Connery

De 10 bedste film fra 2010

Her er Connery.dks bud på de 10 bedste film, der havde premiere i 2010

Info:

Hvor end han gerne ville, har Connery.dks anmelder desværre ikke set alle film, der havde premiere i årets løb, derfor er denne liste lavet ud fra et personligt synspunkt.



Selvom 2010 nok ikke går over i historien, som noget fantastisk år for film, så er vi dog nået til årets ende, og det betyder et tilbage blik på 10 af de bedste film, der havde premiere i 2010.*


ANNONCE
An Education - Trailer
Nordisk Film - De 10 bedste film fra 2010 Nordisk Film

10:

An Education


Danske Lone Scherfig har instrueret denne livskloge og livsbekræftende film, om den britiske skolepige Jennys første erfaring med den virkelige verden. Historien gik lige i hjertet og har derfor fortjent en plads på listen. Carey Mulligan brænder i den grad igennem med sin charme og umiddelbare intellekt. Filmen indbragte hende en vejfortjent Oscar nominering, samt banede vejen til Hollywood for dette unge, lovende stjerneskud.


ANNONCE
I Love You Phillip Morris - Trailer
Sandrew Metronome - De 10 bedste film fra 2010 Sandrew Metronome

9:

I Love You Phillip Morris


Filmen blev kriminelt overset, hvilket er synd, for det er faktisk en rigtig god historie. Den er endda baseret på virkelige hændelser. Jim Carrey spiller Steven Russell, en flamboyant bøsse svindler og leverer en både nuanceret og afdæmpet præstation. Jim Carrey, flamboyant og afdæmpet?! Hmm… Hænger det overhovedet sammen? Ja, det gør det faktisk. Carrey er en fremragende og alsidig skuespiller, vis talent langt fra bliver udnyttet i div. komedier. Se filmen og døm selv.


ANNONCE
The American - Trailer
SF- Film - De 10 bedste film fra 2010 SF- Film

8:

The American


Enkelhed er nogle gange den mest effektive fremgangsmåde, det bekræfter The American. Filmen kan beskrives som en realistisk, afdæmpet Bond film. Dens styrke ligger hovedsageligt i stilheden, ”pauserne” mellem dialogen, hvilket normalt ville skræmme enhver film producent fra vis og sans. I dette tilfælde er producenten dog George Clooney (som også leverer en af sine bedste præstationer, som ensom og paranoid lejemorder) og sammen med instruktøren Anton Corbijn har han skabt en poetisk, skæbne fortælling om lejemorderen Jack, der er på mission i en lille italienske bjerg by, som tilfældigvis også er hjemby for den smukke prostituerede Clara. Mon denne film vil have samme effekt, som Top Gun havde på jagerpilot professionen?


ANNONCE
Toy Story 3 - Trailer
Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - De 10 bedste film fra 2010 Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures

7:

Toy Story 3


Det blev i den grad gensynets glæde, at se Woody, Buzz og alle de andre elskelige karakterer begiver sig ud på det foreløbigt sidste eventyr i Toy Story 3. Efter en skuffende omgang med Shrek 3, var det en ren fornøjelse at tilbringe ca. 100 minutter i selskab med ens gamle venner. Toy Story har formået, at holde kvaliteten oppe og er som den eneste animations serie faktisk blevet bedre for hver film. Teknisk har serien også udviklet sig og folkene fra Pixar sætter atter nye standarder indenfor animation. Toy Story er og bliver en klassiker, from now, to infinity and beyond!


ANNONCE
Up In The Air - Trailer
United International Pictures - De 10 bedste film fra 2010 United International Pictures

6:

Up In The Air


Finanskrisen ramte for alvor verden sidste år og det betød beklageligt nok, at mange mennesker blev fyrede fra deres arbejde. Det er et følsomt emne og som skabt til et filmisk drama. George Clooney er forrygende som den samvittighedsløse Ryan Bingham. Hans job er, at fortælle forskellige virksomheders medarbejdere, at de er blevet fyret. Up in the Air er en vedkommende og overraskende rørende film, der varmt kan anbefales.


ANNONCE
A Single Man - Trailer
SF-Film - De 10 bedste film fra 2010 SF-Film

5:

A Single Man


Hvis bare virkeligheden var lige så smuk som Tom Fords debut film er, så er jeg sikker på at jorden ville være et mere harmonisk sted at leve på. Hver eneste billede i filmen emmer af stil, elegance og atmosfære. Colin Firth har aldrig og bliver formentlig aldrig bedre end han er her. Filmens styrke er, hvad der ligger mellem linjerne. Filmen kan vel bedst beskrives som et godt glas Single Malt Whisky eller et langsomt, vådt blowjob på en solrig sensommerdag. Findes der noget bedre?


ANNONCE
Moon - Trailer
Det Danske Filminstitut - De 10 bedste film fra 2010 Det Danske Filminstitut

4:

Moon


Sam Rockwell fortjener i det mindste én Oscar nominering for sin præstation i Duncan Jones’ debut film om en astronaut, der er standet på månen. Filmens minimalistiske stil reflekterer på poetisk vis astronauten Sam Bells egen sindstilstand af ensomhed og månen udgøre den perfekte kulisse for dramaet der foregår ligeså meget indvendigt, som udvendigt. Duncan Jones er uden tvivl en instruktør, der er værd at følge fremover. Hans næste film Source Code med Jake Gyllenhaal i hovedrollen ser også vældig lovende ud.


ANNONCE
The Social Network - Trailer
Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - De 10 bedste film fra 2010 Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures

3:

The Social Network


Hvem havde troet, at en film om Facebook kunne fortælles på sådan en intelligent måde? Oven på den noget lunkende The Curious Case of Benjamin Button var det betryggende, at genoprette troen på at David Fincher stadig godt kan finde ud af at fortælle en simple historie, uden alverdens computer effekter (dog er tvillingerne ”halvt” computer genereret.) The Social Network er måske i virkeligheden årets mest helstøbte film og selvom den næppe bliver nogen klassiker, så lur mig om den ikke godt kunne gå hen og vinde Oscaren for årets bedste film i 2011.


ANNONCE
Inception - Trailer
Sandrew Metronome - De 10 bedste film fra 2010 Sandrew Metronome

2:

Inception


Christopher Nolan viste os endnu engang, at han er en instruktør, der er værd at lægge mærke til. Hans mesterligt kringlede historie om drømme, blev 2010s helt store kasse succes og lader fortsat publikum funderende over om DiCaprios karakter er vågen eller stadig drømme til slut. Personligt har filmen ændret mit drømmemønster. Jeg er blevet opmærksom på, at jeg drømmer i mine drømme og kan derfor nu ændre dem som jeg ønsker. Det kan have sine fordele, når man er ved, at få bank af 3 hårdkogte bøller, der pludseligt forvandles til 3 unge, smukke, villige kvinder. Til spørgsmålet om hvorvidt de skal lave Inception 2, burde svaret være simpelt: In your dreams!


ANNONCE
Shutter Island - Trailer
United International Pictures - De 10 bedste film fra 2010 United International Pictures

1:

Shutter Island


Årets film, ifølge connery.dks anmelder, bliver Martin Scorseses Hitchcock hyldest Shutter Island. Scorsese fører os mesterligt gennem dette psykoanalytiske drama, hvor Leonardo DiCaprio, der aldrig har været bedre, leverer en hudløs præstation som den alkoholiske politi -og enkemand, der har fået til opgave at opklarer et mysterium på en isoleret galeanstalt i 50’ernes kommunist frygtende USA. Der findes ingen filmskaber som Scorsese, der forstår sig på genrer og filmhistorie. Han leger selvbevidst med sit publikum på den mest overskudsagtige måde og det er en sand fornøjelse, at være i hans audiens. Shutter Island er ganske enkelt Scorseses bedste film i mere end 15 år!


ANNONCE
Boblere:

The Lovely Bones, Scott Pilgrim Vs. The World, The Informant!, Buried, The Ghost Writer, The Killer inside me, Where the Wild Things Are, The Kids Are All Right, Kick-Ass, The Men Who Stare at Goats, Hævnen, The Road, The Town


Del

Seneste nyt

Annonce