Connery

Dark Messiah of Might and Magic til PC

Rollespil og First Person Shooter blandet sammen i en fantastisk episk verden

5 ud af 6 stjerner
Arkane Studios og Ubisoft står sammen i dette nye action rollespil, som åbner op for might and Magic miljøet i den velkendte grafik fra Source-enginen (Half Life 2). Er det lykkes dem at skabe en perfekt balance mellem FPS (First-Person-Shooter) og  RPG (Role Playing Game)?
Dark Messiah of Might and Magic til PC
Historie
Du spiller den unge mand Sareth, som er lærling under troldmanden Phenrig, som har oplært dig gennem årene siden du som lille og forældreløs, kom under hans varetægt.

Du starter ud med at lære grundtrinene i spillet gennem en tutorial som dog også er en del af historien. Efter at have gennemgået denne del og hjulpet Phenrig med at finde en meget speciel krystal, bliver du sendt videre til en anden troldmand som også har planer for krystallen, og før man ved af det bliver ens ønske om noget spænding virkelighed, og en ganske normal og kedelig dag ændres brat da mørke kræfter rykker nærmere på din person i forsøget på at stjæle krystallen.
Med et er man midt i en kraftig udviklende historie på liv og død og underlige mareridt er med til at, undre spilleren om hvad der rigtigt eller forkert.

Gameplay
Dark Messiah er bygget op som et standard FPS spil med rollespils elementer. Man starter som de fleste kender fra mange andre spil som en uerfaren person som jo længere ind i spillet man kommer jo mere erfaring får man, som kan omdannes til at lære forskellige nye egenskaber som gør ens person bedre.

Hvis man er typen der er til nærkamp kan man forbedre sig med sværd og skjold, eller måske er man typen som kan lide at snige sig rundt på bedste Thief stil, med sine daggers og hugge uvidende fjender ned bagfra, eller gøre det hele på afstand med bue og pil, eller endda med
ANNONCE
Dark Messiah of Might and Magic til PC
Eftersom Dark Messiah er et action rollespil, afviger det fra almindelige FPS med, at man ikke bare kaster sig ind i mængden af fjender og hamrer løs til højre og venstre, medmindre man virkelig kan kontrollere forsvar og angreb ud over det sædvanlige. Det gælder om at finde ud af, hvornår man stormer ind og deler tæsk ud, og hvornår man finder et sted at stille sig, for at benytte andre fysiske elementer til sin fordel, eller bare at stille sig et sted, hvor modstanderne ikke kan nå en og hive det store skyts frem, og stille og roligt tage dem ud en efter en.

Grafik
Dark Messiah er udviklet over source enginen, den samme som benyttes til Half-Life 2. Hvorimod for eksempel SIN Episodes udnytter Dark Messiah virkelig grafikken til fyldest, lyseffekter, fysikken giver spillet den rette dyster og til tider munter stemning som man kan forvente af et episk spil i denne genre. Med andre ord et vellykket miks der giver spilleren lyst til at udforske de forskellige områder for synets skyld.

Lyd
Selv lyden er i en klasse for sig selv, et godt stemmeskuespil og god balance mellem når våben mødes, og magiske effekter flyver gennem luften til de mere stille og gode stunder, og så ikke mindst det sjove, når dødsskrigene udbrydes fra sin modstanders mund, i et sidste forsøg på, at udgyde forbandelser efter en, inden de falder om i deres mislykkede forsøg på at dræbe en.
ANNONCE
Dark Messiah of Might and Magic til PC
Multiplayer
Multiplayer er ikke blevet testet i denne anmeldelse, da dette endnu ikke var tilgængeligt da denne artikel blev skrevet.
Dog kan man allerede forvente det store med det høje niveau spillet ligger sig i, i hvert fald bliver det interessant at se, hvordan det miks af klasser kommer til at virke i multiplayer, så vi ikke kommer til at se en ubalance som vil ødelægge det hele, vi håber på det bedste.

Andet
Spillet kan anskaffes via Steam (online klient der benyttes til at afvikle spil fra, kan dog også køres i offline tilstand) og bliver deraf også afviklet via Steam klienten, som også sørger for at holde spillet opdateret.

Konklusion
Dark Messiah er et dejlig frisk skud på stammen over action rollespil og gør det bestemt godt, så kan man lide en blanding af Half-Life 2, Thief og ikke mindst Might and Magic miljøet, er det bestemt et spil der skal prøves. Er man tilgengæld kun til FPS eller ren Might and Magic, kan det godt være man bliver lidt skuffet, fordi spillet ligger sig så meget imellem de 2 genre. Et andet problem er også de enormt lange load tider, som de fleste vil genkende fra netop Half-Life 2 som dræner tålmodigheden godt, og ikke mindst de mindre småfejl som er i spillet.

Da det hele kører igennem Steam bliver der automatisk sørget for at opdatere spillet, og de første opdateringer har allerede været i gang med at rette fejl til forhåbentlig det bedre, da Steam opdateringer desværre er kendt for nogen gange give mere problemer end de løser.

Selvom det er småting er de alligevel med til indvirke på karakteren, og ville ellers have givet spillet en endnu højere karakter for det er ikke mange action rollespil i denne høje klasse.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce