Connery

De 10 giftigste dyr i verden

Disse skabninger skal du holde dig langt væk fra!

De 10 giftigste dyr i verden
Vi har samlet en liste over de farligste dyr i verden, hvis man måler deres gift og dødelighed. Listen rummer alt fra frøer til snegle og desuden en meget udførlig plan over insekter dyr, du IKKE har lyst til møde.


Kuglefisk
Denne fisk er anset som en delikatesse i Japan som ’fugu’, hvilket jo er en meget interessant egenskab. Problemet er bare, at huden og mange af organerne på fisken er yderst giftige for mennesker. Giften forårsager dødsfald gennem følgende symptomer:
-          Bedøvelse af tunge og læber
-          Opkast
-          Voldsom hjertebanken
-          Vejrtrækningsproblemer
-          Muskelparalysering
Det sidste punkt er, når mavens diafragma-muskler bliver lammet og man derfor bliver kvalt af den manglende evne til at trække vejret. De fleste ofre dør efter 4-24 timer. De fleste ulykker sker, når amatører fanger fisken og tilbereder den – der findes nemlig ingen modgift. Derfor er det kun elitekokkene, som får lov til at servere dem på restauranter.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Pilefrøen
I regnskoven i Sydamerika kan man finde den 5 cm lange frø, som måske virker sød af udseende, men i virkeligheden er en omvandrende dødsbombe. Frøen indeholder nok gift til at kunne dræbe 10 voksne mennesker eller ca. 20.000 mus! Blot to mikrogram af giften kan dræbe et voksent menneske, og giften bruges af de indfødte stammer i skoven, som dræber deres bytte ved at gnide frøen på deres pile inden jagt. Giften skal indføres gennem blodet, så saml aldrig denne lille satan op med et sår på fingeren!
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Taipan-slangen
Du troede måske, at kobraen var det giftigste dyr i verden, men prisen går faktisk til denne krabat her. Den findes i Australien og blot et enkelt bid indeholder nok gift til at dræbe 100 mennesker! Giften er mindst 200-400 gange giftigere end den almindelige kobra og niveauet af neurotoksin kan dræbe et voksent menneske efter helt ned til 45 minutter. Heldigvis er slangen meget genert og der er endnu ikke blevet registreret tab af menneskeliv endnu.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Bananedderkoppen
Denne klamme satan har rekorden som den mest giftige edderkop i verden og har taget æren for at have dræbt flest mennesker i sin ’familie’. Vi har tidligere nævnt krabaten i en artikel, og udover en ekstrem smerte har biddet også den bivirkning, at man får en flere timer lang, ukomfortabel erektion. Giften indeholder store mængder neurotoksin, og de er særdeles farlige på grund af deres vandrende instinkter. De bevæger sig overalt og gemmer sig tit i dagtimerne i ’befærdede’ områder såsom huse, tøjdele, støvler og biler.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Stenfisken
Denne fisk er nok noget af det grimmeste i havet, men vinder desuden også prisen som den giftigste. Smerten af dens stik er så kraftig, at mange er blevet drevet til fortvivlelsens rand og forsøgt at få lægen til at amputere berøringsstedet. Det er kendt som den værste smerte, vi mennesker nogensinde har kendt til. Uden behandling kan det medføre chok, lammelse, vævsdød og ikke mindst dødsfald. Fisken findes bl.a. i Stillehavet og Det Indiske Ocean.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Deathstalker-skorpionen
Mange skorpioner er ofte harmløse og giver ikke nogen andet påvirkning af kroppen end lidt smerte og hævelse.  Men denne lille satan indeholder så store mængder gift, at det påvirker hele kroppen. Giften forårsager enorm smerte og feber efterfulgt af koma, lammelse og muligvis død. Heldigvis er det usandsynligt, at skorpionens stik kan dræbe et voksent menneske, men børn er i stor fare. Skorpionen kan findes i Nordafrika og Mellemøsten.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Blåringet blæksprutte
Denne blæksprutte er utrolig lille og er ikke større end en almindelig golfbold. Giften er dog så voldsom, at den kan dræbe et fuldvoksent menneske. Faktisk svømmer den rundt med nok gift til at kunne dræbe 26 voksne mennesker indenfor få minutter, og der findes ingen modgift. Det smertefrie bid virker måske harmløst, men neurotoksinen arbejder sig hurtigt igennem kroppen og lukker ned for alle kroppens funktioner. Vil du undgå dette? Så svøm ikke i tidevandet ved Stillehavet fra Japan til Australien.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Marbled Cone-sneglen
Denne lille snegl er måske smuk af udseende, men er mindst lige så giftig som alle de andre på listen. En enkelt dråbe af dens gift er så kraftig, at den kan dræbe mere end 20 mennesker. Symptomerne kan vise sig med det samme eller være forsinket i op til flere dage – giften resulterer i intens smerte, hævelser, lammelse og i de værste tilfælde muskelproblemer, vejrtrækningsproblemer og synsproblemer. Der er ingen modgift, men der er heldigvis kun 30 mennesker nogensinde, som er registrerede dødsfald til denne snegl.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Kongekobraen
Dette er den længste giftslange i verden, da den kan blive op til 5.6 meter i længden. Et enkelt bid kan nemt dræbe et menneske og førstedelen af dets latinske navn, Ophiophagus, betyder faktisk ’slangeæder’, da denne modbydelige satan æder andre slanger. Kongekobraen har også nok gift til at dræbe en fuldvoksen afrikansk elefant indenfor 3 timer. Giften er måske ikke så ’giftig’ som andre slanger såsom den sorte mamba, men kongekobraen er i stand til at sprøjte 5 gange så meget gift ind i kroppen (end den sorte mamba) og kan derfor dræbe sit bytte 5 gange hurtigere. Slangen kan findes i store vidder og befinder sig mellem Syd- og Sydøstasien.
ANNONCE
De 10 giftigste dyr i verden
Box Jellyfish
Du er måske ikke så bange for vandmænd og den slags bløddyr, men denne goble er dæleme ikke til at spøge med! Goblen har fået prisen som verdens giftigste dyr, og har forårsaget intet mindre end 5.567 registrerede dødsfald siden 1954. Giften går ind og angriber hjertet, nervesystemet og hudcellerne. Det værste er dog, at smerten er så voldsom, at de fleste ofre går i chok, hvilket enten resulterer i drukning eller hjertestop, inden de når ind til land. Overlevende oplever smerter op til flere uger efter mødet. Du har absolut ingen mulighed for at overleve det giftige stik, hvis ikke du bliver behandlet med det samme! Efter stikket skal man hælde eddike på i mindst 30 sekunder. Syren i eddiken stopper nogle af giftens egenskaber fra at trænge videre ind i blodbanen, og du har derfor større chance for at overleve. Goblen findes i vandene omkring Asien og Australien.
ANNONCE
Del

Seneste nyt