De bedste film på HBO Max lige nu
Inspiration til film og streaming på HBO Max.
Film på streaming kan godt være lidt svært at overskue - først og fremmest fordi der er så mange forskellige film fra forskellige tidsaldre og så desuden et utal af forskellige streamingtjenester, som skiftes til at have specifikke film og serier enten fast eller løbende fra tid til anden.
Vi har ikke tal på, hvor mange vi har siddet klar i sofaen hjemme hos os for at se en film og så ender man med at bruge 20-30 minutter på at finde en film, som man måske, måske ikke helt er i humør til i sidste ende. Her er det en god idé bare at gøre sit forarbejde og så måske finde filmen på forhånd.
Derfor har vi kigget nærmere på film-udvalget på en af de helt store streamingtjenester herhjemme i Danmark - nemlig HBO Max.
Vi har fundet de bedste film lige nu, som spænder over alt fra tidløse klassikere, gangsterfortællinger, ukonventionelle kærlighedsfortællinger og eventyrlige fortællinger!
300
Zack Snyders perfekte kombination af tunge drenge og comic-inspireret scenografi gjorde Gerard Butler til en verdensstjerne - og så blev det en visuel, underholdende og bad-ass film ud af en simpel historie og en spartansk mentalitet. Det er ikke filmen, der sweeper Oscar-statuetterne af hylden, men er stadig helt ikonisk på sin egen originale præmis med tegneserie-mættede scener og eventyrlig fortællestil.
Arrival
Denis Villeneuve er kendt for sin storslåede scenografi og her trumfer han på alle tangenter og skaber en sci-fi-film, som for alvor tager et realistisk take på hele ‘rumvæsen’-konceptet med skabninger fra rummet. Den er filosofisk, men på et tåleligt niveau og så formår den at bearbejde en tankegang omkring tid på en måde, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Amy Adams er i front som talsperson for menneskeheden, da 12 mystiske rumskibe dukker på på jorden - i forsøget på at tage kontakt med entiteten bliver realiteterne vendt på hovedet og menneskets forståelse for universet sættes på prøve.
Space Jam
Man kan sige meget om filmens skuespil, production value og special effects, men den er destilleret 90’er-mentalitet kogt ned i et hektisk og skønherligt virvar af tegneserier og 90’ernes største sportsstjerne. Den perfekte storm af gode og dårlige beslutninger i en familiefilm, som egner sig til alle aldre og forbliver en evergreen-film netop på grund af sin bizarre facon - den er sjov, skæv, selvironisk og desuden en nostalgisk sag, der bidrager med et af de få eksempler på velfungerende film, der har evnet at kombinere animation og virkelighed.
American History X
Edward Nortons bedste præstation til dato figurerer i den Oscar-oversete filmperle fra 2000, hvor han spiller neo-nazisten Derek, der er opflasket med had i sin familie og sin omgangskreds, men finder en vej ud af den dystre mentalitet gennem fængslet og en indsat, som sætter hele hans verden i perspektiv. En af de film, man så i skolen, som man rent faktisk godt gad at se i timerne! En bragende solid fortælling med stærkt skuespil, et evigt aktuelt emne og et råt for usødet indblik i vrede og dennes jerngreb om unge.
The Dark Knight
Det kan være svært at vælge imellem de tre Christopher Nolan-film omkring Batman, som alle er tilgængelige på HBO Max - men den mest originale, perfekte og ikoniske vil altid være toeren - The Dark Knight. En bragende underholdende superheltefilm, som skærer ind til benet og lader den menneskelige psykologi være drivkraft frem for pompt og pragt med specialeffekter og lignende - den er nede på jorden, velskrevet og byder på en af de mest kuldegys fremkaldende præstationer af The Joker nogensinde, leveret af Heath Ledger. En ikonisk superheltefilm, og generelt bare ikonisk filmklassiker.
The Conjuring
En af moderne tids største gysere, som fik brudt igennem en årrække med middelmådige jumpscare-film og uoriginale plots. Et moderne, forfriskende take på dæmoner og hjemsøgte huse, som ikke blot blev en af de bedste gysere de seneste 10 år, men kridtede også banen op til en række spin-offs - samt en generel ændret mentalitet omkring, hvad der sker, når man tager sig god tid til at opbygge et narrativ og løbende lade gysene implementere sig naturligt som historien udvikler sig.
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter-franchisen har ikke rigtig nogen dårlige film i puljen og gør det svært at vælge en ud fra flokken - men ikke desto mindre er Harry Potter 3 den absolutte bedste i franchisen. Den markerer efterhånden et skift fra de hyggelige, familievenlige elementer og over i en periode, hvor tingene ikke længere handler om hustrofæer, point og Quidditch. Nu begynder Harrys fortid at indhente på flere parametre, nye centrale karakterer introduceres og tingene spidser til - alt sammen i hænderne af den talentfulde mexicanske instruktør, Alfonso Cuarón.
Jiro Dreams of Sushi
Her vi helt nede i et niche-felt, som deler vandene - en dokumentar om en mand, der har dedikeret sit liv til sushi og som ikke helt er klar til at give stafetten videre til sin søn, som ellers er mere end klar til at drive forretningen videre. Den handler ikke om andet end den på daværende tidspunkt 85-årige sushikok Jiro Ono, som har nørdet fisk og sushi hele sit liv - og hans dynamik med sin søn, som nok aldrig helt kan leve op til faderen ifølge faren selv. En visuel imponerende fortælling om at fordybe sig i små aspekter af livet med stor passion og hvilken effekt det har på personen selv og dennes omgivelser.
Mad Max: Fury Road
Mad Max-filmene i slutningen af 70’erne og op i 80’erne var nogle små, interessante projekter, som skiftede mellem en realistisk, dramafilm om en begyndelse dommedagsvibe i verdensbilledet til rendyrket galskab i Beyond Thunderdome, hvor tingene for alvor er gået fløjten for menneskeheden. Den originale instruktør bag den første trilogi George Miller overraskede alle, da han stod klar med en fjerde film 30 år senere - som desuden tog biografgængere med storm. En simpel præmis - Mad Max skal flygte og overleve i et dystopisk univers, hvor han er nødsaget til at køre over øde ørkenlandskaber med en kavalkade af stjernepsykopater med benzin i blodet. Højtråbende, eksplosiv, lydmæssigt usammenlignelig og fantastisk underholdende fra start til slut.
Manchester by the Sea
Verdens mest deprimerende film er måske ikke noget, der lyder så appetitligt at bruge en lørdag aften på - men den har sin helt egen ukuelige charme, hvor den store og omdrejningspunktet omkring det utænkelige danner fundamentet for en bragende følelsesladet fortælling. En mand, som ved et uheld slår sine tre børn ihjel i en brand i hjemmet, som aldrig rigtig har sluppet sin skyldfølelse og kommet videre i livet. Han er nede i et hul, han måske aldrig kommer ud af - og filmen lægger heller ikke op til forløsning eller noget i den stil. Det er rendyrket sorg, sorg og mere sorg. Og en Casey Affleck i sit livs rolle. Den kan varmt anbefales - på en gråvejrsdag!
The Big Lebowski
En af Coen-brødrenes bedste film på deres filmiske CV finder man i selskab med Jeff Bridges som den notoriske Duderino, der slacker sin vej igennem livet i et nærmest odysse-lignende eventyr af lige dele bowling og kidnapninger. Et eventyr på livets rutsjebane, hvor misforståelser, tilfældigheder og underlige punkter i livet påvirker den retning, du tager i livet - med en god, underforstået tilgang til livet, at det hele nok skal gå, så længe man tager det roligt. Eventuelt med en white russian i hånden!
God's Own Country
En af moderne tids bedste kærlighedsfilm de seneste ti år finder du en ukonventionelt sted - nemlig i det nordlige England på landet under lammesæsonen. Den unge farmer Johnny Saxby nyder at drikke sig komplet i hegnet og dyrke sex med de lokale på pubben, men en dag kommer en rumænsk immigrant i job på gården, som åbner hans øjne for kærlighedens sande væsen. Men om han er klar til at blive voksen, forstå kærlighedens ubarmhjertighed og samfundets fordomme? Det vil tiden vise.
Gladiator
Ridley Scotts ikoniske gladiator-fortælling med Russell Crowe i front som Maximus Decimus Meridius, der efter en forvisning fra sin stilling som romersk general skal kæmpe sig op fra støvet og igennem gladiator-arenaer for at få hævn over dem, som forrådte ham. En gribende, banebrydende og visuelt imponerende fortælling om en glemt tid og en mand, som kun har hævn i øjnene - en fantastisk dynamisk fortælling med stor fed streg under storfilm, hvor alle tangenter spiller på underholdningsfronten.
Interstellar
Christopher Nolan er den slags instruktør i nyere tid, som man bare køber en billet til i blinde. Du ved, Spielberg-effekten - de har opnået så meget respekt hos biografgængere med en perlerække af storfilm, at man altid er klar til at se, hvad de hiver op af hatten næste gang. Interstellar er en af de helt store spillere i på Nolans CV, hvor han på fornemmeste vis tackler sorte huller, rummet og den apokalyptiske miljøkrise, vi alle går og frygter - kombineret i en utroligt nervepirrende, visuelt bjergtagende og dybfølt fortælling, som både cementerede Nolans evne til at formidle sci-fi og Matthew McConaugheys nye karrieresti væk fra flødebolle-rollerne.
Paddington
Snakker vi børne- og familiefilm, så har Paddington taget tronen i nyere tid. Vi kender allesammen den hatteklædte og høflige bjørn fra børnebøger og diverse tegneserier - og den filmiske fortælling er mindst lige så fantastisk. Man kan godt frygte, at det bliver en lidt for sukkersød børnefortælling, men selve narrativet og måden filmen fortæller om bjørnens ophav og begyndende hverdag i det engelske samfundslag fungerer så vanvittigt godt, at voksne heller ikke kan lade være med at trække på smilebåndet. Et skoleeksempel på, hvordan man skruer en familiefilm sammen, hvor målgruppen transcenderer flere trin og samler familiens medlemmer over en god, klassisk feelgood-film.
Blade
Forfaderen til den superhelte-epidemi vi har i dag hos Marvel Comics! Wesley Snipes som den ikoniske bad-ass-vampyrhelt er helt nede på jorden, barsk, blodig og benhård, og så var det den film, som viste både publikum og studieselskaberne, at superhelte kunne fungere på det store lærred. Den er utrolig simpel og følger legenden om en genkomsten af en ældgammel vampyr, som Blade gerne vil til livs. En daglig kamp om at udrydde vampyrer fra verdensbilledet hugtand for hugtand. Smæk for skillingen!
The Shawshank Redemption
Man bliver egentlig lidt træt af altid at nævne En Verden Udenfor, når man snakker de bedste film - men man kan bare ikke komme udenom en liste, der ikke har denne sag på menuen. En fantastisk eventyrfortælling bag tremmer om håb, fortvivlelse, tidsperioder og menneskelige relationer på tværs af årtier. En af de film, som for alvor understreger, hvad ‘storfilm’ betyder - et dragende plot, troværdige karakterer og en fortælling, som suger dig til skærmen, som var det den mest spændende thriller nogensinde. En vaskeægte klassiker, som er nummer 1 på IMDbs Top 250-liste af en grund. Det er ikke bare en film - det er en oplevelse.
A Monster Calls
Hvordan tackler man dødelige sygdomme i familien som barn? Der er ikke nogen nem løsning, men for unge Conor får han hjælp af et kæmpe træmonster, som besøger ham om natten. En fantastisk dybfølt fortælling, som tackler nogle af livets tunge emner på en fantasifuld måde, hvor både børn og voksne kan lære noget af at tackle dårligdom i familien. En visuel rejse ind i den uundgåelige død, som står for døren hos Conors familie og hvordan han kommer til en forståelse af, hvordan han får fodfæste i den tragiske tid.
Before Sunrise
Ferieflirts har aldrig været mere dragende, dybfølte eller ægte som i Richard Linklaters trilogi med Ethan Hawke og Julie Delpy. Den første i trilogien er stadigvæk den stærkeste, da de som unge forelskede oplever en voldsom passioneret kærlighed på en enkelt nat - kærligheden lyser stærkest på denne fortælling, som både er introduktionen og øjeblikket, hvor forelskelsen indtræffer. En relaterbar fortælling om at finde kærligheden på uventede steder og hvad man gør, når det ikke er muligt at få den ‘med hjem’ i bagagen.
Goodfellas
En af de bedste gangsterfilm, der nogensinde er blevet produceret, som på bedste Martin Scorsese-isk fortæller hans ikoniske rise-and-fall-narrativ om en gruppe unge småkriminelle, der arbejder sig op til toppen. Et ikonisk tidsbillede, som både dykker ned i samtiden såvel som kulturen omkring mafiaen med Joe Pesci, Robert de Niro og Ray Liotta i front som et ikonisk makkerskab af dårlige beslutninger, guldfeber og macho-fis. En flot, bjergtagende fortælling, som afspejler ideen om mafiaens struktur på den mest realistiske og underholdende måde.
Eye in the Sky
Vi lever i en tid, hvor mange frygter overvågningssystemet og hvor meget af vores hverdag potentielt kan blive nærstuderet af forskellige organisationer i ind- og udland. Her dykker vi ned i en banebrydende og nervepirrende film, som kigger nærmere på, den magt militæret har i forhold til overvågning af mulige terrorister. En utrolig, utrolig spændende spændingsfilm, som både kigger på adrenalinsuset i kampen for at bekæmpe det onde men også de moralske skrupler, der er omkring hemmelige missioner, overvågning af potentielle ‘skurke’ og hvilket udfald det kan have, når én person skal tage den endelige beslutning.
Seven
Seriemorderfilmen over dem alle! Når man kigger på genrer omkring mord, mystik og spænding, så figurerer Seven altid på minimum top 10-listen. David Fincher lavede en genistreg med denne film, som foruden et bragende spændende plot med en seriemorder med religiøse motiver også formår at indhylle filmen i så mange plottwists, at man er helt rundtosset indtil slutningen - så cementerer filmens unikke originalitet med et af de største plottwists nogensinde. Seven er en af de film, man desværre kun kan opleve ægte en gang, hvor man drømmer om at spole tiden tilbage for at genopleve den slutning!
Argo
Her har vi fingrene i en af de film, hvor film og virkelighed går op i en højere enhed - det er en historie, som er for god til at være sand, men det er den. En hollywood-producer går undercover for at scoute locations til sin nye film i Teheran - som er en løgn for at få seks amerikanere væk fra Iran under en gidselsituation i 1979. Den er utrolig velfortalt, nervepirrende på sin egen biografiske måde fra start til slut og et af de bedste eksempler på Ben Afflecks bragende dygtige evner som instruktør. Den er gennemtænkt, overraskende nervepirrende og ikke mindst tålmodighed i sin måde at fortælle den ægte historie.
Darkest Hour
Mens mange forbinder denne film med den længeventede og fuldt ud fortjente Oscar til Gary Oldman som den notoriske Winston Churchill, som er skuespillet egentlig bare cremen på toppen i denne storslåede historiske fortælling, som for alvor vækker historietimerne til live på en bjergtagende måde. Et nedslag i en tid i 1940’erne, hvor Churchill skal vurdere, om han vil forhandle med Adolf Hitler eller kæmpe mod det nazisterne i et valg, som er umuligt at tage - en karismatisk leder, som for alvor blev vakt til live af Oldmans fatsuit og skræmmende dygtige portrættering. En balancegang mellem et karakterportræt og en periodefilm, som forvandler dem grusomme tid til en smuk film.
Inception
Det ultimative mindfuck af en film, som redefinerer sci-fi-genren ved de kyndige hænder af Christopher Nolan, som for alvor fik cementeret sin instruktør-status i legendebøgerne med denne thriller. En fiktiv forestilling om en verden, hvor man kan implementere sig selv i andres tanker i forskellige tankelag for at plante en idé. Bragende velfortalt og i et omfang, hvor man godt kan følge med - skal man have den fulde forståelse, kræver det lige lidt lektier efterfølgende, men filmen i sig selv på overfladen er underholdende, spændende og utrolig original. For ikke at snakke om det visuelle aspekt, som går hånd i hånd med filmens originalitet og evne til at fortælle en original historie, der tog biografgængerne med storm.
Monsters Ball
Et dyk ned i relationen mellem to personer, som står på hver deres side af en tragisk situation - den racistiske fængselsvagt, som forelsker sig i den afro-amerikanske kvinde, som er enke til den mand, som fængselsvagten sendte i døden. Forbudt kærlighed har aldrig haft en mere konkret betydning end i dette turbulente forhold, hvor følelserne hænger ude på tøjet og ingen rigtig ved, hvor fødderne lander, når alle brikkerne falder på plads. Dragende, nytænkende, smuk og barsk på samme tid.
Sexy Beast
Er du i humør til en britisk gangster-fortælling med bragende dygtige skuespillere i et underspillet, voldsomt og uforudsigeligt plot? Så er Sexy Beast lige noget for dig. Ray Winstone spiller den aldrende gangstertype, som egentlig bare gerne vil solskolde sig selv ved poolen dag ud og dag ind, men bliver tvunget til at vende tilbage til det kriminelle miljø efter Don Logan (Ben Kingsley) med brutale metoder får ham op i gear igen. Den klassiske tilgang med ‘et sidste job’ med konsekvenser, hvor den er tilpas sortkomisk og spændingsfyldt, at det gør Sexy Beast til en overset, sublim lille gangsterperle.
Joker
Todd Phillips’ genistreg med en mere nede-på-jorden og psykisk syg hverdags-Joker er intet mindre end en genistreg, hvor Joaquin Phoenix endelig vandt sin velfortjente Oscar. Den dykker mere ned i Joker-skikkelsen menneskelige side, inden han kammer over i superskurke-facetterne, hvilket åbner op for en anderledes, jordbunden og fantastisk portrættering af den notoriske og forpinte nemesis til The Batman. Et karakterportræt af guds nåde og en fantastisk fordybelse i Phoenix’ enorme talent i den smuldrende Arthur Flecks liv.