Connery

DBFF Newcomers overstået [Træning]

Så er det blevet tid til sidste del i vores artikelserie om Thomas' vej til Newcomers Cup.

Bodybooster.dk - DBFF Newcomers overstået [Træning] Bodybooster.dk
"Og på femtepladsen har vi Thomas Moberg. Giv ham en stor hånd." Sådan sluttede min debut som "fitness-atlet" . Jeg er netop trådt ned fra scenen til Newcomers Cup, et nybegynderstævne for bodybuildere og fitnessatleter arrangeret af Dansk Bodybuilding & Fitness Forbund.

Klokken var cirka 16.00 søndag den 8. april og nu var det slut. Et halvt år med intensiv træning, disciplineret kost og uhyre meget planlægning. Og halvdelen af forløbet var diæt med masser af cardio. Det har tæret på kroppen både fysisk og psykisk, men har samtidig lært mig en masse om mig selv.
ANNONCE
92.5kg - 23.12.11 - DBFF Newcomers overstået [Træning] 92.5kg - 23.12.11
Men inden det bliver for lommefilosofisk, så lad os skrue tiden tilbage til fredag den 06.04.12, hvor det hele begyndte for alvor. Fredag blev brugt til at lave mad til det forestående stævne. Indvejningen til stævnet skulle foregå klokken 19.00 fredag i Ringsted, så jeg skulle forlade Vejle ved 16.00-tiden for en sikkerheds skyld. 2½kg kyllingfilet i ovnen uden krydderier samt 5kg kartofler i ovnen – igen uden krydderier – blev lavet og pakket ned. Læg dertil seks poser riskiks, 500g mælkechokolade, et par GoodLife-barer og lidt bananer, så har I menuen for hele weekenden – HELE weekenden.
ANNONCE
Cooking like a baws - DBFF Newcomers overstået [Træning] Cooking like a baws
Nå, maden i køleboksen, tasken pakket og det hele i bilen. Fuld smadder for anlægget og så ellers motorvej i to timer. Møde op til indvejningen, der, selvfølgelig, er forsinket og se på, hvor meget større ens modstandere er. Jeg stillede op i Athletic Fitness +180cm-klassen mod fem gutter, der alle vejede omkring 5-10kg mere end mig, så jeg var klart den mindste i feltet. Det var forventeligt, men når jeg samtidig var bleg som en kinesisk skolepige, så jeg bestemt ikke veltrænet ud i forhold til de gutter. Fedtprocenten var dog, hvor den skulle være, så jeg var ikke nervøs. Så snart jeg fik noget farve på kroppen og fik kulhydrater i systemet, skulle min form nok blive konkurrencedygtig. Eller i hvert fald værdig til scenen i et nybegynderstævne.
ANNONCE
Mine modstandere var liiiidt større end jeg - DBFF Newcomers overstået [Træning] Mine modstandere var liiiidt større end jeg
Indvejning overstået, hjem på hotellet, spise en lille håndfuld kartofler og lidt kylling, posere lidt og så i seng. Ingen væske. Lørdag morgen. Tre riskiks med lidt syltetøj, et hurtigt bad og så til ellers bare afslapning. To timer senere. Lidt kartofler og lidt kylling. Mere afslapning. To timer senere. Riskiks med syltetøj – you get the picture. Små måltider med masser af kulhydrater hver anden time. Omkring 14.00 tiden fik jeg så mit første lag Jantana (bruncreme/farve) på kroppen. Damn. Underlig fornemmelse. I den forbindelse skal det lige tilføjes, at jeg jo også var glatbarberet – over hele kroppen. Sådan en omgang "Sidney Lee'ing" gør godt nok en del for udseendet, når det kommer til definition/markering af musklerne. Det var helt euforiserende :)
ANNONCE
Efter første farvning. 80kg cirka - DBFF Newcomers overstået [Træning] Efter første farvning. 80kg cirka
For at det ikke bare skulle være kedsomhed og afslapning på hotelværelset, havde jeg også købt billet til lørdagens finale i Loaded Cup – et professionelt bodybuilding/fitness-event, der blev afholdt samme weekend som Newcomers. Det fandt jeg dog ikke videre interessant, så efter en time tog jeg tilbage på hotellet, fik besked på (af Casper Jespersen, min træner) at spise en proteinbar, spise lidt kartofler og kylling halvanden time senere og så ellers i seng – klokken 22.00. En lørdag aften.
ANNONCE
Kylling, kartofler, proteinbarer, syltetøj og chokolade - yummy! - DBFF Newcomers overstået [Træning] Kylling, kartofler, proteinbarer, syltetøj og chokolade - yummy!
Søndag morgen. "Game" day. Tidligt op, hurtigt bad, god stor morgenmad (syv riskiks, syltetøj og en hel banan – min krop måtte åbenbart gerne få lidt flere kulhydrater på dette tidspunkt) og så et lag farve. Afsted til Ringsted Kongrescenter og back stage/warm up området klokken 8.30, så jeg kunne blive gjort klar til forbedømmelserne (et stævne er delt op i forbedømmelser og finalen) klokken 10.00. Og med gjort klar mener jeg selvfølgelig; lig ned, benene op, spise hver anden time. Omkring en halv time før jeg skulle på scenen, begyndte jeg så "pump up" med elastikker. Undervejs får man lidt chokolade, så musklerne virkelig "svulmer" op. Op til back stage området.
ANNONCE
Stilhed før stormen - DBFF Newcomers overstået [Træning] Stilhed før stormen
Jan Elhøj råber mit navn op, og jeg træder ind på scenen. Poserer det bedste jeg kan og går ned sammen med de andre. Første del overstået. Det gik fint nok. Et par timer senere stod den på styrkerunden, hvor man først roer så langt som muligt på et minut. Derefter holder man et minuts pause og så laver man så mange dips som muligt. Det gik ikke så godt, men jeg blev en erfaring rigere. 326m roning og 17 dips (sådan husker jeg det). Burde have lavet flere dips, men man er mere træt, end man lige tror, efter sådan en omgang roning.
ANNONCE
Bodybooster.dk - DBFF Newcomers overstået [Træning] Bodybooster.dk
Fordi vi kun var seks gutter i min klasse, gik vi alle sammen i finalen, som var endnu en poseringsrunde (kaldet symmetrirunde). Det gik også ganske udmærket. Og så er vi igen tilbage til annonceringen af min femteplads. Jeg var lykkelig, da jeg ikke blev råbt op som den første (hvilket havde betydet en sjetteplads), men ville selvfølgelig gerne have opnået et bedre resultat.
 
Når det så er sagt, er jeg ovenud tilfreds med min egen indsats. Jeg vidste på forhånd, at jeg ikke ville kunne konkurrere mod de andre, eftersom jeg var for lille. Men det har aldrig været meningen med dette projekt. Meningen var at udfordre mig selv, have et mål med træningen og bevise, at jeg kunne gøre det. Derudover var målet at stå i min bedste form nogensinde. Og det hele lykkedes, så hvordan kan jeg være utilfreds?
ANNONCE
Og sådan så formen ud søndag aften - denne uge har været hård ved den :) - DBFF Newcomers overstået [Træning] Og sådan så formen ud søndag aften - denne uge har været hård ved den :)
Det har været en fantastisk rejse med utroligt mange op- og nedture – især psykisk. Jeg har været virkelig presset til tider, drænet for energi, pirrelig, sur og sågar halvdeprimeret. Og jeg er en person, som går rundt med følelserne uden på tøjet, så det har været hårdt for mine omgivelser. Jeg har trænet igennem seks gange i ugen, hver uge, lavet mit cardio og givet den gas til hver træning. Stået op fire timer før en lørdagsvagt i Bilka for at powerwalke, træne i centret og så arbejde i ti timer – fordi jeg bare ville det her. Og det har været fedt at gennemføre det! Jeg har ikke snydt i forhold til kosten én eneste gang, og jeg har gjort alt, jeg har fået besked på (her er Casper nok ikke enig :) ), så da stævnet var overstået, var jeg bare lykkelig og stolt. Ufattelig stolt.
ANNONCE
11.04.12 - 82kg - Det går hurtigt ned ad bakke :) - DBFF Newcomers overstået [Træning] 11.04.12 - 82kg - Det går hurtigt ned ad bakke :)
Og så er der selvfølgelig nogen, der ikke forstår, hvorfor jeg ville stille op, når jeg nu tydeligvis var den mindste. Eller spørger, hvorfor jeg ikke ventede til jeg var blevet lidt større. Til det kan jeg kun sige, at jeg havde muligheden for at føre sådan et projekt ud i livet nu, så hvorfor vente?
 
Hvad skal der så ske nu? Jeg fortsætter træningen med fornyet styrke, men tager en smuttur på tre måneder til det skønne U.S.A. Her vil jeg også træne, når jeg kan, men lige nu glæder jeg mig bare til at nyde livet på en anden måde.
ANNONCE
I samarbejde med Bodystore.dk fik Thomas hjælp til kosttilskud og andet godt i forbindelse med sin træning.

Bodystore.dk er en af Danmarks ledende internetbutikker indenfor træning og helse. Her finder idrætsmænd og idrætskvinder højkvalitets kosttilskud, træningsmode, funktionelt træningstøj og træningsudstyr. For at hjælpe atleter til at nå sine mål, har de et sponsorprogram, hvor de støtter seriøst trænende idrætsmænd og kvinder på forskellige niveauer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce