Connery

Danske Monta lander 600 millioner til udbyggelse af ladeinfrastruktur

Startup er godt på vej ud i det globale marked

Det danske firma Monta, der er specialiseret i ladeinfrastruktur til elbiler, har netop lukket en investeringsrunde på hele 80 millioner euro, hvilket bringer den samlede kapitalrejsning op på 130 millioner euro over tre år. 
Den nye inversteringsrunde bringer kapital fra både nye og tidligere investorer, og sætter Monta på sporet til at udvide de globale ambitioner

Monta, der nu har 220 medarbejdere fordelt over ni lande, planlægger at fordoble medarbejderstyrken som en del af deres ambitiøse ekspansionsplan. 

Investorer som Energize Capital og Creandum har fornyet deres tillid til Monta, mens nye investorer som GreenPoint Partners, Quantum Light og Danmark Eksport- og Investeringsfond (EIFO) har tilsluttet sig. 

Montas platform tilbyder en løsning for operatører og virksomheder til at håndtere priser, brugere og betalinger for ladestandere. Derudover tilbyder de ladestande-producenter indblik i produkternes performance og forbrug samt mulighed for sammenligning med konkurrerende mærker. 

En vigtig del af systemet er også dets evne til automatisk at minimere downtime og fejlfinde ladestandere.

ANNONCE
Casper Rasmussen, CEO Monta - Danske Monta lander 600 millioner til udbyggelse af ladeinfrastruktur Casper Rasmussen, CEO Monta

Casper Rasmussen, Administrerende direktør hos Monta, understreger vigtigheden af elbiler, ladestandere og infrastrukturen for den grønne omstilling. Han påpeger, at Montas platform ikke kun skaber værdi for hele værdikæden, men også er unik i et marked med flere mindre aktører. Med en million månedlige opladningssessioner og 130.000 ladestandere på deres platform, demonstrerer Montas vækst markedets hastige udvikling og behovet for innovation.

Montas imponerende vækst inkluderer en 600% stigning i årlig omsætning, åbningen af nye kontorer i Barcelona og Paris og en fordobling af medarbejderstyrken i 2023. Succesfulde partnerskaber med virksomheder som Norlys, Siemens og Uno-X, der benytter Montas platform, har også bidraget til deres vækst.

Juan Muldoon, partner hos Energize Capital og bestyrelsesmedlem hos Monta, udtaler, at det globale marked for ladestandere vokser hurtigt og kræver moderne løsninger til at håndtere denne kompleksitet: "Med Montas forretningsmodel, der understøtter hele værdikæden, er der endelig en løsning, som er skalerbar."

Med den nye finansiering vil Monta fokusere på deres økosystem-strategi, investere i produktudvikling og R&D, udvide deres partnernetværk globalt, og arbejde tæt sammen med industrien for at skabe en bæredygtig ladeinfrastruktur. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce