Connery

David Fincher

Mesteren bag Seven og Fight Club er tilbage med The Social Network.

David Fincher - frothyruminations.com - David Fincher David Fincher - frothyruminations.com

David Fincher (født: 28. august 1962) er en af de mest interessante filmskabere af nyere tid og han startede med at lave flotte musikvideoer for bl. a.: Madonna og The Rolling Stone.

Hans debutfilm var Alien 3 (1992) og han havde mange problemer med filmstudiet Fox, da han skulle lave den. Filmen var en utrolig mørk og depressiv film og mange Alien-fans var skuffet over den. Selv er Fincher heller ikke glad for den.

ANNONCE
Seven - New Line Cinema - David Fincher Seven - New Line Cinema
En bedre film er den dybt foruroligede Seven (1995). I den forsøger Brad Pitt og Morgan Freeman, at opklare brutale mord, der er inspireret af de syv dødssynder. Selv efter 15 år formår filmen stadig at imponere med sin modige slutning, der dengang chokerede publikum og filmanmeldere.

Pga. den film havde folk store forventninger til Finchers opfølger The Game (1997), hvor Michael Douglas leverede en af sine bedste roller nogensinde, som rigmanden, der udfordres af et snedigt spil. Ikke alle var dog lige imponerede over den film.
ANNONCE
Fight Club - Twentieth Century Fox - David Fincher Fight Club - Twentieth Century Fox
Det provokerende mesterværk Fight Club (1999) – baseret på Chuck Palahniuks roman skabte en del kontrovers med sin absurde historie om klubben, hvor mænd slår hinanden til plukfisk. Blot for at mærke de lever! Brad Pitt, Edward Norton og Helena Bonham Carter, har hver især deres karrieres bedste roller i Fight Club, som med tiden er blevet en sand kultfilmsklassiker.
ANNONCE
Filmografi
The Social Network (2010)

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Zodiac (2007)

Panic Room (2002)

Fight Club (1999)

The Game (1997)

Seven (1995)

Alien 3 (1992)
Del

Seneste nyt

Annonce