Connery

David Duchovny

Som FBI-agent Fox Mulder jagtede han efter aliens i The X-Files og som den skæve forfatter Hank Moody dyrker han sex med lækre kvinder i Californication. Begge personer er David Duchovny og han er aktuel med dramaet The Joneses. Connery.dk tegner her et portræt af den underfundige skuespiller.

David Duchovny - askmen.com - David Duchovny David Duchovny - askmen.com
David Duchovny var født 7. august, 1960 i New York, USA.

Hans mor var skolelærer og hans far var en forfatter/udgiver, der arbejdede for American Jewish Committee. Der var ellers et h til sidst i Duchovny-efternavnet, men det blev droppet for at undgå at det blev udtalt forkert, mens faren var soldat i hæren.

David Duchovny gik som ung i skoler som Grace Church School og senere The Collegiate School – begge skoler var i Manhattan. Han gik på Princeton University i 1982 og bestod i engelsk literatur. Han beviste at han havde sans for poesi, da han vandt en pris fra Academy of American Poets for sine digte. Ved siden af digteriet, dyrkede han også baseball. Han bestod igen i engelsk literatur i Yale University og begyndte at arbejde på at opnå en Ph.D. – grad, men det har han ikke færdiggjort.

De første skuespil-roller for Duchovny var en optræden i en øl-reklame for Löwenbräu, to sølle scener i Working Girl (1988), en birolle som en

transvestit-agent (!) i Twin Peaks (1990-91) og

han var fortælleren/værten i den erotiske softcore

tv-serie Red Shoes Diaries (1992-97).
ANNONCE
The X-Files - 20th Century Fox Television - David Duchovny The X-Files - 20th Century Fox Television
Duchovnys gennembrud var hans rolle som den fanatiske FBI-agent Fox Mulder, der troede på alt mellem himmel og jord, mens hans smukke partner Dana Scully (Gillian Anderson) var hans totale modsætning i Chris Carters fantastiske sci fi-serie The X-Files (1993-2002).

 

Udover en masse sære, paranormale historier, var selve hovedhistorien i The X-Files Mulder og Scullys forsøg på at afsløre sandheden om regningens uhyggelige samarbejde med onde aliens, der vil overtage kloden. Mulder forsøgte især at finde hans forsvundede søster Samantha, som han var overbevist om, var blevet bortført af aliens.

Efter de første fem unikke sæsoner af serien, kom den første X-Files-film The X-Files: Fight the Future (1998). Den blev efterfulgt af fire middelmådige sæsoner, hvoraf Duchovny ikke var meget med i de to sidste sæsoner pga. kontraktbrud efter sæson syv. Men han var med i seriens allersidste afsnit.

Den anden X-Files-film The X-Files: I Want to Believe (2008) er det forløbligt sidste, man har set til Mulder og Scully, men der er rygter om en evt. tredje film, der kunne ende serien definitivt. Både Duchovny og Anderson lavede en parodi på deres The X-Files-roller i det sjove The Simpsons-afsnit The Springfield Files.

Faktisk var Duchovny det primære årsag til at produktionsholdet bag The X-Files flyttede fra Vancouver, British Columbia til Los Angeles i 1998, da han blev gift med skuespillerinden Tea Leoni i maj 1997. De har sammen to børn, men deres ægteskab har på et tidspunkt eftersigende været på slingrekurs pga. rygter om at Duchovny har været sin kone utro. Dog er de stadig sammen i dag.
ANNONCE
X-files Fight the Future Trailer
Del

Seneste nyt

Annonce