Connery

Daredevil

En for de fleste danskere ny superhelt er kommet verden til undsætning - og han er sejere end de fleste...

Daredevil
Fortællingerne og tegneserierne om superhelte har i mere end et halvt århundrede været fast inventar hos de fleste drenge. Om heltene så hed Captain America, Jens Lyn, Superman eller Spider-Man, så har de fleste som dreng nok oplevet at have været helt vild med tegneserieheltene.

Superheltene er garant for, at uskyldige mennesker befries for undertrykkelse og slaveri, når de gang på gang slår de onde.


Således også Daredevil, som i Danmark fik navnet Dæmonen - ligesom Spider-Man i lang tid hed Edderkoppen. Det er måske de færreste, der kender Daredevil, så her er en lille beskrivelse:

Matthew Murdock er advokat om dagen. Han forsvarer de svage i systemet og til trods for at han er ret velhavende, betaler kunderne ham med alt fra fisk til sportsudstyr.

Engang imellem taber Murdocs klienter til nogle folk, der er nogle værre svin. Det bryder Murdock sig ikke om, så om natten klæder Murdock sig i lilla læder og kalder sig Daredevil. Daredevil opsporer de onde og giver dem bank!

Daredevils kræfter stammer fra da han som lille kom ud for en ulykke - han fik radioaktivt væske i øjnene, og dette har gjort ham blind, men da han blev blind, blev de resterende sanser skærpet. Efter Murdocks far dræbes, sværger Daredevil at han vil tage hævn på sin fars morder.

I selve filmen møder vi udover Murdock, som spilles af prettyboyen Ben Affleck (Pearl Harbor, Dogma, The Sum of All Fears), også Jennifer Garner (Pearl Harbor, Dude Where's My Car, Catch Me If You Can), et temmeligt ubeskrevet blad hos undertegnede. som spiller Elektra. Elektra og Murdock bliver forelskede i hinanden som civile - men da Elektras far dør, må de begge træde frem som superhelte i en kamp mod den onde Kingpin (Michael Clarke Duncan, The Green Mile, Planet of the Apes, The Scorpion King) og denne håndlanger, Bull's Eye (Colin Farrell, Minority Report).
ANNONCE
Daredevil
Filmens univers er lidt som Batmans Gotham City - dunkel, dyster og voldelig. Der er enkelt sjove episoder i filmen, men den er mest baserede på den mørke atmosfære, som virkelig skaber en god stemning. Affleck træder i karakter som Daredevil og Jennifer Garner gør det også udmærket som Elektra. Farrell som Bull's Eye har en lille rolle, men den udfyldes godt. Clarke Duncan er god til at spille ond-i-sulet-kæmpe-sur-neger-der-kan-dele-røvsnaps-ud-til-alle, og det beviser han igen i denne film.

Som helhedsindtryk er filmen om Daredevil væsentlig bedre end filmen om Spider-Man. Dels er historien ikke så putte-nutte agtig som Spider-Man havde en tendens til at være, og desuden er både heltene og skurkene noget mere gennemførte i Daredevil.

  • Konklusionen er altså, at Daredevil er en af de film, du ikke må gå glip af. Action, dramatik, romantik og hårdt slående action. Nogle vil elske denne film, andre hade den, og nogle vil synes, den er en lunken kop kaffe. Døm selv, men ikke før du har været vej af biografen!
ANNONCE
Del

Seneste nyt