Alt det andet

De 10 værste feriemål

Planlægning af sommerferien står for døren – Her er 10 steder, der er rent langt fra charter-komfort.

De 10 værste feriemål
Af Connery.dk 9. april 2016
Galleri billede
Galleri billede

Sommertid er lig med ferietid, og du står sikkert også foran en ferietur til udlandet. Inden du rejser bør du dog lige tjekke listen her ud med de farligste steder på jorden, og sørge for at du ikke rejser de forkerte steder hen, din ferie skulle jo nødig blive din sidste!

229990

1.
Hvor: Alnwick Poison Garden, England
Hvorfor: Bevares, England er jo som sådan ikke noget farligt sted at besøge, men skulle du alligevel have lyst til at slå et smut forbi Alnwick Poison Garden, så tag dig i agt. I den botaniske have gror der nemlig udelukkende giftige planter, som bliver fremstillet til medicinsk brug, så her gælder reglen ”nok se, men ikke røre” især. Udover dette har haven faktisk licens til at dyrke coca og cannabis, men disse planter er dog i et aflåst område.

229991

2.
Hvor: Asbestos Mine, Canada
Hvorfor: Asbest er måske ikke lige det fedeste miljø at rende og arbejde i. I Europa er det ulovligt at arbejde i et asbestmiljø, da der er kæmpe risiko for kræft og andre sygdomme, men ved Thetford Mines i Quebec, Canada, findes der en fuldt funktionsdygtig asbestmine. Som arbejder er du ikke engang forpligtet til at bære beskyttelsesudstyr, og det kan faktisk lade sig gøre at få en guidet tur i minen, hvis man altså har lyst til at indånde det giftige asbeststøv – God tur!

229992

3.
Hvor: Muddervulkanerne, Aserbajdsjan
Hvorfor: Aserbajdsjan klinger måske ikke ligefrem eksotisk, og det østeuropæiske land har vel heller ikke meget at være kendte for. Alligevel findes der i landet klodens største koncentration af muddervulkaner. Muddervulkaner er naturskabte og består egentlig af gas og olie og de popper op af jorden som paddehatte, nogle mere end 200 meter høje. De går sjældent i udbrud men i 2001 skød en af vulkanerne 10 meter høje flammer op i luften, hvilket bagefter resulterede i at tonsvis af mudder dækkede alt nærliggende landskab. 

229993

4.
Hvor: Ramree Island, Burma
Hvorfor: Rigtig mange mennesker rejser til Asien hvert år på ferie, men alligevel har du nok aldrig hørt om Ramree Island før, og det er med god grund. Øen har den uheldige rekord at være det sted, hvor flest mennesker har mister livet til krokodiller. Ikke super god reklame for øen. Faktisk melder historiebøgerne om at bare under 2. verdenskrig mistede mellem 500-1000 mennesker livet på øen. Udover at skulle kæmpe med krokodiller på øen, så er øen også fyldt med bl.a. skorpioner og malariamyg.

229994

5.
Hvor: Great Pacific Garbage Patch, Stillehavet
Hvorfor: Gennem årtier er der blevet smidt affald i havet, og forbundet med kemisk slam så har der i Stillehavet dannet sig en gigantisk flydende ø udelukkende bestående af affald. Man ved faktisk ikke hvor stor ”øen” er, for skraldet er opløst så meget at man ikke umiddelbart kan se det, og udover det befinder meget af affaldet sig under overfladen. Nogle mener at ”øen” er på størrelse med USA mens andre ”blot” mener at den breder sig over 700.00 kvadratmeter! – Vi snakker altså 16 gange større end Danmark!

229995

6.
Hvor: Ilha de Queimada Grande, Brasilien
Hvorfor: Syd for Sao Paulo ligger den 16 hektar store ø Ilha de Queimada Grande. Øen er ubeboet af mennesker og man kan kun besøge øen med ganske særlig tilladelse. Men hvorfor nogen mennesker overhovedet skulle have lyst til at besøge øen er en gåde. Ifølge forskere, som har været på øen,  lever der mellem 1-5 slanger pr. kvadratmeter. Vi tager den lige en gang til – pr. kvadratmeter!! Slangearten på øen, Golden Lancehead, er så overdreven giftig og er rundt regnet ansvarlig for 90 % af de dødsfald i Brasilien som skyldes slangebid. Måske man burde overveje at flytte Paradis Hotel til den ø?

229996

7.
Hvor: Izu øerne, Japan
Hvorfor: Ganske simpelt fordi; hvem kan lide lugten af prut? På den japanske halvø Izu som ligger syd for Tokyo lever man i en evig lugt af prut. Dette skyldes at der syd og øst for øen ligger nogle vulkanøer, som udsender en masse svovldampe og disse dampe lægger sig som en dyne hen over Izu. Flere gange er beboerne blevet evakueret fordi dampene er blevet for kraftige. De mest standhaftige beboerne lever dog endnu på Izu, men har altid en gasmaske på sig i tilfælde af at gasniveauet i vulkanerne skal stige endnu mere. Føj!

229997

8.
Hvor: Zone of Alienation, Ukraine
Hvorfor: Vi har næsten alle hørt om den famøse atomreaktorulykke i Tjernobyl i 1986. Atomkraftværket er selvfølgelig lukket, men uden om kraftværket findes en zone på 500 kvadratkilometer som næsten er ubeboet og som STADIG er fyldt med radioaktivt materiale.  De eneste folk som lever inde i zonen ,er dem som har været så stædige ikke at ville flytte. Zonen er bevogtet af politi og vagter og er faktisk ulovligt område. Man kan dog godt besøge noget af zonen på en guidet tur, hvor man kan se reaktor 4 (den som eksploderede) og se spøgelsesbyen Pripyat. Spændende tænker du? Se gyserfilmen Chernobyl Diaries og overvej det lige en ekstra gang.

229998

9.
Hvor: The Door to Hell, Turkmenistan
Hvorfor: Det lyder lidt som en dårlig gyserfilm, men selvom det ikke specifikt er indgangen til helvede, så kan man sagtens forstå hvorfor det er blevet kaldt det. I 1971 borer nogle geologer efter gas i Karakum ørkenen, som er beliggende i Turkmenistan. De finder også en kæmpe underjordisk hule, som er fyldt med gas, men jorden omkring dem kollapser og efterlader et gigantisk hul med en diamater på 70 meter. Gode råd er dyre, og da man er bange for at gassen indeholder gift, sætter man ild til hele skidtet og håber at det brænder ud efter et par dage. Set i bakspejlet var det nok ikke verdens bedste idé for her næsten 45 år senere brænder gassen stadig og deraf kommer navnet ”The Door to Hell”.

229999

10.
Hvor: Yungas Road, Bolivia
Hvorfor: Yungas Road bliver også kaldet for ’Death Road’ og det er ikke uden grund. Hvert år dør nemlig mellem 200-300 mennesker på den 69 kilometer lange vej fra Bolivias hovedstad La Paz til byen Coroico. Ud over at der intet autoværn findes på hele ruten, så er vejen, de steder den er bredest, 3 meter bred. Vejen snor sig langs en skrænt der har et fald på op til 600 meter og hvis det regner, har vejen det også med at blive ret så mudret. Alt det kombineret udgør altså den farligste vej i verden. Adrenalinjunkie værsgo – os andre, nej tak.

Bjørn forsøger at æde dørkamera, mens hele familien kigger med

Læs også: Bjørn forsøger at æde dørkamera, mens hele familien kigger med

Verdens mest langsomme videnskabelige eksperiment har været i gang i næsten 100 år – og er langt fra færdigt

Læs også: Verdens mest langsomme videnskabelige eksperiment har været i gang i næsten 100 år – og er langt fra færdigt

Alt det andet

Se flere artikler