Connery

Dave Chappelles nye Netflix-special får høvl for at være for groft

Men i virkeligheden er det helt godt stand-up håndværk

4 ud af 6 stjerner

Dave Chappelles nye standup-special 'Sticks & Stones' havde knapt nået 100% i upload, inden det satte sindende i brand, hos journalister med hang til meningsstykker, rundt omkring i verden. 

Hos VICE har "anmeldelsen" af showet fået følgende titel: You Can Definitely Skip Dave Chappelle's New Netflix Special 'Sticks & Stones' - fordi Dave "går amok i misogyni og transfobi", og anmelderen kalder showet repetitivt og udmattende, i Daves version af anti-wokeness.

Hjemme i Danmark har Soundvenue, i stedet for en anmeldelse, valgt et bringe et stykke omkring en joke, omhandlende Michael Jackson-dokumentaren 'Leaving Neverland', hvor der bides mærke i, at han kalder de fremstillede ofre i dokumentaren for 'motherfuckers'.

ANNONCE
Dave Chappelles nye Netflix-special får høvl for at være for groft

Chappelle får da også tjekket samtlige bokse i showet:

  • LBQT-miljøet
  • Amerikansk våbenlovgivning
  • Racisme og omvendt racisme
  • Pædofili
  • Kineser-impressions på bekostning af transseksuelle (og sin kone)
  • Lewis CK
  • Michael Jackson
  • Oscar-problematikken omkring Kevin Harts homojokes, og meget mere. 
ANNONCE
Dave Chappelles eneste to parodiske efterligninger

Måske.. Kunne det tænkes, at Chappelle helt med vilje, har valgt at skrive sine jokes, baseret på de emner, der ville sikre ham absolut størst outrage på sociale medier - at fange opmærksomheden hos de, der er mest krænkelsesparate, er en god strategi, hvis man vil skabe opmærksomhed i nutidens medielandskab.

Titlen: Sticks and Stones antyder det. 

Sticks and stones may break my bones - But names will never harm me. Sådan lyder det gamle børnerim, der skal forsøge at overbevise børn om, at man skal ignorere, når andre kalder en (øge)navne. 

Måske skal man ikke ignorere det - men måske, skal man bare forvente det værste, og så nyde de politisk ukorrekte grin, der er så forbandet meget brug for, i en verden hvor alt kan være et kæmpe problem. 

Dave Chappelle bringer intet banebrydende til bordet, men hans håndværk er godt - og showet er solidt bundet sammen, omkring hans "I've had it with these damn kids"-attitude. 

Læs eventuelt VICEs anti-anbefaling, men vær advaret - du får en kæmpe trang til at flå Netflix-appen frem, og se showet med det samme. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce