Connery

David Beckham - Part 2

Historien om David Beckham fortsætter...

Vi er nået til året 1995, hvor Beckham har opnået sin Premier League debut for Manchester United.
David Beckham - Part 2
Debut i Premier League var d. 2. April 1995, mens første Premier League scoring faldt i sæsonen 95/96, i den første kamp mod Aston Villa, som dog vandt kampen. Det fik tidligere storspillere, som Allan Hansen, til at udtale, at Ferguson ikke kunne vinde noget med et hold, der kun bestod af børn.

På det tidspunkt spillede størstedelen af den gyldne generation, med David Beckham, Gary Neville, Ryan Giggs og Paul Scholes alle på Manchester Uniteds førstehold og de var opsatte på at vise, at de kunne levere varen. Som sagt så gjort. Da sæsonen var slut, havde børnene været med til at vinde både mesterskabet og FA Cuppen.

Sæsonen 95/96 var også den sæson, hvor David Beckham fik en stamplads på førsteholdet, da spillere som Andrei Kanchelskis og Paul Ince forlod klubben.

Det store gennembrud for David kom i sæsonen, 96/97, hvor han scorede i Charity Shield kampen mod Newcastle - men Manchester United tabte - og i sæsondebuten med Wimbledon. Et mål som de fleste fodboldelskere kan huske den da i dag.

Kampen var kun lige fløjtet igang, da David hamrer til bolden fra midten af banen. Bolden sejler gennem luften og havner i nettet, uden den mindste chance for Wimbledons målmand, der måbende måtte lægge ryg til, at årets mål lige var blevet scoret. Denne sæson blev kronet med udtagelsen til landsholdet.

Sæsonen 97/98 blev helt fantastisk for den unge Beckham. Ikke alene var han den eneste på det Engelske landshold, der havde spillet samtlige kvalifikationskampe kampe til VM i frankrig, men han var også med til at genvinde mesterskabet. At han så også blev kåret til "årets unge spiller" ,samt blev nr. 2 i kampen som årets spiller, i Premier League, fuldendte kun triumfen.

VM 98, i Frankrig, blev dog ikke den store succesoplevelse for Beckham og England, som mange havde regnet med. Kampen mod Argentina står sikkert klart i hukommelsen hos mange. Diego Simeone lå hele kampen lige i hælene på Beckham. Nogle gange gik Simeone over stregen, og i en af disse episoder sparkede Beckham tilbage, og resultatet blev et rødt kort, som Danske Kim Milton Nielsen trak op af lommen. Beckhams første udvisning som professionel fodboldspiller.

England tabte kampen, og Beckham blev gjort til syndebuk af den engelske presse og det engelske folk. En hård periode startede for Beckham, der levede i konstant frygt. Op til sæsonstarten 98/99, var han meget nervøs for publikums reaktion i den første kamp. Hvordan ville folk reagere, når han løb ud på banen?

Al frygt og neglebidning blev gjort til skamme, for da David Beckham løb på banen i sæsonens første kamp, på Old Trafford, blev han mødt af en jubel, der gav ham troen på et liv på fodboldbanen tilbage. Hele kampen igennem gjorde publikum hvad de kunne, for at bakke Beckham op.

98/99 blev i det hele taget en fantastisk sæson. Manchester United vandt "The Trebble" - Mesterskab, FA-Cup og Champions League. På den personlige side havde Beckham også nået et stort mål. I Marts 99 blev han gift med Victoria Adams fra Spice Girls.

Sæsonen 99/00 blev en blandet sag. Der var både triumf og nederlag. Godt nok vandt Manchester United endnu engang mesterskabet, men måtte se sig slået ud af Champions League af Real Madrid. År 2000 var også året, hvor Beckham blev det ikon - både på fodboldbanen men også som "mode menneske" - som han er idag.

Kampstatistik 1994 - 2000:

94-95 Preston North End: 5 kampe - 2 mål

94-95 Manchester United: 10 kampe - 1 mål

95-96 Manchester United: 40 kampe - 8 mål

96-97 Manchester United: 49 kampe - 12 mål

97-98 Manchester United: 50 kampe - 11 mål

98-99 Manchester United: 55 kampe - 9 mål

99-00 Manchester United: 48 kampe - 9 mål

Kilde: David Beckham: Inderside - Ekstra Bladets Forlag
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce