - Netflix - De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu The Cuphead Show - Netflix

The Cuphead Show

The Cuphead Show er en undervurderet hyggelig animationsserie, som ved første øjekast kunne ligne noget for børn. Serien omfavner klassisk golden -age slapstick komedie, som er helt i tråd med Xbox' brutale sidescrollerspil, der udkom i 2017. The Cuphead Show er indtil videre tilgængelig i 3 sæsoner på netflix, og det er overkommelig og hyggelig underholdning, som byder på mindst lige så meget for voksne, som for børn. 

ANNONCE
Cyperpunk: Edgerunners - Netflix - De bedste serier baseret på spil du kan streame lige nu Cyperpunk: Edgerunners - Netflix

Cyberpunk: Edgerunners

Netflix to et pænt gamble med deres adaption af CD Projekt REDs Cyberpunk-franchise. Cyberpunk 2077 var sat som det næste ekstremt ambitiøse projekt for The Witcher-udvikleren, men spillet havde en ekstrem dårlig lanceringsperiode, og blev først ægte spilbar i løbet af det efterfølgende år. Helt modsat var animationsserien Edgerunners et fantastisk og udbyggende kig ind i Cyberpunk-universet, som dels hyldes for sin flotte animation og dels var medvirken til at en hel del gamere genoptog eller opdagede det, på tidspunktet, spilbare og ganske underholdende Cyberpunk 2077. 

Desuden arbejdes der pt på produktionen af en live-action serie baseret på Cyberpunk 2077.

Man kunne godt fylde lidt flere serier på listen, men de seks udvalgte her, står for det bedste af det bedste, efter vores mening. En lille bobler kunne være Netflix' behandling af gode gamle Castlevania, som har resulteret i en række sæsoner af en rigtig fornuftig animationsserie, der dog er mere nichepræget, men samtidig et fornuftigt slow-burn projekt, der stille og sikkert ruller seeren ind i det fantasy-baserede univers. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt